Pörssiyhtiöiden osingot ylittivät lamaa edeltäneen ajan – Ennätys tehtiin kuitenkin keskellä pankkikriisiä

Pörssiyhtiöt maksavat tänä vuonna osinkoja 9,5 miljardia euroa. Määrä on noin 600 miljoonaa euroa korkeampi kuin vuonna 2007, ennen kansainvälisen finanssi/pankkikriisin alkua. Ennätykseen kuitenkin on vielä matkaa, sillä kriisin jo alettua vuonna 2008, Suomessa lyötiin pöytään ennätysosingot 12,1 miljardia euroa.

Keskuskauppakamarin ”Osingot suomalaisissa pörssiyhtiöissä”-selvitys kertoo osinkojen kasvaneen vuodesta 2016 noin 30% ja että osingot ovat nyt kivunneet finanssikriisiä edeltäneelle ”normaalitasolle”. Pörssiyhtiöiden osingot romahtivat jopa puoleen nyt jälleen saavutetusta tasosta vuonna 2009.

Suurimmat osingonmaksajat Nordea, Fortum, Telia, Sampo ja Orion kattavat Suomen osinkopotista yli puolet. Nykysuomi kirjoitti toukokuussa olevan epäilyksiä siitä, että Fortum maksaisi osinkonsa velkarahalla, saksalaisen Uniper-yhtiön oston tyhjentäessä firman kassan. Fortum maksaa osinkoa 1,10 euroa per osake ja siten sen maksama osinkopotti kohoaa lähes miljardiin euroon (977 203 750 euroa).

Lähde: Kauppakamarin selvitys, Fortum

 

3 thoughts on “Pörssiyhtiöiden osingot ylittivät lamaa edeltäneen ajan – Ennätys tehtiin kuitenkin keskellä pankkikriisiä

 • 9.7.2018 at 13:45
  Permalink

  Konnat voittavat aina. Ja heistä leivotaan pääministereitä.

  Reply
 • 9.7.2018 at 14:03
  Permalink

  Ja samaan aikaan itkevät palkkakustannuksia ja sitä että maahan pitää saada vapaasti tuoda lisää orjatyövoimaa. Oli lama tai ei pörssihuijarit teinaavat aina toisten kustannuksella. Myös Suomessa tehdyt työnantajien helpotukset virtaavat suoraan pörssiomistajille ja keinottelijoille. Ja voitot piillon veroparatiiseihin verottajalta.

  Reply
 • 10.7.2018 at 06:07
  Permalink

  Näitä jättiosinkoja on maksettu osin varastetusta omaisuudesta: Iltalehti 7.4. 2012 :

  ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata. ( varastaa).

  ”Lailla 444/2012” siirrettiin pienyritysten miljardiomaisuus pankki-vakuutuslaitosten omaisuudeksi….

  tästä omaisuudesta pankki-vakuutuslaitokset maksoivat keväällä 2014 miljardiosingot ”omistajilleen”.

  Miten oli mahdollista saada eduksunta varastamaan omaisuutta ?

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlsita lainsäädäntöä”.

  Suomessa siis todellista lainsäädäntövaltaa käyttää pankki-vakuutuslaitokset !

  Suomen ”perustuslaki” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Ensinn siis 2 ”eduskuntaa” teki syytesuojan lailla 444/2012 suoritetulle MILJARDIVARKAUDELLE … ja nyt hämmästelee Suomen talouden kurjaa tilaa … lähes miljoona ulosotossa ?

  Archive.is/kimmoleaks.fi sisältää todisteet kuinka näidenkin asioiden tutkinta estettiin Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa !

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.