Kattaako Fortum maksamansa osingot velkarahalla?

Kauppalehden analyytikko Ari Rajala kertoo työnantajansa julkaisussa edessä olevan mahdollisesti kaikkien aikojen osinkokevät. Aiempi ennätys on laman kynnykseltä, vuodelta 2008. Tuolloin osinkoja maksettiin mojovat 12,1 miljardia euroa, eikä tämä kevät ole tuosta luvusta jäljessä kuin kolmisen miljardia euroa. Rajalan mukaan kaikki viittaa siihen, että uusi ennätys tulee syntymään.

Joka viides pörssiyhtiö on kertonut maksamansa osinkosumman ja 25 ilmoittaneen maksamat osingot ovat nousseet 8,8 miljardiin.

Saksalaisen Uniper-energiayhtiön ostamisesta sopinut Fortum ei ennen ilmoitustaan herättänyt suuriakaan toiveita mitä osingonjakoon tulee, mutta ilmoituksensa mukaan se pitää miljardi-luokan osinkonsa ennallaan. Rajalan mukaan Fortumilla on kassassaan noin 3,9 miljardia euroa käteistä, josta Uniper-kauppa syö käytännössä kaiken. Fortum aikookin rahoittaa osinkonsa ilmeisesti velkarahalla, arvioi analyytikko Rajala. Yhtä Fortumin osaketta kohden maksetaan 1,10 euroa osinkoa.

Lähde: Kauppalehti

 

 

2 thoughts on “Kattaako Fortum maksamansa osingot velkarahalla?

 • 4.5.2018 at 05:53
  Permalink

  Pitäähän sijoittajien saada voita leivän päälle, vaikka sitten velkarahalla. Pöhötyskupla puhkeaa jossain vaiheessa iloisesti purskahtaen ja visvat valuvat työssäkäyvien orjien päälle. Sitten hallitus vaatii kaikkia orjia pelastustalkoisiin etteivät rahoituslaitokset kaadu ja finanssikriisi uhkaa. Rikkaita sijoittajia ja muuta ökyeliittiä nämä talkoot eivät tietenkään koske.

  Reply
 • 7.5.2018 at 22:24
  Permalink

  Tollasen roska firman eli Fortumin kanssa ei pidä kenenkään sähkösopimuksia tekemän, on joka helvetin kerta ensinmäisenä vuosittain nostamassa sähkön ja siirron hintaa. Miksi onkaan näin? Koska kyseinen lafka ei ole mikään muu kuin sijoitusyhtiö, jonka ahneet paskiais sijoittajat ulisevat aina vain isompia osinkoja itselleen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.