Kolumni: Suomi ampuu itseään jalkaan karkoittamalla venäläis-diplomaatin

Tiedän, etteivät innokkaimmat länsikiimailijat ja Venäjä-vihaajat näe venäläis-diplomaatin karkoittamisessa samaa ongelmaa kuin minä, mutta sepä se erottaakin yllä mainitut ja realistisesti venäjään suhtautuvat toisistaan. Melkoisen korkeidenkin valtiomiesten toimesta on joskus todettu, ettei Suomi voi noudattaa Venäjän kohdalla samanlaista politiikkaa kuin esimerkiksi Saksa.

Yhteinen rajamme ja Suomen hyvien Venäjä-suhteiden välttämättömyys maallemme tekee siitä mahdotonta. Tai no, ei tietenkään mahdotonta, mutta äärimmäisen typerää. EU kriitikoiden toimesta on toteen näytetty, ettei Suomi tarvitse unionia mutta Suomi tarvitsee kauppakumppaneita. Sen lisäksi Suomi tarvitsee takuut rauhasta ja tämä tarkoittaa hyvien välien säilyttämistä Venäjään.

EU on ystävineen lähtenyt pakotteiden tielle jo Ukrainan vuoksi, joka on minun nähdäkseni tärkeimmiltä osin loppuunkäsitelty asia. Venäjä on ilmoittanut, ettei se aio luopua saamistaan alueista eikä lännellä tai kenelläkään muullakaan ole syytä epäillä, etteikö se pitäisi päätöksestään kiinni. Ottaen huomioon venäläisen luonteenlaadun ja  perinteet valtion johtamismetodeissa, ei minkäänlaisia myönnytyksiä ole tiedossa. Ei ainakaan, ellei läntinen hölmöläisten kerho ole valmis antamaan jotakin tilalle, jotakin sellaista, että Venäjä voisi kokea voittavansa kaupassa. Tätäkään ei ole näköpiirissä, vaan pakotteiden, munanmittailun ja diplomaattisen vittuilun aika tulee jatkumaan… Jätän tähän kohtaan kysymyksen: Mitä tällaisella politiikalla on yleisesti ottaen saavutettu? Pahimmillaan tilanne tulee jäätymään ja kylmä sota 2.0 alkaa toden teolla. Siitä ei sitten enää olekaan pitkä matka fyysiseen konfliktiin suurvaltojen ja Euroopan Unionin välillä. Tahtoisin muistuttaa, että Suomi on jo puolensa valinnut, valitettavasti. Mihin jäi puolueettomuus? Mihin jäi sotilaallinen liittoutumattomuus?

Kuten Venäjän tuoreeltaan uudelle kaudelle valittu presidentti, myös minä ja monet samaa mieltä kanssani olevat tahtoisimme nähdä todisteet ja Venäjän syyllisyydestä Skripalin ja tämän tyttären myrkyttämiseen. Sellaisia ei olla esitetty, ei ainoatakaan. Suurimpana julkisuuteen annettuna todisteena on pidetty Skripalin anteeksipyyntökirjettä Putinille ja sitä, että käytetty myrkky ”Novichok” on kehitetty Neuvostoliitto-vainaassa… Yhdessäkään tuomioistuimessa tämä ei todistaisi yhtään mitään ja siksi Yhdysvallat ja Euroopan unioni eivät jääkkään odottamaan, että jokin oikeusistuin ottaisi asian käsiteltäväkseen, vaan antaa tuomionsa jo etukäteen ”koska tuntuu siltä että Venäläiset tekivät sen”.

Vaikka varsinaisia todisteita ei ollakaan esitetty ja Venäjä on ilmoittanut, ettei sillä ole osaa eikä arpaa myrkytyksessä, Suomi on liittynyt tuomitsijoiden joukkoon ja ottaa paikkansa ”teloitusrivistössä”. Tämänkertainen typeryys on mielestäni viimeisin esimerkki siitä, kuinka johtajiemme politiikka ampuu maata, kansaa ja valtiota itseään jalkaan. Me elämme ärhäkän karhun naapurissa joten luoti jalassa voi olla melkoisen kohtalokas… Kansa ei tätä petturuutta näe, vaan se nielee sinisilmäisesti valtamedian kertoman tilannekuvan, jossa Suomi ”taistelee oikeuden puolustajien eturivissä, EU:n sinikultainen haarniska päällä, Venäjän hirmuvaltaa vastaan”.

Sanon nyt ääneen sen, mitä monikaan ”poliitikko” ei ääneen sano (lainausmerkit siksi, että kuntapoliitikkoja ei yleisesti ottaen pidetä oikeina poliitikkoina): Minun mielestäni Putin johtaa maataan siten, miten valtiota, erityisesti suurvaltaa tuleekin johtaa: isänmaan etu edellä. En toimisi hänen sijassaan kovinkaan eri tavoin, kenties olisin vieläkin jyrkempi. Suomea taas johdetaan niinkuin meillä ei itsenäisyyttä enää olisikaan ja niinhän se taitaa ollakin. Me olemme EU:n ja pankkiirieliitin sätkynukke ja ”valtiollamme” on rajat vain siksi, että EU saataisiin näyttämään oikealta liittovaltiolta, eikä kapitalistiselta diktatuurilta joka se todellisuudessa on ja siksi, että naiivi kansa voi löyhästi perustella itselleen harhaluulon siitä, että Suomi on yhä itsenäinen, suvereeni kansallisvaltio.

Miksi Oy Suomi Ab:n johtohenkilöt tekevät tämän kerta toisensa jälkeen? Miksi valtiovalta tekee tietoisesti ratkaisuja, joista ei voi seurata mitään hyvää valtiolle tai kansalle? Miksei kukaan kritisoi näitä ratkaisuja ääneen? Miksi ME annamme tämän jatkua? Noh… Näitä kysymyksiä olen kirjoituksissani esittänyt usein, eikä tästä meuhkaamisesta mitään hyötyä ole ainakaan tähän mennessä ollut joten antaapi olla… Mutta vaikka aina löytyy niitä vajaamielisiä ja sokeita idealisteja jotka ovat nykyistä järjestelmää ja toimintatapoja puolustelemassa, tosiasia on se, ettei tämä voi kauaa jatkua näin. Me tarvitsemme itänaapuriamme mutta he eivät tarvitse meitä. Meillä ei ole juurikaan taloudellisia tai sotilaallisia neuvotteluvaltteja siihen suuntaan ja mitä tiukemmaksi nukkemestarin narujen annetaan käydä, sitä vähäisemmiksi neuvotteluvalttimme käyvät. Emme ole kovinkaan kaukana siitä, että Venäjä laskeemeidät vihamieliseksi valtioksi. Meillä on historiallisia vertailukohtia siitä, millaiseen tilanteeseen Suomi joutuu jos näin pääsee käymään.

Lopuksi tahtoisin huomauttaa, että valtiovalta menestyksekkäästi sivuuttaa todelliset uhat kuten esimerkiksi kulttuurimarxismin nousun, terrorismin ja potentiaalisen islamistisen kulttuurivallankumouksen, mutta rakentelee kuitenkin olkiukkoja Venäjän vaarallisuudesta.

Petri Perta

Katso myös:

13 thoughts on “Kolumni: Suomi ampuu itseään jalkaan karkoittamalla venäläis-diplomaatin

 • 27.3.2018 at 10:27
  Permalink

  Minkähän takia Neuvostoliiton hajottua Krim joka on lähes täysin venäläinen, jäi Ukrainalle???
  Käsittääkseni väestö siellä haluaakin olla osa Venäjää.
  Eli mitä se meille kuuluu?

  Reply
 • 27.3.2018 at 10:29
  Permalink

  Suurvallat pullistelevat koska valtaa pitää aina kusipäinen eliitti. Eivät kansat halua sotia.

  Reply
 • 27.3.2018 at 10:42
  Permalink

  Sota on hyvä bisnes. Pitäisi vain saada usa ja neukut pysymään totaalisesti omien rajojensa sisällä eikä sallia niiden sotkeutua afrikan ongelmiin. Lisääntykööt ja tappakoot siellä toisensa ihan vapaasti, mutta ketään alkueläintä sieltä ei tule laskea ihmisten ilmoille.

  Reply
 • 27.3.2018 at 11:12
  Permalink

  EU ei ole kapitalistinen diktatuuri vaan sosialistien & feikkikapitalistien vehkeilydiktatuuri.

  Ja Putinille kelpaa kyllä liitäntä länsimaiseen pankkimafiaan…

  ”…Rockefellerit kuitenkin iskivät takaisin tukemalla vanhaa liittolaissukuaan eli Putineita. Aluksi Putin karkoitti osan juutalaisista oligarkeista, mutta loppujen kanssa solmi rauhan. Näin Venäjällä saatiin Rockefellerien ja Rothschildien vallan tasapaino, vaikka Rockefellerit ovat niskan päällä. M i s s ä ä n vaiheessa Venäjä ei ole pyrkinyt tosissaan irti alisteisuudestaan sen enempää öljy- kuin petrodollarikartellille.”

  http://blogit.mvlehti.net/anle/2017/10/28/putin-on-rockefellerien-ja-pankkimafian-katyri/

  Reply
  • 27.3.2018 at 16:55
   Permalink

   Tämä todistaa ettei kukaan oikein tiedä mitä maailmassa tapahtuu. EU on suurin sopankeittäjä ja byrokratian käärmeenpesä. Ei ihme että rahaa ”hukkuu” sinne sun tänne ja veronmaksajia kiristetään ties millä maksuilla. Hajoaa kuin Rooman valtakunta aikanaan täydelliseen kaaokseen tai suursotaan.

   Reply
 • 27.3.2018 at 12:07
  Permalink

  Suomen ainut vihollinen on globaali pankkijärjestelmä -kaikki muut ”uhkat” ovat enemmän tai vähemmän propagandalla aikaansaatuja olkiukkoja joiden tarkoituksena on
  hämätä kansaa ettei menossa oleva valtionryöstö häiriinny.

  -Myös ns.kansallismielisten joukosta löytyy myyriä jotka ( luultavasti rahallista korvausta vastaan ) ohjaavat keskustelua pois todeloisista ongelmista ja luovat tarkoituksella väärää viholliskuvaa. Myös vaihtoehtomediasta löytyy toimijoita joiden islam-öyhötys ja globaalin eliitin (juutalaisten) palvominen paljastaa toiminnan perimmäisen tarkoituksen -VÄLTTÄKÄÄ NÄITÄ ”VALITUN KANSAN” HARHAANJOHTAJIA!

  Reply
 • 27.3.2018 at 13:03
  Permalink

  Ei mitään hätää! Nyt Suomen kannattaa ottaa paljon venäläisiä työvoimapulaa paikkaamaan. (hyviä hitsareita ja lähihoitajia mm.). Putin kyllä pitää huolta omista kansalaisistaan toisin kuin meidän päättäjät. Jos natoon liitytään se tulee oleen kylmää kyytiä ja herra P. kyllä rientää kansalaistensa avuksi olkoonpa nämä missä tahansa. Ehkä selviämme sillä, että Venäjä ottaa vain pohjoisen Suomen ja Ruotsin sekä Norjan saadakseen suoran reitin merelle. Pohjoismaista tulee puskuri natoa vastaan eli Suomi miehitetään joko Venäjän tai Naton toimesta, tuskinpa nämä meidän sellutehtaita niin kovin himoitsevat, suurvallat.EU: n olematon armeija ei kykene puolustamaan Suomea, kun isojen EU-maiden joukot on sidottu puhdistamaan omia maitaan muslimeista (tai kansallismielisistä). Tämmönen skenaario, toivottavasti olen täysin väärässä.Suomi on pieni maa, jonka ainut mahdollisuus on pysyä puolueettomana, erota EU.sta, ottaa takaisin oma valuutta sulkea rajat valloitusretkellä olevilta muslimilaumoilta,äänestää Suomen tuholaiset kuten vihervasemmistolaiset, ilmastouskovaiset ja muu roskajoukko pois vallasta ja laittaa kauppa- ja muut suhteet Venäjän kanssa kuntoon. Tästä on kylläkin ikäviä seurauksia maamme päättäjille. Tulee täystyöllisyys, halpa energia.itsemääräämisoikeus,maahantulobisnes loppuu,kansallisomaisuuden hävittäminen loppuu,kristillisten arvojen mädättäminen loppuuu, eikä näillä asioilla voi enää politikoida. Suomi on upea maaa, joka selvisi kauheasta sodasta Neuvostoliittoa vastaan Kaikkivaltiaan Jumalan avulla,älkäämme tuhotko tätä maata, sillä se on kalliisti ostettu.Amerikka on kaukana Venäjä on lähellä, ihan tuossa vierellä.

  Reply
  • 27.3.2018 at 16:25
   Permalink

   Jos perussuomalaiset äänestettäisiin valtaan ja sen puheenjohtajasta tulisi pääministeri niin keneltä älymystön edustajalta perussuomalainen pääministeri tilaisi jonkun raportin?

   Kuten aikaisempi pääministeri Katainen tilasi Pekka Himaselta Tulevaisuusselonteko -raportin ja nykyinen pääministeri Sipilä tilasi eriarvoisuusraportin sosiologi Juho Saarelta.

   Reply
 • 28.3.2018 at 08:29
  Permalink

  Miten kapitalistinen voi olla diktatuurista? Kapitalismihan perustuu juuri vapaaehtoisuuteen. Ei ole pakko ostaa ja maksaa kapitalistin tuotteita toisin kuin sosialismissa (julkiset palvelut – verot).

  Ihme väite kolumnistilta.

  Reply
 • 5.4.2018 at 22:33
  Permalink

  Kannattaa muistaa ettö pyramiidin huipulla nk. vasemmiston ja oikeiston, sekä kapitalistit että kommunistit istuvat samassa pyöreässä pöydässä. Käyvät samoissa kokouksissa ja kuuluvat samoihin eliitin suljettuihin järjestöihin. Ovat kaikki vapaamuurareita.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.