Sähköpyörien hankintaan ehdotetaan 400 euron tukea

Sähköavusteisen polkupyörän hankintaan ehdotetaan 400 euron suuruista hankintatukea vuosille 2018-2021. Tuki astuisi voimaan 1. heinäkuuta 2018 ja sen myöntämisestä vastaisi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Ehdotuksen mukaan tukeen olisivat oikeutettuja yksityishenkilöt ja tukea voisi saada uuden sähköpyörän hankintaan kerran kalenterivuodessa. Tukea voisi hakea heinäkuun 1. päivästä lähtien Trafilta verkkohakemuksella ja tukea voisi saada takautuvasti 1.4.2018 jälkeen hankitusta, uudesta sähköpyörästä.

Hankintatuki rahoitettaisiin vuosille 2018-2021 sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatukeen ja muuntotukiin varatuista rahoista. Sähköpyörän hankintatuen käyttöönotto edellyttää lakimuutosta vähäpäästöisten autojen hankintatukea koskevaan lakiin. Lakimuutoksesta pyydetään lausuntoja 3.4.2018 mennessä.

Kansallisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi on linjattu tavoite lisätä kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuutta 30% vuoteen 2030 mennessä. Tutkimusten mukaan sähköavusteinen pyöräily pidentää keskimääräisiä pyöräilymatkoja ja korvaa automatkoja.

Lakimuutos on osa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteitä, jotka on tarkoitus julkistaa perjantaina 23. maaliskuuta.

Lakimuutoksella edistettäisiin hallitusohjelman biotaloutta ja puhtaita ratkaisuja koskevan hankkeen tavoitteiden toteutumista.

Lakimuutos on lausuttavana Lausuntopalvelu.fi -sivustolla 3.4.2018 asti. Lausuntoja voivat jättää kaikki halukkaat. Lausuntokierroksen päätyttyä laista tehdään kevään aikana hallituksen esitys. Lain on tarkoitus astua voimaan ja tukea sähköpyörän hankintaan voisi hakea 1. heinäkuuta 2018 alkaen ja sitä voisi ehdotuksen mukaan saada takautuvasti 1.4.2018 jälkeen hankitusta sähköpyörästä.

Lähde: LVM

5 thoughts on “Sähköpyörien hankintaan ehdotetaan 400 euron tukea

 • 19.3.2018 at 16:51
  Permalink

  Miksi? Siksi että Suomalainen energiatuotanto ja -energiansiirtoverkot pääsisivät tekemään entistä isompia voittoja? Suomalaisen veronmaksajan kukkarost siirretään rahaa verotta Carunan ja RWE:n kukkaroon. Ja kaikki se on poissa Suomen verokertymästä ja suomalaisten ostovoimasta.

  Tämä oli oikein kunnnon aivopieru politikoilta. Taitaa taas se patapää-lehmä olla mukana.

  Reply
 • 19.3.2018 at 18:23
  Permalink

  Ja onhan se varma että pyöräkauppias lätkäisee saman 400 lisää hintaa..Viherpiiperot luulevat Stubbin matikalla saavansa alennusta vaikka eivät tajua kenen taskusta tuet otetaan ja kenelle ne menee!

  Reply
 • 21.3.2018 at 23:45
  Permalink

  Hanke aiheuttaa leipäjonojen kaltaiset jonot polkupyöräliikkeiden edustalle, jos 2 miljoonaa mankeloijaa tekee ostopäätöksen hankkia patterilla varustettu mankeli, jonossa nähdään verisiä neniä, ehkä myös vähäiset poliisivoimat selvittämässä asioita, että ketäs tuli nenään vedettyä. Ko hankkeen rahat voisi ohjata näin ilmastonmuutoksen edetessä Suomessa vaikka lumityökalujen hankintaan , lumenpudotuksiin katoilta, pakkkasen torjuntaan , sähköntoimituksen varmistamiseen. Lämpölaitokset täytyy pitää kuumana ettei tänne palellu, ilmaston muutos on jo täällä!

  Reply
 • 22.3.2018 at 09:49
  Permalink

  Tällaisen tuen seuraus on vain se, että sähköpyörien hinnat nousevat 400 eurolla.

  — Mikä sitten on sähköpyörä ja kuka sen määrittelee?
  — Sopivatko kriteerit vain ”kotimaisen valmistajan” myymiin pyöriin?
  — Omistaako Sipilän lähipiiri näitä osakkeita?

  Kiinalaisilla polkupyörillä on 50 prosentin rangaistustulli. Onko tuen tarkoituksena kiertää EU:n määräämä tulli? Äkkiäkös kiinalaiset valtaavat markkinat taskulampun paristosta sähkönsä saavilla polkumyyntipyörillä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.