Poliisi tutkii Portugalissa tapahtunutta suomalaisten naisurheilijoiden ahdistelutapausta

Poliisin mukaan sille tehtiin reilu viikko sitten rikosilmoitus korkeakouluopiskelijoiden EM-kilpailuissa tapahtuneesta vakavasta seksuaalisesta ahdistelusta. Kansainvälinen urheilutapahtuma järjestettiin heinäkuussa Portugalissa ja tapauksen tiimoilta ehdittiin nähdä hienoinen mediamylläkäkin. Asiasta on käynnistetty tutkinta.

Asianomistajat ovat suomalaisia naisurheilijoita. Rikoksesta epäillään yhden maan miesurheilijoita sekä iäkkäämpää miesvalmentajaa. Toistaiseksi poliisi on kuitenkin vaitonainen siitä, keitä epäillyt ahdistelijat voisivat olla.

– Kuulemme asianomistajia ja olemme yhteydessä Portugalin viranomaisiin. Emme kommentoi tässä vaiheessa tutkintaa rikosnimikkeitä tai muita yksityiskohtia, toteaa rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi muistuttaa, että seksuaalirikoksia koskeva rikosilmoitus tulee tehdä mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Rikosilmoituksen voi tehdä soittamalla hätänumeroon 112 tai lähimmällä poliisiasemalla. Ilmoituksen vastaanottava poliisi neuvoo, miten asianomistajan tulee toimia esimerkiksi tutkintaa varten tarvittavien tutkimusten suhteen. Seksuaalirikoksen uhrille tarjotaan myös aina mahdollisuus saada ammattiapua vaikeaan tilanteeseen.

Jos joutuu rikoksen uhriksi ulkomailla, on asiasta ilmoitettava paikallisille viranomaisille.

– Kotimaan poliisi auttaa kuitenkin aina tarvittaessa rikosilmoituksen tekemisessä ja asian selvittämisessä.

Lähde: Poliisi

6 thoughts on “Poliisi tutkii Portugalissa tapahtunutta suomalaisten naisurheilijoiden ahdistelutapausta

 • 6.8.2018 at 15:52
  Permalink

  Ennustus: Portugalin poliisi toteaa ettei asialle enää voi mitään. Eräät urheiliattaret provoisivat omalla esiintymisellään koko jutun. Burkha oli unohtunut ja siksi rinnat, reidet ja pakarat olivat liian houkuttelevasti esillä. Miten sitä nyt sellaisia houkutuksia voi vastustaa, niihin pitää vastata odotusten mukaisesti …

  Reply
  • 6.8.2018 at 18:28
   Permalink

   Mitäpä tuohon enää mitään lisäämään. Kunhan henki kulkee niin kaikki on hyvin ja onnionnettomuudessa oli tietenkin se etteivät kourijat olleet kanta-suomalaisia miehiä, siis tätä tuohivirsu porukkaa.
   Sentit ja metrit ovat naisurheilijoissa sitä kiinnostavinta asiaa ja näin pitää ollakin. Miehet ovat vain haitaksi uran kannalta.

   Reply
  • 7.8.2018 at 11:10
   Permalink

   Otetaampa hattu päästä ja mietitäämpä hetki… Yleisessä tiedossahan on että suuremmat kilpailut (EM, MM ja olympialaiset) ovat melkoisia seksiorgioita. Siitä kertoo jo se että urheilijoille jaetaan 30 kondomia. Ja lähes jokaisesta isommasta tapahtumasta nousee otsikoihin jonkun urheilijan järjestämät tilat joissa sitten harrastetaan s***iä avoimesti tai suljettujen ovien takana.

   Kun tämä yleinen käytäntö yhdistetään siihen että suomalaiset eivät ymmärrä olla hymyilemättä tai vilkuttelevat/iskevät silmää tietynmaalaisille tahoille, syntyy väärinymmärryksiä. Tietyissä maissa miehen rakkaudentunnustuksiin pitää vastata sylkäisemällä miestä kohti tai läimäyttämällä poskelle. Eikä suinkaan hymyillä tai naureskella kosinnalle.

   Avoimen seksualinen ympäristö ja hymyillä tehty lupaus seksistä ei ehkä tule suomalaisten ajatuksiin ennenkuin ollaan tositoimissa. Saattaa olla jopa että suomalaiset ovat menneet illalla hakemaan kontaktia ihan kuulumisia kyselläkseen, mutta vastapuolella ollaan oltu jo eri ajatuksisa.

   Hoh hoijaa… Koskahan suomalaiset oppivat? Ja siitä huolimatta maahamme lappaa väkeä maan ääristä suklaasilmineen vaaleiden naaraiden vuoksi. Kuten alempana sanotaan, SPR ja Juha Sipilä ovat avanneet Suomen naismarkkinat markkinoinnilaan maailmalle. Ja onnettomat suomi-neidot ovat menneet tähän halpaan.

   Reply
 • 6.8.2018 at 17:20
  Permalink

  Näin sitä maailmalla suvaitaan valkoisia naisia.

  Reply
 • 6.8.2018 at 17:52
  Permalink

  Jaha. ovat kuulleet Portugalissa asti kuinka anteliaita SPR:n naiset ovat. Nyt joutui väärät naiset kärsimään suvakkilorttojen syytä.

  Reply
 • 7.8.2018 at 05:50
  Permalink

  Kyllä syyllinen tähänkin keissiin löytyy Trumpista ja hänen hallinostaan sanoo faktantarkistajat.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.