”Uuden valtakunnansovittelijan mopo karkasi heti” – Rakennusliiton Harjuniemi raivoissaan

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi jyrisee Rakennusliiton sivuilla uuden valtakunnansovittelijan lähtölaukauksista virassaan. Harjuniemi takertui valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan ilmoitukseen siitä, että valtakunnansovittelijan päätökset tulevat olemaan jokaiselle samat: ”hänen jonossaan kaikille jaetaan samat ratkaisut ja piste”.

– uusi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ilmoittautui Ylen Ykkösaamussa (2. heinäkuuta) Teknologiateollisuuden linjalle. Teknologiateollisuuden ja sovittelijan mukaan työnantajapuoli kaikilla aloilla voi rauhallisin mielin ilmoittaa torppaavansa kaikki palkansaajien merkittävämmät esitykset, kertoo Harjuniemi kirjoituksessaan.

Hänen mukaansa pienipalkkaisten, erityisesti naisvoittoisten alojen ongelmat on uuden valtakunnansovittelijan myötä lakaistu maton alle. Harjuniemi mainitsee erikseen, ettei lähde arvioimaan Piekkalan kokemusta ja sitä kautta soveltuvuutta työhön, mutta toteaa kuitenkin mm. seuraavaa:

– Ylen Ykkösaamun haastattelun mukaan Piekkalasta on vähän tylsää, kun hänen pätevyyttään epäillään jo ennen kuin hän on työskennellyt päivääkään sovittelijana. Voi olla tylsää, mutta kommentit, joita ei koskaan olisi pitänyt lausua, panevat epäilemään virkamiehen pätevyyttä.

Rakennusliiton puheenjohtaja veti kovan linjan kirjoituksensa lopussa ja ilmoitti, että mikäli liitossa on vähänkin puhtia, ”emme tule sovittelijan konttorin saranoita kuluttamaan.”.

Lähde: Rakennusliitto

6 thoughts on “”Uuden valtakunnansovittelijan mopo karkasi heti” – Rakennusliiton Harjuniemi raivoissaan

 • 3.7.2018 at 13:09
  Permalink

  Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin ”liiton puhti” loppuu suunpieksäntään. Laitetaan Riku Aallolle taas kymppitonni palkkaa lisää ja vuokrankorotuslaput kojamoissa asuville köyhille ja niin kaikki ovat taas tyytyväisiä.

  On naurettavaa, että kun AY-liike taustainen Minna Helle, joka oli AY-liikkeen oma esitys sovittelijaksi, petti komeasti duunarit, niin joku vielä kuvitteli, että työantajien valitsema tyyppi vetäisi pehmeämpää linjaa. AY-liikettä viedään nyt kölin alta ja lujaa ja ainoa lohtu heillä kai on, että työttömillä menee vielä heikommin.

  Reply
 • 3.7.2018 at 13:45
  Permalink

  Rakennusliton on turha möykätä. Koskas liitot ajaisivat jäseniensä asiaa?

  Käsissä on 35 000 myymätöntä asuntoa ja sellainen kupla että kun se vuodenvaihteesa puhkeaa se vetää Suomessa toimivat rahalaitokset -90 luvun lamaakin syvempään kurimukseen. Vaikka sen ei edes pitäisi olla mahdollista. Rakennusliiton vuoksi suomalaisten kotitalouksien velka on keskimäärin 128 000e. Ja kun meidän taloudessa sitä ei ole, niin sekin on jollakulla toisella.

  Rakennusliitto ottaa vaan lusikan kauniiseen käteensä ja toteaa että raksalle ei mennyt se valikoitunein porukka. Ja palkat jyvitetään sen mukaan. Rakennusala kun ei kasvat Suomen vientiä oikeastaan millään tavalla. Se vain lihottaa pankkisektoria. Ja nyt veronmaksajien rahoilla.

  Reply
 • 3.7.2018 at 17:29
  Permalink

  Aika näyttää ketkä ovat lopulta tylsimpiä. Mutta on päivänselvää, että valkoisten kantasuomalaisten on tehtävä työtä kaksinverroin ruoska palkalla, että saadaan elämään koko maailman perseen raapijat ja taparikolliset, jotka nyt sattuvat vain olemaan kaikessa makaaberisyydessään ”ravintoketjun” huipulla, joilla on elintavat kuin leijonilla, koska nukkuvat vuorokaudessa 22 h ja liikkeelle lähdetään ainoastaan silloin kun vatsa kurnii ja ”riistaa” on liikkeellä.
  Työntekijäpuolen ammattiliittojen pomoille ja liittojen jäsenille tulee laihat ajat, sillä menneisyydessä koko Suomea peukaloruuvin alla pitäneet ulkoparlamentaariset voimatekijät hyppyyttivät maan hallituksia mennen tullen. Jopa tyypilliseen tapaansa voimiensa tunnossa oleva pääministeri Paavo Lipponen joutui perääntymään uhkavaatimuksesta, jonka hän esitti vielä illan pääuutislähetyksessä. Jo seuraavana aamuna ”sika oli syönyt eväät” ja työntekijäpuolen ammattiliittojen kainot lakko uhkaukset saivat ”Euroopan keisarin” katselemaan kengänkärkiään. Kyse oli leikkauksista lama Suomessa ja tunnetusti, vaikka maa ja taivas kerran katoaa, ei saavutetuista eduista luovuta vaan silloin on syytä mennä kansaneläkeläisten, sairaiden, vammaisten, vanhusten, lasten kukkarolle, sillä mitäpä henkipatot ja juuri puhumaan oppineet velkataakan kantajat itseään pystyisivät tappelemaan. Viskomalla tutteja ja rollaattoreitako?
  Vasemiston kannattava globalismi lyö duunareita kynsille työehtojen ”amerikkalaistumisella” ja EK:n prinsessa lailla uneksivan ”halpatyövoiman” saaminen Suomeen 5 snt/h olevalla palkalla syö täkäläisten palkkatasoa niin, että heitä on teurastettava kuin jyväjemmareiden karjaansa kun marginaalit käyvät niin pieneksi, että sillä tavalla jatkamalla koko hommasta tuleekin harrastus eikä leipätyö. Kaikki on maailmassa heiluriliikettä äärimmäisyydestä toiseen. 1900-luvun alussa maailmalla kapitalistiset työnantajat rulettivat totaalisesti ja jopa kielsivät ammattiliittojen perustamisen työstä erottamisen uhalla tai hommasivat ”gorillat” hakkaamaan aktiiveja ja työntekijöitä pahanpäiväisesti. Kun Neuvostoliitto perustettiin ja tuo lyhytaikainen tyrannia oli voimakkaimmillaan seisten tosin savisilla jaloilla, mutta kuitenkin oli lännessä sellainen uhkatekijä ja painostuskeino, jolla sosialistiset ammattiliitot saivat kiristettyä etuja ja oikeuksia työläisille, mikä oli tietysti oikein sinänsä, mutta liittojen valta kasvoi niin suureksi, että ne vuorostaan dominoivat lähes yksinvaltiaana työnantajajärjestön ollessa puolustuskannalla. Mm. 1970-luvun alussa perustettu EVA (Elinkeinojärjestöjen Valtuuskunta) perustettiin porvarillisella puolella pahimpaan taistolaisaikaan vastavoimaksi koordinoimaan ja torjumaan äärikommunistista liikettä ja jo pelättyä vallankumousta, joka läpi radikalisoituneen yhteiskunnan läpimitalla tuntui varsin uskottavalta ja pelottavalta vaihtoehdolta jopa niin että kapitalistit pelkäsivät jo henkensäkin puolesta.

  Reply
 • 3.7.2018 at 21:45
  Permalink

  Jo pikku-Kallen vitsikirjassa 1976 vitsailtiin että koko maailma huilaa suoraan vittuun. Kukaan ei varmaankaan enää ihmettele mitä ilmauksella tarkoitetaan.

  Reply
 • 4.7.2018 at 11:24
  Permalink

  EK:lla on vahva ote AY-liikeestä, suoranainen niskalenkki ja kuristusote joka tiukkenee tiukkenemistaan kunnes valot sammuvat lopullisesti.

  Reply
 • 2.8.2018 at 13:16
  Permalink

  Eiköhän ay-liikkeidenkin johtohenkilöt kuulu johonkin vapaamuurariloossiin jossa asiat on jo ”soviteltua”. Ku kattelee näiden liittojen ja muiden järjestöjen logojen symboliikkaa ni kovasti on jutkujen heksagonit ja saturnuksen renkaat edustettuina. Eikai kukaan ihan vaan huvikseen niitä logoihinsa käytä. Mutta pysytään silmät kiinni.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.