Brasilian presidentti jälleen ahtailla: Nyt lakkoilevat öljytyöläiset ja huoli sotilasvallankaappauksesta kasvaa

Nykysuomi kertoi eilen, kuinka käytännössä koko Brasilian valtio oli joitakin päiviä lamaantunut maan rekkakuskien lakkoillessa mm. kohonneiden dieselin hintojen sekä kuljetuksien hinnoittelun vuoksi. Maan presidentti Michel Temer antoi lopulta periksi ja lupasi väliaikaisen, 60 päivää kestävän alennuksen dieselille sekä ottavansa kuljetuksien minimihinnoittelun työn alle. Tänään kuitenkin tärähti jälleen, kun Brasilian öljytyöläiset ilmoittivat ryhtyvänsä lakkoon mm. painostaakseen valtiollisen öljy-yhtiö Petrobrasin johtajan eroamaan.

72 tuntia kestävä lakko alkoi tänään ja vaikka työnantajapuoli, valtio sekä työtaisteluihin yms. erikoistunut tuomioistuin ovat tuominneet lakon laittomaksi, aikoo alan suurin ammattiliitto ”FUP” viedä lakon loppuun saakka. Rekkakuskien lakkoilusta johtuen Petrobrasille on kertynyt melkoiset varastot öljyä sekä sen jalosteita, joten välitöntä vaikutusta lakolla ei sen mukaan ole.

Petrobras syyttää työntekijäpuolta poliittisesta lakkoilusta, näin vieden pohjan työtaistelulta. Työntekijöiden vaatimukset keskittyvät lähinnä yrityksen johtajan Pedro Parenten eroamisen vaatimiseen, sekä polttoaineen markkinahinnoittelun lopettamiseen. FUP on tämän lisäksi kritisoinut yritystä sekä sen johtajaa voimakkaasti, syyttäen tätä muunmuassa yrityksen junailemista ulkomaiseen omistukseen sekä ennätyslukemissa huitelevan työttömyyden edesauttamisesta.

Jopa sotilasvallankumousta on reutersin mukaan väläytelty, mutta presidentti Temer kiistää sotilaallisen ratkaisun mahdollisuuden jyrkästi. Uusia vaaleja sen sijaan pidetään jopa todennäköisinä.

Lähde: Reuters

2 thoughts on “Brasilian presidentti jälleen ahtailla: Nyt lakkoilevat öljytyöläiset ja huoli sotilasvallankaappauksesta kasvaa

 • 30.5.2018 at 23:55
  Permalink

  Kansakunnat hajoavat siihen ”onnettomuuteen”, että ylipäätänsä omistavat jonkin luonnonvaran, luonnon rikkauden tai tms. Silloin näihin banaanivaltioihin, eikä edes Euroopan teollisuusmaat ole turvassa pesiytyvät ylikansalliset korporaatiot, jotka useinmiten kuhisee juutalaisia pankkiireja ja teollisuusmoguleja. Mustalaiset ovat tunnetusti olleet ”hevosmiehiä”, sveitsiläiset kelloseppiä, italialaiset vaateteollisuuden muoti-ilmiöitä kuten kenkienkin suhteen. Juutalaiset ovat yksiselitteisesti nk. ”koronkiskureita” ja etenkin EU:n kansallisvaltioden alasajoon ja ”avoimeen yhteiskuntaan”, jonka käännän oikeammin Avoimeksi valkoisen rodun kansanmurhaksi, tämän takana on juutlainen George Soros, joka ei suinkaan ole jostain syystä mikään tyhjätasku. Että se siitä ”antiseminismistä”. Soros sai Venäjällä näpeilleen tunnetulta ”pahalta pojalta” Vladimir Putinilta tämän pyrkiessä muiden juutalais -olirgarkien tavoin kaappaamaan haltuunsa ja omistukseensa laajan Venäjän runsaat luonnonvarat, joita en edes kaikkia jaksa ruveta luettelemaan. George Soroksesta on pidätysmääräys Venäjällä ja hänet tultaisiin paiskaamaan suoraan tyrmään, jos hän erehtyisi tuon kaiken pahan alun ja juuren katuja mittailemaan.
  Brasisilliassa on rikollisuus ja kaikkinainen epäjärjestys huippulukemissa, joka on eräs suorin ja paras esimerkki ”monikulttuurisesta” valtiosta, joka nimettiin wanhassa koulun oppikirjassani ”Kansojen sulatusuuniksi”. Musta osa tuosta suuresta valtiossa on heikommin kehittynyttä taloudellisesti ja turvallisuustilanne on huonompi verrattuna muistaaksen Eteläosaan, jossa valtaväestönä on valkoisia etniseltä taustaltaan. Toki jako ei ole mustavalkoinen, mutta selvästi kuitenkin toisistaan erotettavissa. Brasilliassa ”valkoinen” osa haluaisi jopa maan jakamista kahteen osaan. Pohjoiseen ja etelään, sillä suuri osa kansantulosta menee ”mustan” maanosan tukemiseen ja subventioon taloudellisesti, joka merkitsee suoneniskua paremmin menestyvälle osalle, koska rahat menevät ”muualle” heidän ansaitsemasta kansantuotteesta ja rahasta aivan kuten Suomen veronmaksajien rahat menevät savikyliin ja nk. ”pakolaisten” hyysäämiseen vastikkeettomasti samalla kuin kanta-asukkaiden ansaitsemia ja niihin oikeutettuja palveluja ja sosiaalisia palveluja typistetään ja leikataan ”yhteiseksi hyväksi”. Suomalainen yrittäjä ja duunari painavat peri luterilaisittain pitkää päivää elättääkseen itsensä ja perheensä vain siksi, että maantierosvot varastavat suuren osan tuloistasi siten, etteivät ne kartuta sinun itsesi elämää ja turvaa mitenkään vaan elät lapamato kehossasi, joka vie suuren osan energiasta ja voimavaroista pois.
  ”What wonderful world” -Louis Armstrong.

  Reply
 • 31.5.2018 at 05:12
  Permalink

  Amerikkalaiset tulevat ja laittavat asiat ojennukseen ja sen jälkeen öljy virtaa taas kuten lähi-idässä konsanaan. Eri asia kenelle öljytulot sen jälkeen menevät mutta maailma saa ainakin ”edullista” öljyä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.