Pulkalla laskenut lapsi jäi kevyenliikenteenväylää ajaneen auton alle Rovaniemellä

Pulkalla kavereidensa kanssa mäkeä laskemassa ollut 7-vuotias poika jäi kevyenliikenteenväylää ajaneen henkilöauton alle maanantaina 26.3. hieman ennen klo 18 Ounasrinteellä Rovaniemellä.

Poliisi tiedotti asiasta seuraavasti:

Pikkupojat olivat laskemassa mäkeä paikassa, jossa pulkkamäkenä käytetty reitti ylittää kevyenliikenteenväylän Suivakkotien ja Peuratien välisellä alueella. Auton alle jäänyt poika loukkaantui ja hänet kuljetettiin Lapin keskussairaalaan hoidettavaksi.

Loukkaantuneella ei ole hengenvaaraa. Autoa ajanutta pääkaupunkiseudulla asuvaa noin 30-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vammantuottamuksesta.

Muistutuksena autoilijoille haluamme korostaa, että lyhytkin pätkä kevyenliikenteenväylää on tarkoitettu vain sinne kuuluville liikkujille ja autoilla ei ole sinne asiaa. Ja nyt kun on parasta lasten mäenlaskuaikaa, pitää muutenkin olla tarkkana sekä autoilijoiden että mäkeä laskevien. Aikuisten on hyvä käydä läpi lasten kanssa turvalliset mäenlaskupaikat, saattaahan se törmäys sattua vaikkapa pyöräilijänkin kanssa.

Lähde: Poliisi

One thought on “Pulkalla laskenut lapsi jäi kevyenliikenteenväylää ajaneen auton alle Rovaniemellä

  • 27.3.2018 at 11:47
    Permalink

    Koskeekos tämä Itellan autoja? Usein näkee miten Itellaa jaellaan luukulta luukulle, pitkiäkin matkoja kevyen liikenteen väylää ajaen. Vai onko Itellan työntekijöillä erivapauksia lain suhteen?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.