Reijo Tossavainen: ”Hei, me tienataan tällä!” Kreikasta suomalaisille miljardilasku.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerichin mukaan Suomen miljardin euron laina Kreikalle on markkinoilla enää 330 miljoonan euron arvoinen. Suomen tappiot markkina-arvoilla mitattuna yhteensä lähes 2,5 miljardia euroa. Suomen Kreikka-lainat ovat lähes arvottomia ja näin ollen Suomi on kärsinyt vähintään satojen miljoonien eurojen tappiot. Näin toteaa Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich pankin nettisivuilla julkaistussa kirjoituksessaan.

Gerichin mukaan keskustelu Kreikan veloista on valitettavan suurelta osin keskittynyt velkojen nimellisarvoon, mikä antaa hänen mukaansa hyvin harhaanjohtavan kuvan lainojen oikeasta arvosta ja eri vaihtoehtojen kustannuksista.

“On aika kertoa totuus Kreikka-lainojen arvosta”, Nordean pääanalyytikko kirjoittaa. Siitä uutisoi Ilta-Sanomat.

 

Todellakin. Muistan hyvin, kun eduskunnassa kuuntelin Kataisen ja Stubbin hallitusten ministereiden ja hallituksia tukeneiden demareiden ja kokoomuksen kansanedustajia. Kaikkein innokkaimmat rahan syytäjät innostuivat vakuuttamaan, että “hei, me tienataan tällä”. Erityisesti vakuutteluissaan “kunnostautui” vatiovarainministeri Jutta Urpilainen.
Nyt eduskuntavaalien lähestyessä olisi erittäin perusteltua kertoa kansalaisille totuus. Suomalaisten veronmaksajien piikkiin päätyvä rahasumma on järkyttävän suuri.
Kiitos Jan von Gerichille ja Ilta-Sanomille. Toivottavasti agendamediat seuraavat perässä.
…………..
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

14 thoughts on “Reijo Tossavainen: ”Hei, me tienataan tällä!” Kreikasta suomalaisille miljardilasku.

 • 9.7.2018 at 09:18
  Permalink

  Ja kun otetaan huomioon että Kreikan lainojen asiakirjojen säilytys englantilaisessa pankissa maksaa kaikkiaan sen >3 miljoonaa niin johan niiden arvo on melko alhainen.

  Eiköhän vaadita että nämä innokaimmat asiamiehet maksavat syntyneet tappiot omasta pussistaan. Jutalta ja Jyrkiltä omaisuus takavarikkoon ja ulosottoon. Nyt kun olemme EU:ssa niin eiköhän ulosottokin ulotu koko EU:n alueelle? Ja muutkin silloiset eduskunnan jäsenet jotka äänestivät puolesta, osallistuvat tappioiden minimoimiseen samalla tavalla. Vaikka sitten eläkkeistä.

  Reply
  • 9.7.2018 at 09:58
   Permalink

   Eiköhän noilla ”asiamiehillä” ole elinikäinen syytesuoja, minkä turvin voikin sitten taas hölmöillä kun hölmöt äänestävät heidät uudestaan hölmöilemään, ja taas uudestaan ja uudestaan, jne.

   Reply
   • 9.7.2018 at 11:14
    Permalink

    Toimitus voisi tehdä jutun Suomessa ja Euroopassa toimivista organisaatioista joilla on erivapauksia tai syytesuoja ja joiden henkilöstöä on syytesuojan turvin vaikuttamassa suomalaiseen yhteiskuntaan ja EUrostoliitton tekemisiin.

    Reply
 • 9.7.2018 at 10:00
  Permalink

  > Suomalaisten veronmaksajien piikkiin päätyvä
  > rahasumma on järkyttävän suuri.

  Ei sen väliä. En enää istu sen rupisen ja kuppaisen Suomen hallituksessa. — Ei mulla muuta. Tärkeät tehtävät odottavat.

  Reply
  • 9.7.2018 at 10:14
   Permalink

   P.S.

   Pakko kirjoittaa näin nimimerkin takaa, kun en jaksa kestää sitä paskasadetta, mikä muuten on odotettavissa. Sen takia joudun virkamatkatkin tekemään panssaroidussa Mersussa vaikka näin kesällä juuri kreikkalaisilta lahjaksi saamani avo-Maserati olisi niinku jotenki kivempi.

   — Se kun on silleen, että te tavalliset pönttöpäät ette ymmärrä näitä korkeamman politiikan kuvioita. Mutta ei sen puoleen. Eipä teiltä enempää voi odottaakaan!

   Reply
   • 9.7.2018 at 23:38
    Permalink

    Älä lässytä Antti paskaa. Kannattaa jatkossakin liikkua sillä panssaroidulla Mersulla!

    Reply
 • 9.7.2018 at 13:44
  Permalink

  Tällaista jälkeä ministerit Suomessa tekevät hallitus hallitukselta. On aivan sama kun valtioneuvosto koottaisiin jostakin hourulasta. Kukaan ei huomaisi mitään. Hourula-hallitus voisi jopa onnistua jossain nk. ”tilastovoiton” nimissä tai nukkuessaan autuaan unta moni asia jäisi sössimättä ja apaattisella katseella seuraamista seuraisi se, että Suomi yksin jäisi osallistumatta EU:n paskahankkeeseen eikä ”kovakorvaisena” (kuurot) käistäisi mitään Brysselin komenteluihin ja koko asia jäisi siihen, sillä samppakalja veisi lopulta voiton poskisuutelijoiden kerhon jäseniltä, sillä kuten tunnetua heinäpellolla alkaa kuivaamaan suuta hetimiten, josta syystä leili on pystyssä alta aikayksikön.

  Reply
 • 9.7.2018 at 14:09
  Permalink

  katainen on pääsyyllinen ja saa vastata omaisuudellaan edes pientä osaa. urpilaista en syytä koska katainen vei hölmöä demaria kuin kuoriämäriä. Tai ei katainenkaan niin viisas ole, vaan takapirut löytyvät kokoomus piireistä. katainen sai kyllä hyvän palkkion operaatiosta saksalaisten ja ranskalaisten hämäräpankkien pelastamisessa.

  Reply
 • 9.7.2018 at 14:29
  Permalink

  Reijo Tossavainen kirjoittaa miten tosi asiat ovat. Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen seuraa ja lukee Tossavaisen blogeja.
  Myös Heikki Porkka julkaisi jälleen loistavan blogin: https://www.oikeamedia.com/o1-73715

  Reply
 • 10.7.2018 at 10:16
  Permalink

  Odotellaan vaalien alle ja siten tätä avasta uutisoidaan että saadaan SDP näyttämään syylliseltä. Totuus on että Urpilainen on ainoa joka sai edes jonkinllaiset vakuudet EUssa. Kukaan muu ei edes niitä. Kannattaa miettiä sitä. Lisäksi Urpilainen teki vain sen, minkä pomo käski ja pomo oli kokoomus..

  Reply
  • 10.7.2018 at 12:54
   Permalink

   Eihän niitä edes kukaan täysjärkinen EU-maa edes halunnutkaan, koska niiden johtajat käsittivät tukimiljardien olevan heille itselleen enemmänkin sijoitus ja riskienhallintaa, koska niiden pankit olivat Kreikassa korviaan myöten kusessa, joten nämä tukimiljardien syytäjät itseasiassa pelastivat itseään eikä mitään Kreikkaa, jota voisi kuvata wanhalla suomalaisella sanonnalla ”Oma lehmä ojassa”. Suomi sen sijaan vain öösäsi tsuhnamaisuuttaan ja EU:n persettä nuollakseen ”mallioppilaana” miljardinsa ilman, että tuolla tosiasialla oli mitään reaalista hyötyä sille itselleen, vaan yhtä hyvin Suomi olisi voinut polttaa nuo rahat saunanpesässä. Nk. ”vakuudet” oli pakko polkaista SDP:n ja Urpilaisen toimesta, koska se oli oppositiossa ollessaan vaatinut niitä hallituspuolueilta tehden näin oppositiopolitiikkaa sillä, että SDP näin katsoisi suomalaisten veronmaksajain etuja veroeurojen antamisessa kankkulankaivoon, jota ei hallius tietenkään ajatuksen koko älyttömyyden ja käyttökelvottomuuden vuoksi ei edes halunnut, koska sillä ei olisi ollut mitään merkitystä. Itse SDP:kin olisi tuolloin halltuksessa ollessaan vastaavassa tilanteessa nakannut paskaakaakaan koko ”vakuuksista”, vaan tunnetusti ”Sosiaalidemokraattisena projektina” EU:lle olisi surutta kaadettu nuo sille tielleen jäävät tukimiljardit suomalaisten veronmaksajien ”luottotappioiksi”, joka onkin se useimmiten tehty ”kirjaus” veronmaksajien kirjanpidossa.
   Jyrki Kataisella ei ollut mitään tekemistä ”vakuuksien” kanssa, koska hän EI KOSKAAN ollut sellaisia vaatinutkaan, vaan seuraavassa hallituksessa Valtiovarainministerin postin ottanut Jutta Urpilaisen oli pakko pitää lupauksensa ”vaalilupauksestaan” ja televisioidun Hallituksen kyselytunnilla ilmoille päästämän vaatimuksen realisoimiseksi koko Suomen kansan edessä, joka omin korvin kuuli koko kiveen hakatun monoliittisen ”siveyslupauksen”. Loppu onkin sitten taattua tunaroinnin ja tietoisen harhautuksen historiaa.
   Sitäpaitsi, koko EU:n muiden maiden edustajat nauroivat itsensä tärviölle tiedotustilaisuudessa Suomen vaatimille ”vakuuksille”, koska he tiesivät kuinka tyhmää se ylipäätänsä oli. On luonnollista, että SDP:tä ja vasemmistoa sekä EU:ta kovasti kannattava YLE ei tästä hiiskunut, vaan ponteva ”täti tiukka” julisti poninhäntä kireällä kuinka vuosisadan ”puhallus” onnistui kaikkien suunnitelmien ja ennakkoasetelmien mukaisesti. Mikä vielä hauskinta. Nämä nk. ”vakuudet” olivat Suomen omaa rahaa eli vastuuministeri takasi vielä Kreikka -tukipaketin miljardien päälle vielä tuon ”vakuussumman” ”omasta” pussista
   (lue: vero(e)nmaksajien).

   Reply
   • 10.7.2018 at 21:26
    Permalink

    Kreikalla oli tienausta väännettäessä timmillä kalustolla varustetut asevoimat.
    Pienelläkin järjellä varustettu olisi vaatinut lainan vakuudeksi vaikka pari tusinaa f-16 hävittäjää tai taisteluhelikoptereita, kreikkalaiset myös ostivat Venäläisen huipputehokkaan ilmatorjuntajärjestelmän jonka oikeastaan kuuluisi suojella Kreikkaa Suomen maaperällä ihan tasapuolisuuden vuoksi.

    Reply
 • 12.7.2018 at 22:09
  Permalink

  annetiin venäjälle kin aikoonan lainaa eikä ole tainut saada takasin ja kreikan lainaa taitaa jäädä saamise ouolelle

  Reply
 • 17.7.2018 at 10:55
  Permalink

  Kyseiset poliitikot ovat tietenkin ansaineet provissiot kun ovat tälläisia päätöksiä ajaneet läpi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.