Suomalaisista 64% ei halua lisää maahantulijoita – Noudattaa eurooppalaista trendiä

YouGov kysyi eurooppalaisilta näiden suhtautumisesta maahantulijoiden vastaanottamiseen ja tulos oli varsin erilainen, kuin mitä vaikkapa suomalaisten medioiden rumputulesta maahantulijoiden puolesta voisi päätellä. 64% suomalaisista ei nimittäin haluaisi Suomen ottavan enempää ulkomaalaisia, ei pakolaisstatuksella eikä ”tavallisina” maahanmuuttajina.

Trendi näyttäisi olevan varsin yleinen, sillä esimerkiksi Saksassa kyseinen luku on 72% ja jopa ”monikulttuurisuuden mallimaissa” Ranskassa ja Iso-Britanniassa 58%. Ruotsissa oltiin 60% voimin maahanmuuttoa vastaan.

Joulukuussa 2017 tehdyn kyselyn perusteella Hesari ja YLE uutisoivat aiheesta otsikolla ”Yhä harvempi suomalainen vastustaa maahanmuuttoa” ja kertoi 47% haluavan jopa lisätä maahanmuuttoa. Toisaalta samaisessa kyselyssä maahanmuuttoa vastusti 41% ja asenteiden kerrottiin lientyneen melkoisesti vuodesta 2010. YouGovin kyselyn perusteella vain 27% suomalaisista tahtoisi lisätä maahanmuuttoa ja kuten sanottua, 64% ei halua enää enempää ulkomaalaisia Suomeen.

Nähtäväksi jää, heijastuvatko suomalaisten asenteet tälläkään kertaa äänestyskoppiin saakka. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa suuremmista puolueista ainoastaan Perussuomalaiset olivat vastahankaan maahanmuuton osalta ja PS keräsi vaaleissa 17,7% äänisaaliin, muiden äänien valuessa merkittävästi liberaalimman kannan omaaville puolueille aina Keskustapuolueen vaalivoittoon saakka.

Vuoden 2015 jälkeen maahanmuuttovirasto on myöntänyt noin 34 000 Suomen kansalaisuutta, noin 16 000 turvapaikkaa ja noin 86 000 oleskelulupaa joista pysyviä noin 27 000. Jatkoaikoja oleskeluluville on vuosina 2015-2018 myönnetty noin 90 000, joten tulijoita ja jäädäkseen tulleita riittää varmasti tuon maahanmuuton lisäämistä kannattavan 27% tarpeisiin.

Lähde: YouGov.co.uk, YLE, Migri

 

10 thoughts on “Suomalaisista 64% ei halua lisää maahantulijoita – Noudattaa eurooppalaista trendiä

 • 18.7.2018 at 09:09
  Permalink

  tässäkin on jo 90 000 liikaa…meillä on puolimiljoonaa työtöntä, perus oikeuksiimme kuuluu saada töitä joka on lakiin kijoitettu. emme tarvitse elätiksi 90 000 ulkomaalaista jotka eivät sopeudu maahamme. onko tämä liian vaikea yhtälö kouluun käynneille poliitikoile ja päättäjille….meidän tyhmät päättäjät keksivät uuden laskumuodon jopa työttömistä, mukamas 150 000 vähemmän kuin aika sitten, pöyristyttävää , vain idiootit uskovat tällaiseen hömpötykseen…

  Reply
 • 18.7.2018 at 09:42
  Permalink

  Kansanedustajan tulisi olla oman kansan edustaja eikä toisen kansan edustaja edes omien uskonnollisten tai punavihreiden mielipiteiden johdosta.

  Reply
 • 18.7.2018 at 10:28
  Permalink

  Halutaan halpatyömarkkinat, matalapalkkaisille aloille ylitarjontaa.
  Suomalaiset kun eivät paskaduuneja tee, täytyy ulkomailta saada tekijöitä.
  Totuus on että suomalainen ei elä pikkupalkalla eikä tee lapsia.
  Matu senkun lisääntyy ja kela maksaa.
  50 vuotta ja meitä suomalaisia ei montaa ole.
  Pelkkiä somaleita ja arabeja Suomenmaa täynnänsä.

  Reply
 • 18.7.2018 at 10:43
  Permalink

  Suvakkien mielestä turvapaikkasysteemin väärinkäyttäjien määrän lisäämisen vastustaminen on rasismia. Noista tilastoista suvakki saa pelkästään lisää intoa vastustaa rasismia Suomessa.

  Reply
 • 18.7.2018 at 12:39
  Permalink

  Tällaiseenko meidänkin Brysseliä kumartavat vallanpitäjämme pyrkivät?

  ”Ruotsissa radikaalien islamistien määrä kasvanut 900% – lapset opetetaan vihaamaan länttä!
  Muslimilapset ovat kieltäytyneet pesemästä itseään ”kristittyjen vedellä”, ja ovat suostuneet peseytymään ainoastaan moskeijassa oltuaan päivän kosketuksissa ei-muslimien kanssa.

  Ruotsin viranomaiset julkaisivat tutkimuksen, jonka mukaan islamististen taistelijoiden määrä maassa oli kasvanut kahdestasadasta yli kahteen tuhanteen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nyt julkaistussa 265-sivuisessa tutkimuksessa tarkastellaan erityisesti islamin yhtä sivuhaaraa nimeltä salafismi, joka saarnaa erityisesti paluusta ”puhtaan” islamin pariin. Tutkimus, joka on suurin laatuaan koskaan, näyttää, että salafismin kannatus on selkeässä kasvussa Ruotsissa.

  Tutkimuksessa, joka on Ruotsin hallituksen tekemä, sanotaan, että ”Kaikki salafistit eivät ole jihadisteja, mutta kaikki jihadistit ovat salafisteja.” Tutkimus osoittaa, että kaikki salafismin saarnaajat Ruotsissa tekevät yhteistyötä sen eteen, että heidän viestinsä kulkisi muslimiyhteisössä ja aiheuttaisi mahdollisimman paljon häiriökäyttäytymistä ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Tämänlainen toiminta on yleistä jopa lasten keskuudessa…”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/07/18/ruotsissa-radikaalien-islamistien-maara-kasvanut-900-lapset-opetetaan-vihaamaan-lantta/

  Reply
 • 18.7.2018 at 12:55
  Permalink

  oisinpa tiennyt moisesta äänestyksestä, niin olisin linkannut joka paikkaan.

  Reply
 • 18.7.2018 at 15:40
  Permalink

  Suomalaiset heräilevät hitaasti horroksestaan, mutta on syytä muistaa valtamedia, joka aivopesee 24/7 monikulttuurisuus -agendallaan ja ”hädänalaisista pakolaisista”, jotka enää hengittävät pintahengitystä kun tosiasiassa eivät taivu edes paskalle kun seteleitä on takataskussa paskapaperirullaisesti.
  YLE ja muu valtamedia vääntelee tilastot niin kuin valheeksi solvatut tilastot väännellään päälaelleen nostamalla AINA keihään kärjeksi suvakki agendainen suhtautumistapa ja samassa yhteydessä voidaan nostaa rinnalle myös joku lavastettu nyyhkytarina kuva tai kuvaus ”naisista ja lapsista”, vaikka todellisuus on machetteveisiistä afrikkalaisista tai paksuhuulisista arabeista, jotka ovat lähteneet täysihoidon ja ”tuoreen lihan” perässä, joka onkin pelkkä kulutushyödyke ja samalla tavallahan myös eurooppalaisten vastaanottajamaiden politiikot asiaan suhtautuvat, joten kyseessä onkin se ikiwanha kysymys: ”Kumpi oli ensin? Muna vai Kana?

  Reply
  • 18.7.2018 at 19:09
   Permalink

   Paljon vanhuksia tässä maassa, isoimmalla osalla ei ole tietokonetta ja ainoat ”uutiset” maapallon ja suomen menosta hankkivat ylen paskavirrasta ja muista kuten vaikkapa hesarin paperipainoksesta, ja sitä pitävät totena mitä nuo suoltaa.

   Reply
 • 18.7.2018 at 18:09
  Permalink

  Kuka haluua enää kukkarolleen rosvoja, sipilän hallitus on jo ihan tarpeeksi ahkera siinä. Normaali töissä käyvä kantaväestö riutuu ja maksavat aivan perkeleesti tästä rallista. Puhumattakaan köyhemmistä jotka eivät voi mitenkään puolustaa itseään.

  Reply
 • 18.7.2018 at 20:35
  Permalink

  Kansa on väärässä, se ei ymmärrä hienoa rikkautta mitä vieraat kulttuurit meille tuovat.
  Lapsiavioliitot, halalteurastus, kunniamurhat, kivitystuomiot, tyttöjen sukuelinten silpominen, sharialaki, homojen tappaminen jne jne.
  Voi sitä ihanaa maailmaa jossa saamme elää kun meidän typerät demokratia, oikeusjärjestelmä, ihmisoikeudet, eläinten oikeudet,tasa-arvo, uskonvapaus ja sivistys heitetään romukoppaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.