Meksikon uusi presidentti harkitsee huumesodan lopettamista huumeiden laillistamisella

Meksikon tuoreeltaan valittu vasemmistolainen presidentti, vielä virkaansa astumaton Andres Manuel Lopez Obrador on luvannut antaa maan sisäministerille Olga Sanchez Corderolle vapaat kädet hoitaa maassa riehuvat huumesodat parhaaksi katsomallaan tavalla. ABC-newsin tietojen mukaan tämä tarkoittaisi käytännössä huumeiden laillistamista. Jo Orbradorin vaaliteemoihin kuului mm. huumetuomioiden keventäminen.

Cordero kertoo saaneensa tulevalta presidentiltä käskyn hoitaa huumeongelma ”millä keinoin tahansa”. Maassa on jo aiemmin harkittu huumeiden laillistamista, mutta varsin kyseenalainen uudistus on kerta toisensa jälkeen kaatunut. Nyt Obradorin takana olevalla koalitiolla on hyvät mahdollisuudet saada uudistus läpi maan parlamentissa.

Valtio on käynyt suoranaista sotaa huumekartelleja vastaan jo vuodesta 2006, eikä loppua ole toistaiseksi näkyvissä. 12 vuoden sodankäynnin jälkeen on nähty 200 000 murhaa ja kymmeniä tuhansia ihmisiä on kateissa. Myöskin kadonneiden tapausten selvittämisessä auttaville rikollisille on jo etukäteen luvattu lievempiä tuomioita. Obrador on luvannut myöskin perustaa ns. ”totuuskomissioita” sekä erityisia tutkimuskomissioita asian tiimoilta.

Kummastusta vasemmistolaisen presidentin politiikassa saattaa herättää myöskin tämän aikomukset purkaa kansallisen öljy-yhtiö Pemexin monopoliasema maan öljymarkkinoilla. Kaikesta päätellen Meksikoon on valittu varsin uudistusmielinen presidentti ja nähtäväksi jää, mihin Obradorin uudistukset johtavat.

Suurin osa esimerkiksi Yhdysvaltoihin tulevasta heroiinista on kotoisin Meksikosta. Yhdysvaltain tiukentunut rajapolitiikka on ollut omiaan lisäämään huumekartellien väkivaltaisuutta ”tuotteiden” markkinoille saamisen vaikeutuessa ja on mahdollista, että kartellit nojaavat tulevaisuudessa yhä enemmän sisämarkkinoihin.

Lähde: ABC-news, Political facts

 

 

2 thoughts on “Meksikon uusi presidentti harkitsee huumesodan lopettamista huumeiden laillistamisella

 • 18.7.2018 at 15:52
  Permalink

  Eli kädet pystyyn. Se ei ole ratkaisu. Samalla kyseinen presidentti voisi lakkauttaa kaikki palokunnat kun ei kuitenkaan kaikkia rakennuksia saada sammutettua paraatikunnossa oleviksi, vaan suurin osa vaurioituu pahasti ja osalle voidaan tehdä vain jälkisammutusta.
  Huumejengien reviiri sodat eivät lopu tuolla päätöksellä, eivätkä narkkarien tekemät rahanhankinta ryöstöt, jotka tehdään huumeriippuvuus -kunnossa eli nolla harkinnalla ja siitä johtuen uhrin hengellä ei ole mitään arvoa. Sama koskee narkkarien huumevelkojen perimisiin, joita hoitavat rikollisjärjestön gorillat ulosmittaamalla hengen tai vähintäinkin velalliselta raajan riistäminen ”muistin virkistämiseksi”, että ”velathan on aina maksettava, eikös juu….”
  ”Nikkelimarkka.”

  Reply
 • 19.7.2018 at 05:57
  Permalink

  No siitä seuraa että huumeiden vienti jenkkeihin yltyy, koska maa vetää kaikki mitä ns.valkokaulushuumeita tuotetaan. Varsinkin kokaiini ym. piristävät ja kierroksia lisäävien aineiden kysyntä on rajaton. On selviö että talous-liike elämä käy huumeiden voimalla ja Eurooppa on saman terndin tiellä. Lääkkeet ja huumeet tulevat romahduttamaan läntisen sivilisaation jossain vaiheessa. Kannabiksesta tulee alkoholiin verratava aine jonka ylituotanto romahduttaa markkinat ja jolla ei enää ”tienaa”Jo nyt on huomattu ettei nuoriso käytä alkoholia ja valtamedia hehkuttaa tätä asiaa, no tilalle on tullut kannabis. Viinan, kannbiksen ja lääkkeiden sekakäyttäjät ovat sitten asia erikseen. Ja ovat helvetin vaarallisia liikenteessä. Jotenkin tuntuu etteivät ihmiset kestä hektistä nyky elämää ilman että pää olisi hieman sekaisin jostain aineesta.Sen huomaa jopa marketin kassalla arkipäivinä, jos ennen häpeiltiin keskellä viikkoa ostettua kalja tai lonkero päkkiä, on se tänä päivänä aivan normaalia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.