Reijo Tossavainen: Isänmaallisuus on vihaa ja vastakkainasettelua, pauhaa Petteri Orpo

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi olevansa huolissaan voimistuvasta kansallismielisyydestä ja protektionismista puhuessaan sotaveteraaniviikon avajaisissa.

“Elämme aikaa, jossa kansainvälisyyttä, avoimuutta ja liberaalia demokratiaa haastetaan enemmän kuin aikoihin”, Orpo julisti. Tuo on sanahelinää ja tarvitsee selkokielisen suomennoksen.

On totta, että demokratiaa puolustavat eivät hyväksy vallan keskittämistä Brysseliin. On totta, että monet eivät hyväksy sananvapauden rajoittamista “väärien” mielipiteiden osalta. On myös totta, että ei hyväksytä oman kulttuurin polkemista.

Siksi oman kansallisen kulttuurin ja demokratian puolustaminen on voimistuva suunta Euroopassa. Näitä arvoja kunnioittavat puolueet ovat nousseet valtaan Puolassa, Tshekissä, Slovakiassa, Unkarissa, Itävallassa ja Italiassa. Myös muissa maissa ovat voimistuneet ja tulevat voimistumaan puolueet, jotka ovat terveellä tavalla isänmaallisia.

“Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole lainkaan huolissani voimistuneesta kansallismielisyyttä korostavasta liikehdinnästä ja protektionismista. Sellaisesta ei ole koskaan seurannut mitään hyvää. Nationalistiset liikkeet nostavat päätään myös Euroopassa pyrkien omimaan isänmaallisuuden itselleen. Terveeseen isänmaallisuuteen ei kuitenkaan kuulu vihan ja vastakkainasettelun lietsominen”, Orpo pauhasi.

Mielestäni on äärimmäisen epäasiallista ja loukkaavaa väittää, että kyse on vihasta ja vastakkainasettelusta. Ei pidä paikkaansa myöskään väite, että jotkut pyrkivät ominaan isänmaallisuuden. Päinvastoin toivotaan, että yhä useammat ymmärtäisivät terveen isänmaallisuuden merkityksen.

Orpon puhe ikävä kyllä luo vastakkainasettelua. Sitä emme tarvitse, eikä sitä pidä lietsoa.

Vuosikymmenien ajan kokoomuksen perusarvoja olivat koti, uskonto ja isänmaa. Nyt nuo arvot on vedetty vessanpöntöstä alas. Tilalle on tullut punavihreä liberalismi.

…………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

21 thoughts on “Reijo Tossavainen: Isänmaallisuus on vihaa ja vastakkainasettelua, pauhaa Petteri Orpo

 • 17.3.2018 at 10:58
  Permalink

  Orpo onnistuu ujuttamaan enemmän valheita yhteen lauseeseen kuin mitä olen kuullut aikoihin.

  ”Kansainvälisyyttä”(lue, kansattomuutta, ylikansallinen eksploitaatio, uuskolonialismi) ; ”avoimuutta”(tarvitseeko kommentoida?) ; ”liberaalia”(liberaaleja arvoja ei puolusteta vaan ajetaan alas sosialistisella indoktrinaatiolla ja prosessissa tietyt elämäntavat/kulttuurit ja itse liberaalius pakotetaan väistymään toisten tieltä. Värilläkin on siinä merkitystä);
  ”demokratiaa”(tämä nyt on surkein vitsi. Suomen vaalitapa puolueineen on irvikuva sanasta demokratia. Orpon oma puolue on vastikään eri tavoin osoittanut että ylhäältä johtaminen eikä demokratia on puolueen nimittävä ominaisuus.)
  Orpo on asettunut meitä vastaan joten itsepä loi vastakkaisuudet. Äijä on käärme. Toinen asia on kuinka tietoisesti hän toimii vai onko se kuten useimmilla että on eräänlainen poliittinen botti.
  Kuinka huolissani olenkaan Suomen kansasta joka ei kykene näkemään valheiden läpi ja äänestää näitä ketä nähdään kärkiniminä politiikassa.

  Reply
  • 17.3.2018 at 12:11
   Permalink

   Orpon ”kansainvälisyys” tarkoittaa poliittista globalisaatiota eli kommunismia.

   Julkinen koulutus tuottaa poliitikko- ja virkamiesuskovaisia kansalaisia. Aivopesee tottelemaan ei ajattelemaan itse.

   Reply
   • 18.3.2018 at 07:42
    Permalink

    No mitäpä Rorthschildien yksityinen koulutus sitten tuottaisi? Samoja banksteripoliitikkoja tietty ja kommunisteja

    Reply
    • 18.3.2018 at 09:23
     Permalink

     Miksi sen pitäisi olla tai miksi oletat, että yksityinen koulutus tarkoittaisi Rothschildin järjestämää?

     Reply
  • 17.3.2018 at 13:05
   Permalink

   Valitettavasti Perussuomalaisetkin kannattavat sosialistista indoktrinaatiota (julkinen koulutus) hyvin hanakasti.

   Reply
 • 17.3.2018 at 11:07
  Permalink

  Punavihreä agenda on täynnä piiloteltua vihaa ja agressiota ihmistä kohtaan, joka haluaa elää normaalia kristillisiin arvoihin ja Jumalan Sanaan perustuvaa elämää rauhassa. Kts. Juud.12-15

  Reply
 • 17.3.2018 at 14:11
  Permalink

  Petteri Orpo on Soroksen ohjailema sätkynukke. Valehteli Sipilän kutsuvieraiden saapuessa, ettei voi muka torjua epäjumalan sotilaiden maahan tunkeutumista. Petteri Orpo koko jakaa vihervasemmistolaisen arvopohjan yhdessä Sipilän kesk ja sinisten, jotka muutaman % kannatuksella hallituksessa.
  Orpon ja hänen laistensa ilmeisenä tarkoituksena todella onkin lietsoa verinen sisällissota. Suomalaisilla on pitkä pinna, mutta kun se lopulta napsahtaa poikki, niin Sipilän hallitus etunenässä Orpo juoksee huoneesta huoneeseen etsien mihin piiloutua.

  Reply
 • 17.3.2018 at 18:08
  Permalink

  Eikä terveeseen isänmaallisuuteen kuulu omien kansalaisten rahojen kuppaaminen ja murhaaminen. Tuonkin rikollisen kuuluisi saada nappi otsaansa vihamielisistä teoistansa suomenkansaa kohtaan.

  Reply
 • 17.3.2018 at 19:39
  Permalink

  Odottakaahan vaan, kun päästään puheisiin taakanjaosta. Kun tilanteen on lammasmaksesti annettu karata käsistä, rikkaus ja voimavara on muuttunut taakaksi, niin ratkaisuksi tarjotaan ruttoa tai koleraa eli sakot tai Kreikan rahallinen tukeminen. Kansalta ei kysytä taaskaan mitään. EU tarjoaa täkynä yhtä uutta edustajaa ja hallitus kuvittelee Suomen olevan taas olevansa vallan ytimessä. Orpo ja Sipilä kumartavat Merkelille, ovat kaikesta samaa mieltä ja takuulla hyväksyvät nyökytellen kaiken mitä siltä taholta esitetään. Kyllä sylettää tällainen epäisänmaallinen toiminta!

  Reply
 • 17.3.2018 at 20:51
  Permalink

  Petturi Urpo taas vauhdissa. Ja kuten hänen tyylilleen uskollisena kävi paskomassa sotaveteraanien silmille kulttuurimarxistista paskaa ja ylitiö-liberalististen rahan ja EU:n palvojien juutalaista mantraa tiellä Suomen ja Euroopan väistämätöntä valkoisen väestön kansanmurhaa, josta parhaimman käytännön esimerkin tarjoaa Etelä-Afrikka ja buurien kapeneva oikeus elämään ja isänmaahan, jonka buurit itse ovat nostaneet jaloilleen kaikkein kehittyneimpänä afrikkalaisena valtiona siihen saakka kun valkoiset vastasivat tuon maan hyvinvoinnin rakentamisesta känsäisillä käsillään ja korkeasti koulutetulla älyllään. Etelä-Afrikka ei ole sitä mitä se tänä päivänä näyttää olevan. Valkoiset tulivat aikoinaan ”tyhjään” maahan, jossa eleli vain bantu heimoja harvakseltaan suurella alueella. Kaikki mustat neekerit, jotka kannattavat kommunistista ANC:tä ovat tulleet muualta maanosasta kehittyvän ja teollistuneen sekä maanviljelystä harjoittavan valkoisen väestön työvoimaksi saamaan osansa sen tuottamista palkkatuloista ja ruuantuotannosta sekä näin merkiten korkeampaa elintasoa myös mustille työläisille verrattuna kivikautisille mustille Afrikan valtioille, joita ne olivat vielä noihin aikoihin. Eivätkä ne kaikki vieläkään ole saavuttaneet joidenkin yksittäisten mustien maiden poikkeuksella sellaista kukkeutta mitä valkoisten hallitsema Etelä-Afrikka oli. Mustat ovat itsekin ”tuontitavaraa” siinä missä buuritkin, mutta mustien räjähdysmäinen lisääntyminen peri-afrikkalaiseen tapaan käänsi väestösuhteen päälaelleen, koska paljon naituja lapsia jäi hyvissä olosuhteissa eloon aivan kuten muuallakin Afrikassa on vahingollisesti tapahtunut YK:n sairaalla ja väestöpoliittiseen perikatoon ”keinoruokinnalla” miljardeittain tuoduilla viljasäkeillä, maidolla, rokotuksilla, terveydenhuollolla, naisten terveydenhuollolla, joka kaikki on jäänyt länsimaiden kannettavaksi ja loppupäässä maksumiehinä ovat olleet noiden kusitolppa-valtioiden veronmaksajat, jotka saavat ylikansoitetun Afrikan mulliturvat tuhoamaan eurooppalaisen sivistyksen ja elämänmuodon kuolemaan machete veitsen terävään sekä ammattitaidolla käsitellyn terän peri-afrikkalaiseen tehokkuuteen. Ettei tässä olisi vielä kylliksi Eurooppa tulee luhistumaan muslimien tuomaan verilöylyyn, jonka se saa tulla toteuttamaan EU:n korruptutoituneiden politiikkojen yltiö-globalismia kannattavien monimiljardööri George Soroksen myrkyllisellä rahoituksella rähinäjoukkoinaan ja poliisin sekä eliitin erityissuojeluksessa olevien kommunisti anarkistien toimesta, jotka raukkamaisesti hyökkäävät puskista ylivoimalla sekä kasvot peitettynä, etteivät mamman pojat ja tytöt tule paljastuneeksi vanhemmille, jotka eivät edes tiedä kuinka nuo kunnottomat edesvastuuttomuudessaan aikaansa viettävät ja syyttömien kunnon kansalaisten verta vuodattavat halpamaisesti itse poliisia apuun kiljuen silloin harvoin kun tavalliselta säntilliseltä veronmaksajalta malja valuu yli ja tällää oikealla suoralla päin nukan pehmeää poskea.

  Reply
  • 19.3.2018 at 06:31
   Permalink

   Ovatko Johan Bäckman, Mari Kosonen, Juha Korhonen, Tiina Keskimäki, Pertti Nykänen jne… desantteja vai isänmaallisia…

   Reply
   • 19.3.2018 at 08:56
    Permalink

    En menisi sanomaan että viimevuosien kaltainen EU- ja maahanmuuttopolitiikka olisi myöskään isänmaallista… ne ovat enemmänkin nöyristelyä henkilökohtaisten etujen toivossa… mutta kätensä paskaan useimmat näistäkin isänmaan myyjistä iskevät…

    Reply
 • 17.3.2018 at 21:24
  Permalink

  Orpo on onnistunut mahduttamaan muutamaan lauseeseen melkein kaikki Stubb-Soroslaiset latteudet. Monien mielestä vain vahva kansallisvaltio pystyy takaamaan kansalaisilleen perustuslailliset oikeudet ja huolehtimaan siitä, että kansalaiset voivat reilusti ja motivoituneesti osallistua velvollisuuksiensa täyttämiseen. Aidossa kansallisvaltiossa ihmiset tuntisivat rakentavansa OMAA valtiotaan. Tietenkään aito kansallisvaltio ei pystyisi loihtimaan kaikkein rikkaimmille sellaisia omaisuuksia kuin tämä nykyinen velkavetoinen kuplataloussysteemi ja sekös kokkareita huolestuttaa.

  Reply
 • 18.3.2018 at 07:15
  Permalink

  Orpo, vittu mikä pelle!
  Ei tajua itse miten pelle on.

  Reply
 • 18.3.2018 at 10:30
  Permalink

  Orpo on globalistiroistojen aivopesemä hyödyllinen idiootti.
  Varmasti saa jonkun hyväpalkkaisen viran.
  Myy saatana vaikka oman äitinsä, Suomesta puhumattakaan.

  Reply
 • 18.3.2018 at 12:21
  Permalink

  Petterillä on kovin ikävä asenne ”Uutta normaalia” kohtaan. Valitettavaa, todella valitettavaa…
  Huomauttaisin, että tilaisuus oli siis veteraanien… ja siellä se menee lyttäämään isänmaallisuuden… vähän tilannetajua Petteri!…

  Reply
 • 18.3.2018 at 13:06
  Permalink

  Petturi Urpo on valmis myymään Suomen kunhan saa illallistaa kerran pari kuussa U kavereiden kaa. Vidu mikä daiju.

  Reply
 • 18.3.2018 at 13:06
  Permalink

  EU kavereiden..ei U kavereiden.

  Reply
 • 18.3.2018 at 23:44
  Permalink

  Ihmisiä ottaa päähän kun ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan, siinä ei ole mitään väärää, jos haluaa elää rauhassa ja puolustaa Suomalaisten oikeuksia ja Suomen lakeja. Älämölöä riittää, hyvä ,että on vielä osittainen sananvapaus ainakin tällä palstalla, mites Itä-naapurissa?

  Reply
 • 20.3.2018 at 01:01
  Permalink

  Petteri Orpo pn tunnettu tivolipelle joka ei saisi päättää yhtään mistään enää ikinä. Ehkä joku n…… tuon paskaläjän jonain päivänä, tai sitten ei. Joka tapauksessa euroopassa puhaltaa jo paremmat tuulet ja ennen pitkää täälläkin!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.