Trumpilta räväkkä alustus Putin-tapaamiselle – ”Välimme ovat huonommat kuin koskaan”

Kansaa laidasta laitaan oli eilen ottamassa vastaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia, jonka on määrä tavata venäläinen virkaveljensä Vladimir Putin Helsingissä myöhemmin tänään. Trump herättää tunteita puolesta ja vastaan ja syykin on selvä: Mies on ajoittaisen poliittisen epäkorrektiuden lisäksi melkoisen räväkkä persoona, etenkin presidentiksi.

Tästä esimerkkinä toimikoon Trumpin myöhään eilen illalla twiittaama näkemys Yhdysvaltain ja Venäjän väleistä, joita Trump kuvailee huonommiksi kuin koskaan ennen. Tosin presidentti jakaa ”kunnian” huonoista väleistä edeltäjilleen, joiden toimintaa hän kuvailee ”hölmöilyksi ja typeryydeksi”.

– Suhteemme Venäjään ei ole koskaan ollut huonompi kiitos Yhdysvaltojen hölmöilyn ja typeryyden ja nyt, peukaloitu noitavaino!

Tapaamiseen kohdistuu suuria odotuksia ja esimerkiksi Helsingin sanomat ehti jo maalailla piruja seinille ”huonoimmista mahdollisista seurauksista” joita tapahtumasta voi johtaa. Tällaisia ovat HS:n asiantuntijoiden näkemyksen mukaan esimerkiksi Euroopan maiden jakaminen etupiireihin sekä Trumpin ja Putinin mahdolliset kompromissit vaikkapa Syyrian ja Ukrainan kriisien kohdalla.

Lähde: Twitter, HS

6 thoughts on “Trumpilta räväkkä alustus Putin-tapaamiselle – ”Välimme ovat huonommat kuin koskaan”

 • 16.7.2018 at 11:11
  Permalink

  Siinäpä on kulissien takana hääriville riidankylväjille kiusallinen heppu; Mies puhuu pelkästään totta.

  Nyt tällä kirjoitushetkellä, kun Trump on jo saapunut suomeen, on hauskaa huomata kuinka valtamediassa tapaamisen aiheuttaman hiekkapilluilun lopultakin voittaa suomalaisille tyypillinen ”mitähän se meistä ajattelee”- asenne.

  YLE: ”Trumpit saapuivat Mäntyniemeen: ’Suomi on mahtava maa’ ”

  YLE: ”
  Yle seuraa hetki hetkeltä: Trump lähti liikkeelle Mäntyniemestä, ylisti Suomea mahtavaksi maaksi aamiaisella”

  YLE: ”Yle seuraa hetki hetkeltä: Trump palasi Kalastajatorpalle, ylisti aamiaisella Suomea mahtavaksi maaksi ”

  MTV: ”Näin Niinistö sai Trumpin nauramaan – kuuntele vitsailu tästä!”

  Suomi huomattu! Torilla tavataan!

  Reply
  • 16.7.2018 at 11:25
   Permalink

   Ja kun en valhemedioita klikkaa niin arvailuksi jää tuon MTV:n uutisen sisältö, eli mitenkähän Niinistö sai Trumpin nauramaan? Pelkällä olemuksellaan? Vai imitoimalla Jukka Puotilaa?

   Reply
 • 16.7.2018 at 11:26
  Permalink

  Trumpin valintaa vastustaneet piirit, valtamedia mukaanlukien, ovat uskomattoman röyhkeitä ja ne ovat ottaneet aseekseen Venäjän oletetun vaikutuksen vaaleihin. Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan, mutta ainahan maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ei sellaista voi sulkea pois eikä Venäjän rooli Trumpin valinnassa ole ollut suuren suurin. Tietenkin demokraatteja harmittaa, kun vaalitulos oli melko täpärä ja he jaksavat sitten spekuloida kaikella mahdollisella, mikä olisi kääntänyt tulokset Trumpin eduksi.

  Nyt Trumpin vastustajat ovat ottaneet Venäjän muka ratkaisevan vaikutuksen aseekseen ja pyrkivät sillä hiillostamaan ja halvaannuttamaan Trumpin toimintaa. Seurauksena on myös suurvaltasuhteiden heikentyminen, mikä ei Trumpin vastustajia tietenkään huoleta.

  Reply
 • 16.7.2018 at 15:37
  Permalink

  Demokraatit ovat tehneet väsymätöntä työtä tuon asiaintilan saavuttamiseksi. Jos Killary olisi voittanut vaalit, niin ydinsota olisi jo käyty yli vuosi sitten.

  Reply
 • 16.7.2018 at 22:20
  Permalink

  Minä sydämestäni toivon että Helsingin jälkeen ne ovat parhaat kautta aikojen. Se olisi koko maailman etu.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.