EU:n sisäministerit keskustelevat turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta ongelmien korjaamiseksi

EU:n sisäministerit kokoontuvat Luxemburgissa 4.-5.6.2018 oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Kai Mykkänen. Neuvostossa saadaan tilannekatsaus Euroopan yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseen liittyvästä, seitsemän säädösehdotusta sisältävästä lakipaketista.

Yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamista koskevissa neuvotteluissa on edistytty. Seitsemästä säädösehdotuksesta viisi on edennyt kolmikantaneuvotteluihin Euroopan parlamentin ja komission kanssa. Menettelyasetukseen eli asetukseen unionin yhteisestä menettelystä koskien kansainvälistä suojelua ja Dublin-asetukseen eli turvapaikanhakijan hakemuksen käsittelemisestä vastuussa olevan maan määräytymistä koskevaan asetukseen muodostetaan vielä neuvoston kantaa. Tämän saavuttamisen jälkeen myös näistä asetuksista voidaan aloittaa neuvottelut Euroopan parlamentin kanssa.

Turvapaikkajärjestelmän uudistuksen keskeinen tavoite on järjestelmän parempi kriisinkestävyys. Muutoksilla tehostetaan turvapaikkamenettelyä, jotta kansainvälisen suojelun tarve voidaan arvioida nykyistä yksinkertaisemmin ja nopeammin. Lisäksi säädetään välineistä, joilla voidaan tehostaa hakijan velvollisuutta hakea turvapaikkaa siinä jäsenvaltiossa, johon hän ensiksi saapuu tai jossa hänellä on oleskeluoikeus.

– Tällaiset EU:n yhteiset pelisäännöt ovat tärkeitä turvapaikkajärjestelmän väärinkäytösten ehkäisemiseksi sekä turvapaikanhakijoiden hallitsemattoman edelleen liikkumisen vähentämiseksi EU:n sisällä, toteaa ministeri Mykkänen.

Turvallisia maita koskevia säännöksiä selkeytettävä

Ministerit keskustelevat lisäksi muun muassa turvallisten maiden käsitteistä ja niitä koskevista luetteloista. Tavoitteena on, että jos turvapaikanhakija saapuu turvallisesta alkuperämaasta, hänet voidaan palauttaa takaisin nopeasti hakemuksen hylkäämisen jälkeen. Jos turvapaikanhakija saapuu EU:n ulkopuolisesta maasta, jossa hän on saanut tai olisi voinut saada suojelua, hänet voidaan hakemusta tutkimatta palauttaa kyseiseen maahan. EU:n tasolla sovittujen luetteloiden lisäksi voitaisiin jatkossa esityksen mukaan laatia myös täydentäviä kansallisia luetteloita.

– Toivon, että pääsemme nopeasti eteenpäin turvallisia maita koskevien säännösten kanssa. Meidän on pyrittävä mahdollisimman yhdenmukaisiin käytäntöihin EU:n sisällä, Mykkänen sanoo.

Komissio antoi kevään ja kesän 2016 aikana yhteensä seitsemän ehdotusta EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan uudistamiseksi. Ehdotuksilla pyritään vastaamaan vuonna 2015 kärjistyneeseen muuttoliikekriisiin ja tarpeeseen parantaa unionin alueelle suuntautuvan maahanmuuton hallintaa. Olemassa oleva sääntely ei ole toiminut suurien hakijamäärien aiheuttamassa paineessa.

Samassa kokouksessa käsitellään myöskin konkurssin tehneiden yrittäjien velkataakan helpottamisesta. Laajasti tunteita herättävä direktiivi vapauttaisi yrittäjän velkavastuusta kolme vuotta konkurssin jälkeen. Nykysuomi kirjoitti asiasta 3.6 ja voit lukea artikkelin täältä.

Lähde: Sisäministeriö

8 thoughts on “EU:n sisäministerit keskustelevat turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta ongelmien korjaamiseksi

 • 5.6.2018 at 09:29
  Permalink

  Ongelma korjaantuu kun lopetetaan hyysäys. Ts. poistetaan houkutteleva sosiaaliturva.
  Pakolaiset leireille lähi-itään ja Afrikkaan.
  Pakolaisuuden pitää olla VÄLIAIKAISTA!
  Lähtökohtana palaaminen kotiin mahdollisimman nopeasti.
  Kehitysmaita painostettava asukkaidensa tasavertaiseen kohteluun ja konfliktien ehkäisyyn. Aloitettava aseista riisunta ongelmamaissa ehtona kehitysavulle.
  Islamin uskonto voitaisiin hyvin kieltää koko Euroopassa ja täällä olevat pakolaiset pitäisi kotiuttaa EIKÄ KOTOUTTAA.
  Tuskin nämä globalistieliitin talutusnuorassa olevat ministerit mitään järkevää saavat aikaan.
  Sama meno jatkuu kohti Euroopan tuhoa ja eurooppalaisten sukupuuttoa.

  Reply
 • 5.6.2018 at 09:36
  Permalink

  Älkee työ Brysselin miehet vouhottako… EU kohta hajoaa, laitetaan romukoppaan ja rajat menee kiinni. Kyllä se hallitsematon liikkuvuus sitten saadaan kuriin.

  Muutoin kaikki jatkuu niinkuin ennenkin paitsi paremmin kun maat voivat tehdä omista lähtökohdistaan räätälöityjä sopimuksia kuten vanhoina hyvinä aikoina. Passi pelaa samalla tavalla kuin se nytkin pelaa ja on ihan yhtä tarpeen matkaajalle kuin nytkin.
  Ainoastaan huolimaton road trippaaja on voinut matkata ilman passia. Joka maalla on aina oikeus kysyä passia ja jopa pistää poliisiasemalle selvittelemään jos henkilöpapereita ei löydy.
  Ilman passia ei ikuna ole EU aikana voinut järkevästi matkustaa.

  Reply
 • 5.6.2018 at 12:45
  Permalink

  Mykkänen (kok) mukana kehittelemässä uutta systeemiä millä kansanvaihto saadaan jatkumaan niin että lampaiden tasolle alentunut kantaväestö ei huomaa että heitä ollaan tappamassa sukupuuttoon.

  -TÄMÄ ON TODELLINEN TILANNE KUN JÄTETÄÄN POLIITTINEN JARGONI POIS JA SANOTAAN MITÄ GLOBALISTIT OIKEASTI SUUNNITTELEVAT!

  -Suomen kohdalla ainut ratkaisu on nollatoleranssi pakolaisille ja työperäisen maahanmuuton ehtojen tuntuva kiristäminen + laittoman maassanotkumisen tekeminen täysin mahdottomaksi. Kaikki ed.mainittuja miedommat toimet ovat pelkkää teatteria eikä niillä ole mitään vaikutusta itse ongelmaan. Kai Mykkänen (kok) myy suomalaiset globalisteille ja saattepa nähdä että Mykkänen (kok) ehtii vielä vajaassa vuodessa tekemään monta helvetillistä sopimusta joilla kykypuolueen pyrkyri yrittää pedata itselleen paikkaa EU-mafian johtoportaaseen.

  Reply
 • 5.6.2018 at 12:49
  Permalink

  discorahat pois ja kelan edut. kyllä läpsyttelevät seuraavaan maahan ihan oma-aloitteisesti, eikä maksa mitään…kyllä luteet löytää uuden ”isännän” ……simppeli juttu……jos on perseaukisena ja ilman henkkareita tullut, löytää kyllä poiskin.

  Reply
 • 5.6.2018 at 16:59
  Permalink

  Tuo sisäministeriön teksti on silkkaa paskapuhetta, kun tiedetään EU-diktatuurin komission käskytys siitä, että massa-invaasio kolmannen maailman kehitysmaista on uusi normi, koska EU on ”liian valkoinen”:

  ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’”,
  http://www.breitbart.com/london/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  Em. tarkoittaa, että Kalergi-suunnitelman eli eurooppalaisten valkoisen kansanmurhan toteuttamisen on jatkuttava.
  Politrukin virkaa Brysselin lihapatojen ääreltä tavoitteleva punaliberaali punaporvari Mykkänen tekee juuri Brysselin käskyttämällä tavalla – riippumatta siitä mitä hän julkisuudessa suomeksi valehtelee.

  Reply
  • 5.6.2018 at 21:26
   Permalink

   Ns. kiintiöpakolaisten määrän nostamista 10 tuhanteen vuodessa vaatineelle punaporvari Mykkäselle ilmeisesti Ruotsin tie on Suomenkin tie:

   ””Tukholman metroasemat muuttuneet No-Go-alueiksi Ruotsissa!

   Näillä alueilla myös autoja sytytellään tuleen säännölliseen tahtiin ja alueella vallitsee jokapäiväinen kaaos ja epäjärjestys.
   Ruotsissa on tunnetusti jo yli 60 No-Go-aluetta (No-Go-Zones) mutta uutena lisänä voidaan mainita, että useat metro-asemat ovat nyt myös muuttuneet paikoiksi, jonne ei ole välttämättä menemistä, jos olet valkoihoinen mies tai varsinkaan, jos olet nainen.

   Storstockholms Lokaltrafik eli SL on yritys, joka pyörittää metroliikennettä Tukholmassa ja heillä on niin sanottu kolmen asteen värikoodit metroasemille sen mukaan, miten vaarallisia ne ovat. Tällä hetkellä 4 aluetta on jo julistettu punaisiksi, eli niille ei voi enää mennä. Lipuntarkastajat ja konduktöörit eivät enää saa työskennellä näillä alueilla ilman poliisisaattuetta…”

   Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2018/06/05/tukholman-metroasemat-muuttuneet-no-go-alueiksi-ruotsissa/

   Reply
 • 5.6.2018 at 20:46
  Permalink

  Niin? Pitäisikö viimeinkin soittaa palokunta paikalle kun vielä perustuksista on vielä vähän jäljellä?
  EU:n idiootit eivät osaa korjata mitään vaan virheitä pitää ainoastaan pahentaa, jotta voidaan sanoa, että olemmehan ME tehneet jotain asian hyväksi.
  EU:n molopää eivät tee täyskäännöstä valkoisen rodun kansanmurhaa koskevassa asiassa ennen kuin he itse ovat uhreja tai heidän sukulaisensa.
  EU globalistit ja kulttuurimarxistit jatkavat ja pahentavat Euroopan kansakuntien murhan kymmenkertaiseksi ihmishengissä mitattuna ja rahallisesti niin suurissa summissa, että sitä on kysyttävä itse Roope Ankalta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.