Touko Aalto myönsi maahanmuuton olevan syyllinen Ruotsin ja Suomenkin lähiöiden ongelmiin

Nykysuomi tavoitti Vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon Järvenpään Maa elää-tapahtumasta. Aalto oli Järvenpään Vihreiden teltalla keskustelemassa ihmisten kanssa kasviskeiton tarjoilun ohessa ja ehti vastailla Nykysuomen kysymyksiin 10-15 min ajan. Aalto vastasi laajoin kaarin mm. maahanmuuttoa koskeviin asioihin ja esimerkiksi lähiöiden ongelmien juurisyy niin Suomessa kuin Ruotsissa löytyy Aallonkin mukaan hieman yllättäen maahanmuutosta.

Lähiöissä muhivan ”pommin” vuoksi perustettu ”lähiöpoliisi” sai budjetissa 2,5 miljoonan euron määrärahan. Sisäministeri Kai Mykkänen varoitteli ”lähiöpoliisin” osalta Ruotsin lähiöissä jo räjähtäneisiin ongelmiin.

– Ruotsin tyyppisen lähiöongelman leviämisriskin kiistäminen olisi naiivia. Siksi tartumme asiaan ennaltaehkäisevästi, Mykkänen totesi.

Kysyttäessä mistä Ruotsin lähiöissä riehuvat ongelmat johtuvat ja kuinka kummassa ne, kuten hallitus maalaili, voisivat levitä Suomeen, Aalto nosti esille maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ongelmien ”kestosyyllisen”, eriarvoisuuden. Hänen mukaansa tehokkain ja tärkein tapa hillitä lähiöiden levottomuuksia ja muita ongelmia on eriarvoisuuden vähentäminen, eikä esimerkiksi usealta taholta tarjottu maahanmuuton vähentäminen.

Aallon näkemyksien mukaan, kuten Ruotsissa, myöskin Suomessa ollaan epäonnistuttu kotouttamisessa ja siihen tulisikin hänen mukaansa erityisesti panostaa vieläkin enemmän. Aalto näkee kulttuurierojen räikeyden yhtenä tekijänä siihen, miksi maahanmuuttajavoittoiset lähiöt ovat niin kovin rauhattomia jopa ympäri Euroopan.

Työhön pääsyn helpottamisen ja tukien lisäämisen ohessa Aalto näkee, että esimerkiksi vastaanottokeskuksista olisi kouluttamattomien joukosta sihdattava siellä lymyilevät moni- ja huippuosaajat, eikä makuuttaa näitä VOK:ssa muiden joukossa odottamassa oleskelu- ja työlupaa.

Aiheeseen liittyvää:

31 thoughts on “Touko Aalto myönsi maahanmuuton olevan syyllinen Ruotsin ja Suomenkin lähiöiden ongelmiin

 • 1.9.2018 at 14:40
  Permalink

  Missähän kätkyessä Toukoa on vauvana kiikutettu.Näkee huippu ja moniosaajia kurkunleikkajia joka vokissa.Eriarvoisuus lienee selviö kaikille kouluakäyneille,verrata nyt länsimaista ja arabi,niger kouluuttamatonta alkeellista kädellistä keskenään. Kotouttaminen tässäkin tapauksessa pitäisi tarkoitaa kotiuttamista,sinne mistä ovat loisimaan tulleet…

  Reply
 • 1.9.2018 at 15:23
  Permalink

  Ongelmien todellinen juurisyy löytyy Touko Aallon kaltaisista aisureista joiden haitallisuus suomelle on tänne rahdattuihin elätteihin verrattuna moninkertainen.

  Suomalaisen miehen irvikuvia -pettureita.

  Reply
 • 1.9.2018 at 16:05
  Permalink

  No, miksi sitten Suomi edes päästää rikollisia maaperälleen? Eikö olisi ennaltaehkäisemvämpää estää niiden tulo maahan niin ei tarvitsisi edes satsata tuota 2.5 miljoonaa? Ja sekin raha voitaisiin käyttää vaikka laosilisiin.

  Reply
 • 1.9.2018 at 16:19
  Permalink

  Touko Aallolla oli hetkellinen lievä aivoverenkiertohäiriö, joka aiheuttaa ainoastaan vihreissä oireena hyvin lievää etäistä ”järkiintymistä”, joka sekin on aivan liian vahva ilmaus tilalle. Mutta hetkenpäästä hän oli taas ”oma itsensä” ja jankutti syyn olevan ”eriarvoistuminen” ja vouhkaamalla siitä kuinka miljoonien raha investoinnit voisivat muka estää Suomessa sen, mikä Ruotsissa on päässyt valloilleen vuosikymmenten ”sydänten availun” ja ”kotouttamis projektien” jälkeen, jossa taas kerran mainitakseni kruunuja on syydetty haittamaahanmuuttajien, jotka koostuvat muslimeista eli jihadisti terroristeista, joilla ei ole kuin kaksi asiaa mielessä: Vääräuskoisten murhaaminen ja vääräuskoisten huorien raiskaaminen höystettynä nk. ”koti-iltoina” ”omien” naisten parissa, joka selväkielellä tahtoo kirkua raakaa sadistista väkivaltaa ja naisen alistamista. Mitäpä nuo lihamyllyt muuta osaisivatkaan kun vielä nk. ”uskontokin” siihen velvoittaa ja siihen vielä se oikea kulttuurillinen ripaus päälle, niin veripalttu onkin jo aivan valmis nautittavaksi.
  Lisäksi Toukon mielessä jossain kaukana löyhämoraalisten naisten takana jo häämöttävät eduskuntavaalit, jossa täytyy saada ihan kaikki äänet herutetuksi hölmölän äänestäjä kunnalta, jolla on taito aina vaalien aikaan taantua etuskuntaehtokkaiden tasolle. Se on kaiketi pakko, sillä petturi puoluieden vaalityö käy kuumimmillaan turuilla ja toreilla, jolloin päähän edenneen kupan tartuntavaara on luonnollisesti suurimmillaan.

  Reply
 • 1.9.2018 at 16:23
  Permalink

  Missään maassa ei ole onnistuttu kotouttamisessa. Eikä tulla onnistumaankaan, koska elintasosurffarit tulevat pääosin sairaasta uskonnollisesta kulttuurista joka pyrkii alistamaan kaikki muut alleen. VOK bisness on ainoa syy miksi kokoomus, keskusta, sdp, vihreät, vasemmisto ja rkp ottavat vuosittain 20 000 uutta jihadistia veronmaksajien piikkiin.

  Reply
  • 2.9.2018 at 00:09
   Permalink

   Kommari saa myös eläteiltään ääniä ja viherkommarius kulkee voittokulkuaan (normaaleilta työssäkäyviltä varastetuilla varoilla).

   Mitä en ymmärrä on että mistä ihmeestä Läps-läps-Touko luulee että tähän maahan tulee niitä työpaikkoja joita pitäisi vielä tunkeutujille tarjota?
   Kyllä hän varmasti on yrittänyt miettiä ja luultavasti päätynyt patenttivastauksiin, ”green-tech”(joka on lastenkengissään eikä bisnesmalliltaan realistinen) ja ”future-tech” (kaikki uudet koodarimme ovat osana teknologista vallankumousta, josta kellään ei ole hajua mikä se sellainen voisi olla ja millä pitkän aikavälin strategialla se voisi toteutua).

   Touko ajaa alas kaiken kannattavuuden jo nyt mm. painostaessaan muitakin poliitikkoja ottamaan yhä jyrkempää sukellusta älvapaaseen co2 hysteriaan.

   Reply
  • 2.9.2018 at 16:02
   Permalink

   Ei pidä unohtaa niiden alhaisempaa älykkyystasoa. Vajavaisilla kyvyillä on uuden oppiminen tuskaista ja asioiden kyseenalaistaminen vaikeaa. Siksi Islam menestyy muuttajien piirissä myös länsi maissa.

   Reply
 • 1.9.2018 at 16:44
  Permalink

  Jos joku ei kotoudu itsestään, on ihan ajan ja rahan hukkaanheittämistä alkaa kotouttamaan. Jos on halu kotoutua, ei siihen tarvita toisten lällyttelyitä. Jos ei ole halua kotoutua, ei kotoudu lällyttelyiden avulla.

  Aito maahanmuuttaja tulee elämään uuden maan kultuurissaö. Hän sopeutuu uuteen maahan, eikä hän kerro kuinka uudessa maassa olevien tulisi elää ja sopeutua häneen, eikä väittämään, että hänellä on oikeuksia elää toisten kustannuksella. Pakoloiset eivät ole aitoja, siis rehellisiä maahanmuuttajia.

  Reply
 • 1.9.2018 at 17:54
  Permalink

  Touko on herännyt unesta kun huomaa että maahanmuutto ongelmat mut taitaa todellisuudessa hakea ääniä joten voi pyyhkiä persettä lupauksillaan

  Reply
 • 1.9.2018 at 18:11
  Permalink

  Vaaleihin on alle vuosi ja se näkyy myös touhon löpinöissä. Vaalien jälkeen monikulttuurisuus on taas touhon mielestä kivaa värinää…

  Reply
 • 1.9.2018 at 18:34
  Permalink

  Nuo persepyyhkeet eivät halua integroitua länsimaiseen yhteiskuntaan.
  Raha kyllä kelpaa ja sitten jatketaan paskaa islamilaista elämäntapaa…

  Reply
 • 1.9.2018 at 19:34
  Permalink

  Tämä on sitä vinoon mennyttä Virheää (Vihervasemmistolaista) ajattelua. Ajattelun ytimessä on taikaseinä, josta saa rahaa jolla hoitaa koko maailma kuntoon. Jos nyt sattuisi tosiaan tulla vähän lisää huono-osaisia Suomeen, ne pitää isolla rahalla halata kuntoon. Jos ovatkin sitten väkivaltaisia ja liian erilaisia taustaltaan, j haluttomia muuttamaan omia tapojaan, se on meidän syytä kun ei halata ja makseta tarpeeksi. -Prkele!

  Vihervassaarien sekoilun motiivi lienee, että maahan saadaan lisää vihervassasareille sopivaa kannattajaporukkaa. Muuten ei mene normaali-ihmisen jakeluun mitä helv. ne ajavat tuolla asenteellaan???

  Kautta ajan on töihin tullut ahkeraa kansaa kauko-idästä ja muualta, tervetuloa jatkossakin töihin!
  Nämä kunniauskonnon ja -kulttuurin kannattajat ei ole kaikki töihin tulossa kuin marginaaliselta osin.

  Reply
 • 1.9.2018 at 20:12
  Permalink

  Väännetäänpä taas rautalangasta!
  On ihmisiä joiden tavat ja uskonnon ohjeet ovat vastoin:
  Lakejamme,
  Demokratiaa,
  Tasa-arvoa,
  Ihmisoikeuksia,
  Eläinten oikeuksia,
  Sivistystä ja tervettä järkeä.
  Näiden ihmisten maahanpääsyn estäminen EI ole rasismia!
  Se on jokaisen vastuullisen sivistyneen ja rauhallista isänmaataan rakastavan kansalaisen oikeus.
  Ellei jopa velvollisuus!

  Reply
 • 1.9.2018 at 20:44
  Permalink

  Suomessakin on jo ghettoutuminen pitkällä somalien keskuudessa. Parikymmentä vuotta maassa olleet eivät osaa kieltä, eivät käy töissä ja voivat viettää päivänsä oman kulttuurinsa ja omien maanmiestensä ja -naistensa kanssa kotonaan tai Itiksessä. Ja suomalainen veronmaksaja kustantaa kaiken.

  Reply
 • 1.9.2018 at 21:49
  Permalink

  Eriarvoistuminen ja pa**kat!
  Lähiön mamuilla menee ainakin taloudellisesti paremmin kuin lähiöiden suomalaisilla.
  Mutta niinhän joku somalikin ylellä sanoi, että somalit raiskaa koska ei ole työtä.
  Selityksiä löytyy ja mikään ei koskaan ole mamun oma syy..

  Reply
 • 1.9.2018 at 22:39
  Permalink

  Ei ole sitä maata maapallolla MIHIN islamit on saatu kotioutuman NAURETTAVA ton SISÄministerin ja naivia puheita ministerilltä kortelipolisit ja liisä raha EI NITÄ AUTA KOTIOTUMAN KATSOKA YMMPÄRI MALIMA JA KERRTOKA IHMEISSÄ jos lyödätte semmoisen maan mihin ne on kotioutunut KUN ISAMISTITT TAPPA JOPA TUISIJAN JOKA PÄIVÄ JOSSAIN !!!

  Reply
  • 2.9.2018 at 12:03
   Permalink

   Ovathan ne kotoutuneet. Muslimi on kotoutunut silloin kun se on muuttanut kohdemaansa islamilaiseksi.

   Reply
 • 2.9.2018 at 06:58
  Permalink

  Toukopouko ymmärtää tämän vaalien alla mutta ei varmaan tee asialle mitään vaan vaatii vaalien jälkeen mahanmuuton rajua lisäämistä. Niin myös moni vasemmistolainen. Kokoomus ja keskusta eivät edes peittele tätä, vaan vaativat jo ennen vaaleja matujen määrän lisäämistä ja kuskaamista Suomeen.Se halpatyövoima on se päivän sana. mm.alamaissa oleva maatalous tarvitsee ilmaista työvoimaa ja EK ammattiyhditysliikkeen lopulliseen nujertamiseen. Tuo irtisanomislaki on suoraan kytköksissä tähän ja nuijivat sata varmasti sen läpi vielä tämän köyhiä kurittavan hallituksen aikana. Tämä on luvattu EK.lle
  Nämä ”lausunnot” satavat satavarmasti persujen laariin. No hyvä niin.
  https://yle.fi/uutiset/3-9821170

  Reply
 • 2.9.2018 at 07:28
  Permalink

  Äärioikeiston kannattajat ja vastustajat osoittivat mieltä Saksan Chemnitzissä – Saksan ulkoministeri: ”Historiamme pakottaa meidät puolustamaan demokratiaa”
  Iltalehti
  onko joku turvapaikka hakija terroristi muslmi tappajien puolustus
  demokratian puolustamista no ei todelakaan ole
  jota tämä Saksan ulkoministeri: idiootti ei tajua mitä oikeasti puolustaa
  eli jotain väkivaltaista extreme islamia välilisesti
  kanta saksalaisten turvalisuuden tunteen kustannuksella
  muistelkaa sitä aikaa kun näitä matuja ei olut euroopaa väärälään
  kuinka paljon paremmin asiat oli
  näitäkään kirjoituksia ei tarvitsisi rustata jos nämä matut olisivat pysyneet siellä
  lähi idässä *mitään positiivista heidän invaasionsa euroopaan ei ole tuonut päin vastoin*
  Mielenosoitukset maahanmuuton puolesta ja vastaan päättyivät rauhallisesti Chemnitzissä

  MTV.fi tänään

  *Eilen*- tai siis koko uutisoinin naaratio on valheelista paskaa suomen valtamediassa
  https://www.ampparit.com/haku?q=Chemnitzin

  61 uutista Äärioikeiston hirveyksistä uhasta nazismista siellä

  ja mielenosoituksesta *ilman mitän syytä*
  he ovat suomen valtamedia mielestä
  siellä vain huvikseen muuten vaan *riehumassa*

  Näille valtamedian toimittajille pitäisi lähetää se oikeuden pöytäkirja
  mitä se turun terroristi teki nille uhreileen koska he ovat näköjään unohtaneet sen raakuden

  Puukkoiskun sankari Hassan Zubier kuiskasi kuolevalle naiselle: ”Olen todella pahoillani, etten onnistunut”
  Turun puukkoiskussa itsekin uhrina ollut Hassan Zubier kertoo *karmeista tapahtumista*
  Esim Zubier kertoo kääntyneensä ympäri ja nähneensä, kuinka mies on saman naisen kimpussa, jota Zubier juuri katsoi silmiin ohikulkiessaan.

  –Hän oli kumartuneena naisen puoleen ja toistuvasti viilsi hänen kurkkuaan.
  Sitten Zubier kertoo nähneensä, kuinka elämä alkoi hiipua uhrin silmistä ja lopulta tämä kuoli.
  Tämä On saksan ulkoministerin mielestä Demokratian puolustamista
  Aika Pimeetä

  Toinen Juttu

  *ABC News*: Lähes puolet yhdysvaltalaisista kannattaa Trumpin viraltapanoa
  MTV.fi

  ABC News: Liki puolet amerikkalaisista kannattaa Trumpin asettamista virkasyytteeseen
  Iltalehti
  Lähes puolet yhdysvaltalaisista kannattaa Trumpin viraltapanoa
  Keskisuomalainen
  hitusen outoa
  yhtälö on taysin mahdoton jos trumpin kannatus on 48 prosenttia tai 50
  niin miten 60 prosenttia usalaisita voi vaatia hänelle virka syytettä häh

  Abc On pahimpia Poliitisia Anti Thrump liberaali vasuri
  Hilary Clinton Network Valemediota Usassa

  kuinka monta toimitajaa nämä ovat joutuneet erotamaan heidän trump valeuutisten takia

  MUTTA SE EI HAITAA SUOMEN VALTAMEDIAA KÄYTTÄMÄSTÄ NÄITÄ
  NIMETÖMIEN LÄHTEIDEN AINOASTAA LIBERAALI VASEMMISTOLAISIA
  Usan vale LÄHDEMEDIOITA

  Juurihan he ovat jäänet sellaisesta kiinni Isosti CNN

  The moment ABC NEWS realizes Donald Trump has WON THE ELECTION!!

  Reply
 • 2.9.2018 at 09:23
  Permalink

  Eihän tämä ole kun äänten kalastelua vaaleja varten. Jotkut menee lankaan, viisaammat ei…

  Reply
 • 2.9.2018 at 10:36
  Permalink

  Muslimeilla ei ole mitään kykyä tulla toimeen länsimaissa. Tuo ”uskonto” tulee kriminalisoida täällä, koska se on täysin vastakohta omille laeillemme. Ei meillä muiden kanssa ole ongelmia. Lisäksi tuota ei tule kutsua uskonnoksi vaan barbariaksi. Poliisihallituksen tulee hakea sen kriminalisointia.

  Reply
 • 2.9.2018 at 10:46
  Permalink

  Toukohousu huomannu, että vaalit lähestyy, että nyt pitää olla myöntävinään asioita, joita normaalisti kieltää. Onneksi minun moraalini ei anna äänestää kepua, kokoomusta, smurffeja, virheitä, hurrreja, eikä näin ole koskaan käynytkään, että näille paskoille kallisarvoista ääntäni olisin antanukaan, eikä tule jatkossakaan niin olemaan.

  Reply
 • 2.9.2018 at 11:37
  Permalink

  Kotouttamisen epäonnistumisesta lässyttäminen on kyllä täysin turhaa. Jos tulijat kategorisesti kieltäytyvät integroitumisesta, niin eihän se tietenkään toimi. Mitenköhän olis viime sodissa käynyt, jos poliitikot olisivat vaan levitelleet käsiään ja valitelleet neuvostojoukkojen kotiutumisen epäonnistumisesta?

  Reply
  • 2.9.2018 at 12:06
   Permalink

   Tai suominaiset juosseet haarat märkinä ”auttamaan poloisia lapsukaisia” maahantulijoita.. Tosin osa tekee sitä nytkin, niitä sanotaan SPR:n vapaaehtoisiksi.

   Reply
 • 2.9.2018 at 17:30
  Permalink

  Mitä Touko sitten tarkoittaa eriarvoistumisen vähentämisellä? Jos toiselle jo annetaan ilmainen kämppä paraatipaikalta ja täysi, vastikkeeton elatus, niin: mitä vielä? Mitä hittoa vielä?

  Reply
 • 2.9.2018 at 21:08
  Permalink

  Kauhiasti ihmettelen kuinka rauhanuskonnon edustajat tappelevat keskenään niin rajusti, että heidän on uskontokunnista (shiia/sunni) riippimatta haettava turvapaikkaa pohjoismaista. Tänne päädyttyään alkavat
  jälleen rähinöidä keskenään ja myös alkuperäisten asukkiaiden kanssa. Voitaisiin ihan hyvin kieltää maahantulo ja antaa heidän selvittää välinsä lähtömaassaan. Tulisi myös meille paljon halvemmaksi ja turvallisemmaksi.

  Reply
 • 3.9.2018 at 14:00
  Permalink

  Mitä on tapahtunu kun vähän sieltä täältä puolueista alkaa kuulua soraääniä hallitsemattomaan maahanmuuttoon ? Ai niin, vaalithan ne on tulossa…….

  Reply
 • 4.9.2018 at 00:47
  Permalink

  eriarvoisuuden vähentäminen….millähän konstilla Aallon mielestä tuo onnistuisi kun mehän ollaan eriarvoisia niin kauan kunñes näillä ”tulijoilla” itsellään ei ole aikomustakaan sopeutua suomen lakeihin ja säänöihin vaan tekevät kaikkensa muuttaakseen suomen ja suomalaiset ”heille sopivaksi” joten kannattaisiko paneutua asian siihen puoleen, koska suomalaisethan on noille se eriarvoinen, ainakin niiden mielestä

  Reply
 • 4.9.2018 at 18:31
  Permalink

  Älkää menkö maanpettureiden taakse vaaleissa, muuten hukka perii ja KUOLETTE nöyryyttävän kuoleman.

  Reply
 • 5.9.2018 at 04:14
  Permalink

  Meillä on jo nyt 20 000 somaliyhteisö elätettävänä. Valitetaan, ettei poliisille ole määrärahoja ja samalla maataloustukiin satsataan 90 milj.euroa.

  Reply
 • 6.9.2018 at 10:04
  Permalink

  Olen asunut ja kasvanut Ruotsissa 45v, mutta oli pakko lähte sieltä pakon lähijöt on hirveitä, NE EI KOTIOOITDU MILLÄN olen sen omin silmin nähnyt KAIKKI rahat, teeot AIVAN TURHAN Suomessa on jo hyvä esimerkki somalit EI OLE MILLÄN LAILA kotiotunut vaikka osa ollut jo 20v, tää EI ole viha puhetta vain totta ja todellisus mikä on pakko todeta kun katso ymmpärillen !!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.