Jääkiekon MM-kisat alkavat- Marjamäki ja Leijonat tulessa lauantaina

Tanskassa pelattavat jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut alkavat tänään. Turnauksen ensimmäiset ottelut, pelataan tänään kello 17:15 Kääpenhaminassa ja Herningissä, joista ensimmäisessä pelaavat turnausavauksessa Venäjä ja Ranska, kun tas Herningissä kolistelevat Yhdysvallat ja Kanada. Suomen osalta kisat käynnistyvät lauantaina Herningissä ottelulla Etelä-Koreaa vastaan.

Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on kovassa paikassa. Kuten aina, odotukset Leijonien osalta ovat tapissa mutta Marjamäellä on ollut vaikeuksia saada joukkue voittamaan. Marjamäki sai kuin saikin lopulta houkuteltua mukaan muutamia kovia NHL-vahvistuksia, mutta mistään ryntäyksestä ei voida puhua. Joukkueen suurimpinä tähtinä luutivat Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen ja Mikko Rantanen, tosin kuten esimerkiksi Granlundista muistamme, mm-kisoissa uusien tähtien syttyminen on mahdollista…

Suomi ei ole Marjamäen alaisuudessa voittanut yhtäkään arvokisa-mitalia ja mikäli nämä kisat päättyvät pettymykseen, on kyseessä ensimmäinen kerta sitten 1980-luvun, kun Suomi on jäänyt neljissä perättäisissä kisoissa ilman mitalia. Päävalmentaja itse luonnehti joukkuetta iskukykyiseksi ja kertoo kaikkien lähtevän innolla Tanskan kisoihin.

-”Kasassa oleva joukkue on erittäin iskukykyinen. Minulla on hyvä tunne tästä joukkueesta, josta paistaa oikeanlainen ennakkoluulottomuus ja raikkaus.”

Tänään leimattiin 20 pelaajan kisapassi. Joukkueen maksimikoko on 22 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Pelimatkansa varmistivat seuraavat pelaajat:

Maalivahdit (2):
29 Säteri Harri
35 Husso Ville

Puolustajat (6):
2 Pokka Ville
4 Kivistö Tommi
6 Honka Julius
50 Riikola Juuso
55 Koivisto Miika
77 Nutivaara Markus

Hyökkääjät (12):    
12 Anttila Marko
18 Mäenalanen Saku
19 Savinainen Veli-Matti
20 Aho Sebastian
22 Pesonen Janne
24 Kapanen Kasperi
25 Jormakka Pekka
64 Granlund Mikael
65 Manninen Sakari
74 Suomela Antti
86 Teräväinen Teuvo
96 Rantanen Mikko

Leimaa jäivät vielä odottelemaan Maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustajat Niko Mikkola ja sairasteluista kärsinyt Miro Heiskanen sekä hyökkääjät Mika Niemi ja Olli Palola.

Lähde: Leijonat.fi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.