Kolumni: Mitä Suomi tekee pohjoisella?

”Tuleeko koko Suomi pitää asuttuna?” tuntuu olevan ikuisuuskysymys. Sitä kysytään vaaleista ja vaalikoneista toiseen, eikä sillä näytä olevan kovinkaan paljon merkitystä, mitä mieltä asiasta ollaan. Helsingin, sen ympäryskuntien ja Uusimaan väkiluku kasvaa kymmenien tuhansien vuosivauhtia samalla kun muu Suomi köyhtyy sekä väestöllisesti, taloudellisesti että elinkeinoelämän mittareilla.

Pääministeri Juha Sipilä linjasi keväällä 2016, että keskusta tahtoo pitää koko Suomen asuttuna. Mitä pääministeri tai oikeastaan kukaan muukaan hallituksen piiristä on tehnyt tämän toteuttamiseksi tai edes helpottamiseksi? Onko ohjattu rahaa maaseudun kehittämiseen tai perustettu erityisiä investointikanavia haja-asutusalueiden yrityselämän tukemiseen? Onko verotusta merkittävästi kevennetty tai yrityksien perustamista helpotettu? Ei ole…

Työ on se, joka lähtökohtaisesti pitää ihmiset synnyinkunnassaan tai saa kansalaisen jopa muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Työ saa ihmiset perustamaan perheitä, Työ saa ihmiset rakentamaan taloja, ostamaan osakkeita, autoja, kesämökkejä, lomamatkoja, parempia (lue. kotimaisia/kalliimpia) kulutustuotteita, parempaa Seppälää ja tilaamaan remontin vaikka siltä paikalliselta rakentaja-Raimolta. Työ on lopulta myös se, joka pienentää valtionosuuksien määrää ja vähentää terveysongelmia aina mielenterveydellisistä ongelmista tukielinsairauksiin. Ja jotta ei Työn arvo jäisi epäselväksi: Työ on se, joka mahdollistaa esimerkiksi kerrostalojen rakentamisen ja luo näin lisää… Aivan, lisää Työtä. Työ tuo myös verotuloja ja rahaa Kaikille siihen liittyville osapuolille. Työtä voisi kutsua todelliseksi messiaaksi. Mitä hallitus on Sipilän linjauksesta huolimatta tehnyt sen eteen, että syrjäseuduilla, haja-asutusalueilla ja maalaiskunnissa kautta kalliin isänmaan olisi tätä kaikkea liikuttavaa ja tervehdyttävää Työtä? Näin maallikkona minulle ei tule mitään mieleen… Pikemminkin päinvastoin.

Etelä-Suomea lukuun ottamatta Suomi köyhtyy ja kuihtuu… Itselleni herää väistämättä kysymys: Mitä Me sitten teemme muulla suomella, jos sillä ei aiota tehdä mitään? Valmistautuuko hallitus johonkin tulevaisuuden suursotaan ja evakuoi hitaasti koko muun Suomen, jotta ei tarvitsisi sitten kiireessä alkaa ajamaan ihmisiä kodeistaan vai mikä tässä on, että Pirkanmaasta eteenpäin muuta Suomea muistetaan vain kauniissa puheissa? Kenties muu Suomi myydään jossain vaiheessa vähiten tarjoavalle, kuten niin usein valtion omaisuuden kohdalla on ollut tapana?

Suomen elintarviketeollisuuden kulmakivi, maanviljelys asuu jossakin aivan muualla kuin eteläisessä Suomessa. Täällä ei viljellä kuin vitutusta ja sosiaalisia ongelmia, eikä täällä kasva mikään muu kuin ulkomailta tulevien elättien määrä ja masennus. Omavaraisia me emme yllä mainittuja lukuun ottamatta ole missään. Kuitenkin maanviljelys on jätetty käytännössä täysin EU:n ja kuluttajan rajallisen ostovoiman varaan. Puolalainen peruna maksaa vähemmän kuin kotimainen, siinä kiteytyy kaikki olennainen. Mitenhän on, jos vaikkapa sota yllättää, joutaako Puolalta perunaa Suomeen ja jos joutaa, millä se tänne asti saadaan? Yksi esimerkki muiden joukossa, sama pätee viljaan ja siitä jalostettaviin tuotteisiin. Samalla itse viljelijä elää nälkäkuolema oven takana Keskon & kumppaneiden kääriessä rahat taskuunsa. Jos käy niin hassusti, että maanviljelijä sattuu istuttamaan mansikkamaansa väärään paikkaan, bye bye tukiaiset ja niin edelleen…

Ei tarvita autokorjaamoja, jos ei ole ihmisiä autoineen, ei tarvita rakennusliikkeitä, jos ei ole ihmisiä asuntoineen ja tontteineen, ei tarvita pankkia, jos ei ole ihmisiä rahoineen, ei tarvita kauppaa, jos ei ole ihmisiä nälkäisine vatsoineen. Toisaalta ei elä tehdaskaan, jos ei ole työntekijöitä eikä kunta ilman veronmaksajia. Vain kylän kapakan pitäjä saa oman niukan elantonsa kaupalla, koska työttömät ja eläkeläiset nyt tykkäävät juoda kaljaa… Toisaalta, ei ole ihmisiä, jos ei ole työtä ja palveluita. Noidankehä on tunnistettu jo kauan sitten, sille vain ei tehdä mitään.

Helsingin metropolipyrkimykset ovat yksi kivääri Suomi-neidon lopulta tappavassa teloitusryhmässä.

”Kuolemaantuomittu Suomi Neito, tahdotteko siteen silmienne eteen?”

Petri Perta

10 thoughts on “Kolumni: Mitä Suomi tekee pohjoisella?

 • 9.2.2018 at 11:51
  Permalink

  Suomen muuttoliikettä PK-seudulle kuvaa erittäin hyvin vanha viisaus ”paska valuu aina alaspäin”…

  Reply
 • 9.2.2018 at 12:25
  Permalink

  Annetaan kaikki Oulusta ylöspäin takaisin lappalaisille, Suomen alkuperäiskansalle ja laitetaan kaikki pakolaiset paapojineen Kehä 3:n etelärajalle rakennettavan muurin sisäpuolelle. ”Puhtaat” suomenmieliset jääköön tähän väliin. Ja joka alueelle oma hallintonsa.

  Reply
  • 9.2.2018 at 14:58
   Permalink

   Niin, ihmettelen mikseivät kansallismieliset tartu Suomen ainoan todellisen valtionpäämiehen Anders Chydeniuksen ehdotukseen Lappiin perustettavasta vapaasta talousalueesta:

   ”…vapaavaltio, yksityinen omistusoikeus ja yksilönvapaus. Asukkaat saisivat harjoittaa mitä ammattia tahansa, vapaakauppa olisi täydellistä, etuoikeuksia, sääntelyä tai veroja ei olisi. Byrokratia puuttuisi…”

   https://fi.wikiquote.org/wiki/Anders_Chydenius

   Reply
 • 9.2.2018 at 15:05
  Permalink

  ”Mitenhän on, jos vaikkapa sota yllättää, joutaako Puolalta perunaa Suomeen ja jos joutaa, millä se tänne asti saadaan?”

  Entä, miten polttoainetta saadaan traktoreihin, jos sota yllättää?

  Reply
  • 9.2.2018 at 20:14
   Permalink

   Kun tiukka paikka tulee, niin pääkaupunkiseudulta löytyy miljoona joutilasta kuokanheiluttajaa ja lannoitekakan tuottajaa.

   Reply
 • 9.2.2018 at 21:00
  Permalink

  On sääli nähdä kuntapoliitikkojen tappelevan verissäpäin köyhtyvän maaseudun muuttajista. Sitä kuinka he kadehtien ihastelevat esim. jonkun Espoon tai Vantaan rakentamaa verotulokolossia, mutteivät jaksa antaa edes pientä ajatusta sille, mitä samalla Suomelle kokonaisuudessaan sen seurauksena tapahtuu.
  Ainoa ratkaisu tähän mielettömyyteen löytyy omasta valuutasta, sen tuomasta mahdollisuudesta valtiovallan sääntelyn lisäämiseksi, jotta järkevä ja tasapainoinen maan kehittäminen voi toteutua. Suomi ei saa olla vain kohde sijoituksille joista ulkoa tullut kansainvälinen raha hakee voitot ja jotka sitten taas valuvat ulos. Oma valuutta mahdollistaa estämään tällaista toimintaa ja tarjoamaan täällä operoivalle rahalle hyviä vaihtoehtoja maan sisällä.
  Metropoli jo ajatuksena on tuomittava sen automaattisesti muuta maata kaltoin kohtelevin haittavaikutuksin. Se, paitsi että imee muusta maasta veret, innostaa kuntapoliitikkonsa kikkailemaan maahamme maahanmuuttajia kritiikittömästi, seurauksista välittämättä. Lopputuloksena kaikki kunnat pyrkivät kilpailemaan sokeasti maahanmuuttajista, olivatpa he hyödyllisiä tai pelkästään vahingollisia. Kuntapäättäjämme kovin harvoin ovat kansamme kirjon terävimpiä kyniä.

  Reply
  • 10.2.2018 at 08:35
   Permalink

   Ainoa ratkaisu löytyy vapaasta (vapailla markkinoilla määrittyvästä) valuutasta ja hajautetusta vallasta eli todellisesta paikallishallinnosta. Suomessa ei ole kuntien itsehallintoa vaan valtiovalta on lisännyt kuntien lakisääteisiä tehtäviä massiivisesti. Kunnilla oli vuonna 1970 yhteensä 114 lakisääteistä tehtävää, mutta nykyään niitä on pitkälti yli 500.

   Ja sinä lisäisit valtionvaltaa (sääntelyä) entisestään, huh…

   Reply
   • 10.2.2018 at 20:23
    Permalink

    Tietyissä asioissa valtion sääntely ehdottomasti on parempi. Huonona kuntasääntelyn esimerkkinä vaikka nyt Helsinki, joka päätti hiljattain imuroida Suomeen kaikki muiden maiden sairaanhoitoa tarvitsevat. Tietenkin se edellyttää viisaita päättäjiä, enkä nyt tarkoita kuntapäättäjiä, koska heitä on vielä harvemmassa muutaman äänen valtuutuksellaan.
    Valuutan kohdalla tarkoitin nimenomaan juuri tuota ”kelluvaa” valuuttaa, sillä muuhun eivät päättäjiemme taidot asiallisesti edes riittäisi. Ja nuo kunnille sälytetyt velvollisuudet ovat muuten enimmäkseen valtion rahoittamat tavalla tai toisella, joten parempi että ne hoidettaisiin valtion taholta, mikä sinunkin viestistäsi on (ehkä tahattomastikin) ymmärrettävissä, sillä mikäpä vähentää valtion sääntelyä ellei tehtävien kunnille sälyttäminen…

    Reply
    • 11.2.2018 at 12:08
     Permalink

     Todellinen kuntien itsehallinto tarkoittaa sitä että kunnat i t s e päättävät mitä tehtäviä he haluavat suorittaa eli kyse on kuntien välisestä kilpailusta joka parantaa kuntien valikoimaa ja laatua (niiden palveluja ym.).

     Olin aikeissa kirjoittaa tuohon edelliseen kommenttiini, että valtion osuudet kunnille on lakkautettava ja mainita tuosta kilpailusta mutta jätin pois ettei tekstistäni tule liian pitkä.

     Mallia voisi ottaa Sveitsistä mutta vielä mieluummin toisesta maailman rikkaimmasta maasta eli Liechensteinistä sillä siellä kunta voi jopa erota (liitto)valtiosta (!)

     p.s Valtion osuudet kunnille ovat Suomen suurimmat julkiset menot joten ne todellakin olisi kyseenalaistettava. Kilpailu ja markkinoiden vapauttaminen parantaa aina laatua ja lisää varallisuutta ja näin hyvinvointia, koska kannustimet ovat ihan toista luokkaa kuin julkisessa taloudessa.

     Reply
  • 10.2.2018 at 12:08
   Permalink

   EU-mafian tarkoitus on tehdä suomesta manner-euroopan kolhoosi joka tyhjennetään kaikesta arvokkaasta (mineraalit, metsät, pohjavedet) ulkomaalaisten suuryhtiöiden toimesta. Operaatio on jo todella pitkällä -aikaa tämän peruuttamattoman tuhon torppaamiselle ei ole kuin muutama vuosi ja se vaatii järeitä muutoksia mm. täysin käsittämättömään kaivoslakiin joka mahdollista kansallisomaisuuden ryöstön toteuttamisen. Suomelle ei jää mitään -eikä kukaan ns.”päättäjistämme” edes puhu asiasta vaikka kyseessä on vuositasolla useiden miljardien menetykset.

   Turpaan tulee kaikilla rintamilla -yhtään liioittelematta voi todeta että olemme orjia omassa maassamme. Jotain olisi vielä pelastettavissa mutta se ei tule onnistumaan nykyisten umpikorruptoituneiden päättäjien ja virkamiesten ollessa tehtävissään. Näille nilkeille tämä maa ja varsinkin sen kantaväestö ovat pelkkää roskaa joka ikävästi häiritsee heidän porsastelua.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.