Helsinki sijalla 32 maailman kaupunkien välisessä elämänlaatuvertailussa

Suomen pääkaupunki Helsinki on päätynyt konsulttifirma Mercerin kokoamassa kaupunkien elämänlaatuvertailussa sijalle 32. Kriteereissä vertailtiin mm. rikollisuutta, politiikkaa, terveys- ja koulutuspalveluita sekä julkista liikennettä ja palveluita.

Mercerin mukaan maailman paras paikka asua on Itävällan Wien. Toiseksi päätyi Zürich ja tasoihin kolmanneksi Auckland Uudessa Seelannissa ja München Saksassa. Helsingin edelle päätyi myöskin seitsemän saksalaiskaupunkia, Zürichin lisäksi Helsingin edeltä löytyi mm. Berliini ja Stuttgart. Pohjoismaista pääkaupunkimme jäi niin Tukholman, Oslon kuin Kööpenhaminankin taakse.

Sellaiset eurooppalaiset suurkaupungit kuin Lontoo, Pariisi, Madrid ja vaikkapa Barcelona löytyivät vasta neljänkympin pahemmalta puolelta, joten kaipa Helsingin sijoitusta voi jonkinlaisena saavutuksena pitää. Mercer kokoaa listansa mm. yritysten käyttöön, näiden päättäessä työntekijöilleen sijoitus- tai työmatkakohteensa mukaan maksettavista korvauksista.

Yllättävää tai ei, myöskin ensimmäiset Yhdysvaltalaiskaupungit löytyivät sijoituksissa vasta Helsingin jälkeen ja korkeimmalla näistä oli Boston. Tässä aspektissa Kanada vei tyylipuhtaan voiton ja sai kourallisen kaupunkejaan sijoittumaan eteläistä naapuriaan paremmin. Listan sijalla 50, eli viimeinen mutta silti elämänlaadultaan parhaiden kaupunkien listalle päässyt oli Japanin Tokio.

Lähde: Mercer

6 thoughts on “Helsinki sijalla 32 maailman kaupunkien välisessä elämänlaatuvertailussa

 • 6.8.2018 at 08:27
  Permalink

  Ei muuta kuin lisää vaan maahantunkeutujia niin ei tarvitse kärkisijoista kamppailla ollenkaan.

  Reply
 • 6.8.2018 at 11:22
  Permalink

  Itselleni Helsinki merkitsisi, jos minun pitäisi sinne muuttaa, samaa kuin helvetti, sillä johtavathan em. vihreät sosialistit ja globalistiset kokoomuslaiset.
  Helvetin pääjehukin kannattaa samoja aatteita, koskapa risti siellä on väärinpäin aivan kuten kulttuurimarxistien elämänarvotkin, jota Sipilän vääristelijä -hallitus kutsuu ”Arvopohjaksi”, joka yksittäisenä sanana kerro mitään, mutta se realisoituu lihaksi tuon kunniattomien paskiaisten valanvannojien viemäri-halliuksen harjoittamassa politiikassa tavalla, joka sanan täydessä merkityksessä jättää jokaisen suomalaisen ”kylmäksi” aivan kuten Genessaralimus Josif Stalinilla oli tarkoituksena vuotta vaille 70-vuotta sitten ne meistä katsottuna eteläiset maat sortuivat halvan kierotuneen petollisuuden alle, mutta joilla Herran Vuonna 2018 on enemmän sekärankaa juuri siitä vm. syystä kuin Suomella nyt on.

  Reply
 • 6.8.2018 at 12:41
  Permalink

  Helsingissä on se hyvä puoli että se vetää maahantunkeutuneet sosiaali pakolaiset hyvin puoleensa, siitä iso kiitos vapaavuorelle. On ilmaista kaikki täydestä terveydenhuollosta alkaen, josta kantasuomalainen voi vain haaveilla ja diskorahaakin saavat monien huvittelupaikkojen tarpeisiin. Ei niitä työt kiinnosta vaikka läskiposki vartiainen niin uskookin.

  Reply
 • 6.8.2018 at 17:49
  Permalink

  Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun ympärille tulisi rakentaa muuri ja koota sinne kaikki haittamaahanmuuttajat ja globalismin, islamisaation ja Eu:n kannattajat. Saisivat rypeä siellä keskenään omassa kuplassaan kunnes tappavat toinen toisensa.

  Reply
 • 6.8.2018 at 18:14
  Permalink

  Niin… Kuka sitä nyt haluaisi asua Suomen ykköslaadun persreiässä.
  Olen 3 kertaa joutunut vierailemaan Helsingissä 15 vuotta sitten ja jo tuolloin näytti aika ”mustalta” maisemat, nyt tilanne on 10 kertaa pahempi, vähintään.

  Reply
 • 9.8.2018 at 11:04
  Permalink

  Hesan kaltaisessa matu kylässä en sitten sekunttiakaan asuisi, enkä muutoinkaan betoni kylässä viihdy tippaakaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.