Huolestuttavia ylinopeuksia työmatkaliikenteessä Kainuussa

Oulun poliisilaitos suoritti nopeusvalvontaa liikkuvalla automaattivalvontalaitteistolla kuluvalla viikolla Kainuussa. Valvonta kohdistettiin tietoisesti työmatkaliikenteeseen.

Vuoden 2017 Liikenneturvan tilastokatsauksen mukaan Suomessa tehdään päivittäin yli kaksi miljoonaa edestakaista työmatkaa, joista kolme neljäsosaa kuljetaan henkilöautolla. Valvontakalusto oli liikkeellä aikaisin aamulla välillä Kajaani – Sotkamo.

Valvonta-ajoneuvon ohitti reilu 170 ajoneuvoa, joista yli 50:lla mitattiin ylinopeus. Ylinopeuksien määrä prosenteissa tarkoittaa noin 30 % suhteutettuna liikennemäärään. Tuollaista osuutta voidaan pitää korkeana.

”Erittäin huolestuttavaa oli havainto, että valvonnan aikana mitattiin useampia yli 30 km/h nopeusrajoitusten ylityksiä”, toteaa liikenneyksikön johtaja Pasi Rissanen. Suurin osa oli kuitenkin rikesakolla ja huomautuksella käsiteltäviä nopeuden ylityksiä. Huomautuksellakaan käsiteltävää ylinopeutta ei voi pitää hyvänä asiana.

Työmatkaliikenteessä tapahtuvilla onnettomuuksilla on myös yhteiskunnallista merkitystä, yksilöön kohdistuvan tragedian lisäksi. Liikenneonnettomuuksista aiheutuu myös työantajille kustannuksia, kuten myös kunnille sekä valtiolle. Lisäksi liikenneonnettomuuden seuraukset ovat yleensä vakavampia, koska törmäysvoimat liikenteessä ovat suurempia kuin työpaikoilla sattuneissa tapaturmissa.

On myös selvää että nopeuksien kasvaessa riksi onnettomuuden tapahtumiselle kasvaa sekä toisaalta onnettomuuksien seuraukset ovat yleensä vakavammat suurilla nopeuksilla. Joidenkin tutkimusten mukaan työmatkat ovat työpäivän vaarallisinta aikaa.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.