Ministeri Berner: Suomi ja Ruotsi edistävät yhdessä Botnian käytävää

Suomi ja Ruotsi käynnistävät yhteistyön Pohjanlahden kiertävän ratahankkeen edistämiseksi.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner keskusteli asiasta Ruotsin liikenne- ja infrastruktuuriministeri Tomas Enerothin kanssa maanantaina 26. maaliskuuta 2018 Sundsvallissa.

Maat ehdottavat, että EU:n laajuista TEN-T-liikenneverkkoa laajennettaisiin Botnian käytäväksi kutsutulla reitillä, joka muodostuisi Suomessa Helsingin ja Tornion, ja Ruotsissa Tukholman ja Haaparannan välisestä radasta. TEN-T-verkko koostuu tällä hetkellä yhdeksästä ydinverkkokäytävästä.

– Olen iloinen siitä, että voimme yhdessä edistää EU:n pohjoisimmille osille merkittävää hanketta. Ydinverkkokäytävä takaisi laadukkaat yhteydet muualle Eurooppaan, ministeri Berner toteaa.

Jos EU:n komissio päättää yhdistää Botnian käytävän TEN-T-verkkoon, on Suomella jatkossa mahdollisuus hakea EU:lta tukea Helsingin ja Tornion välisen radan, nelostien ja muiden Pohjois-Suomen yhteyksien parantamiseen.

Lähde: LVM

Katso myös:

11 thoughts on “Ministeri Berner: Suomi ja Ruotsi edistävät yhdessä Botnian käytävää

 • 26.3.2018 at 16:41
  Permalink

  Jaha Bilderbergin juoksutyttö teki taas Suomelle vahingollisia sopimuksia. Torniosta Ruotsimaliaan johtavat tiet tulisi katkaista ja rataverkko purkaa niiltä osin. Samoin Tornion ja Haaparannan väliset sillat tulisi räjäyttää. Tornionjoen matalikot tulee ruopata ja asettaa alueelle tiukka vartiointi koskien koko ruotsimalian vastaista rataa. Samoin kaikki yhteistyö ruotsin kanssa tulee lopettaa. Ruotsi on Suomelle vihamielinen maa ja Ruotsi on syyllinen satojen vuosien sortoaikaan Suomessa. Itse asiassa Ruotsi on velvollinen maksamaan Suomen valtion velat.

  Reply
 • 26.3.2018 at 17:00
  Permalink

  Eikö tuon ämmän voisi jo lähettää takaisin Kyöpelinvuorelleen?

  Reply
 • 26.3.2018 at 20:31
  Permalink

  Miks junaratoihin investoidaan? Ne ei koskaan ole pääseet edes lähelle ominaan. Ne tuottaa aina jumalattoman määrän tappiota. MIksi siis investoida järjestelmään joka tuhoaa kansantaloutta?

  Investoitaisiin sama rahamäärä maanteihin. Niiden parempiin pinnoitteisiin ja levennettäisiin yhdellä kaistalla, mutta jätettäisiin keskiraudat asentamatta. Sen jälkeen meillä olisi tieverkko joka kestäisi ja toimisi.

  Junien energiankulutuskin täysin eri kokoluokassa verrattuna rekkoihin.

  Reply
 • 26.3.2018 at 20:31
  Permalink

  Väärin meni taaskin. Näin sen pitää olla: Suomen ja Ruotsin veronmaksajat edistävät yhdessä Botnian käytävää.
  Luulenpa, että nämä ”käytävät” tulevat olemaan hieman vaatimattomampia lähitulevaisuudessa. Nimittäin juoksuhautoja, jos niitäkään ehditään kaivamaan. Todennäköisestä Suomen Ympäristökeskus tulee ensimmäiseksi esittämään ”toimenpidekiellon” maisemoinnin ja yleisen visuaalisen arvon perusteella, koska nämä sotamiehen toimistot eivät ole kustannustehokkaita ja eivätkä sinällään merkitse mitään ”rikkautta”, vaan jo niiden tekemisen merkiksi ruma sana pakulaiselle: ”Työ” on jo niin kauhea asia, ettei suvakki voi muuta kuin pärskäistä: TRUMP!!!

  Reply
 • 26.3.2018 at 21:53
  Permalink

  Onko tarkoitus tuoda matuja junilla tänne suoraan helsinkiin asti?

  Reply
 • 27.3.2018 at 09:11
  Permalink

  Anne on mafian oikea käsi. Hänen esikuvansa, mafiapäällikön muotokuva on kodin seinällä. Annen silmät ovat sysimustat. Ne ovat peili Suomen synkästä tulevaisuudesta.

  Annessa ei ole mitään naisellista. Kun hän hymyilee hän näyttää ravihevoselta jolle ollaan antamassa peräruisketta. Anne näyttäisi hyvältä kattotuulettimen pyörteissä.

  Anne on Jumalanteatteri steroideilla. Karmeinta on se että kukaan ei voi paeta teatterista. Hän on ottanut koko Suomen teatterikseen. Jälki on sen mukaista. Annen paska ja pissaleikeille ei näy loppua.

  Anne himoitsee auton omistajien kuohimista. Hän toimii vihreiden bulvaanina jonka ainoa tehtävä on pakottaa kuristuspanta auton omistajille.

  Annen pillu on vain vallankäytön välikappale, muuta tehtävää sillä ei ole. Siihen voisi asentaa seurantalaitteen. Tosin, kukaan ei haluaisi seurata livelähetystä Annen homeisesta pillusta.

  Reply
 • 27.3.2018 at 09:15
  Permalink

  Valtion ahneus on loputon.

  Ajoneuvovero on noussut 54% 10 vuodessa!

  Reply
 • 27.3.2018 at 09:22
  Permalink

  Tallinnan tunneli on totaalinen aivopieru. Eihän kanaalitunneli Briteistä Ranskaankaan ole ollut mikään taloudellinen menestys.

  Reply
 • 27.3.2018 at 14:53
  Permalink

  Mitä hemmettiä muuten tolla käytävällä oikeesti ees tekee?? Täällä asuu sen verran vähän jengiä ja hiipuvat tavarakuljetukset hoituu paremmin meritse.

  Ettei vaan taustalla olisi joku sairas 2040 hanke, jossa suunnitellaan Suomen ja Ruotsin väkilukujen tuplaamista matuloisilla ja Baltian maatkin pakotetaan vaikka asein ottamaan matuja vaikka niillä ei olisi siihen haluja ja varaa, noh Suomi sitten hölmönä lupautuu maksaamaan Vironkin matujen viulut.

  Raideliikenne lisääntyy, kun mutiaiset sukuloi Baltian käytävän eri maissa. Liput on tietenkin veronmaksajien kustantamia. Eihän ne paskiaiset mistään täällä maksa.

  Meidän hallinto on niin vinksahtanut ja sairas, että ihan hyvin voi olla vastaavia visioita taustalla.

  Reply
 • 27.3.2018 at 22:22
  Permalink

  Naton ase kuljetus varten ne on, kun Nato ja EU hyökkää Venäjälle.

  Reply
 • 27.3.2018 at 22:59
  Permalink

  Suomessa on ensin laitettava tiet kuntoon ja tievalaistus kuntoon. Suomessa on pitkä pimeä aika – eikä ole edes kunnon tievalaistusta. Jopa Kehä III:lta puuttuu osittain tievalaistus! On levennettävä teitä monikaistaisiksi eri puolilla suomea. Helsingissä Mannerheimintien ainakin toinen puoli kolme kaistaiseksi, Tämä olisi pitänyt tehdä jo vuosikymmeniä sitten!

  Teiden ylläpitoon resursseja!

  Tasoristeykset on tehtävä turvallisiksi. Onko nuorten varusmiesten kuolema jo unohtunut liikenneministeriltä?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.