Mykkänen myönsi kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 206,8 miljoonaa euroa – Saajina mm. SPR, Kirkon ulkomaanapu ja Suomen lähetysseura

Ulkoministeriö on myöntänyt ministeri Kai Mykkäsen päätöksellä 206,8 miljoonaa euroa suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöohjelmiin vuosille 2018-21. Tukea saa yhteensä 22 suomalaisen kansalaisjärjestön ohjelmaa. Viisi suurinta tuensaajaa ovat Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Fida International, Plan Suomi ja Suomen Punainen Risti.

Kaikki 22 järjestöä ovat saaneet ohjelmatukea ulkoministeriöstä aiemminkin. Puolet järjestöistä sai tukea enemmän kuin aiemmin, kuudella toimijalla tukitaso pysyi samana kuin vuonna 2017 ja viidellä järjestöllä ohjelmatuki laski suhteessa vuoteen 2017.

”Määrärahoja on tulevina vuosina yhtä paljon kuin vuonna 2017. Sillä summalla tähdätään mahdollisimman laajaan ja vaikuttavaan työhön. Nyt tukea on lisätty niille järjestöille, jotka pärjäsivät kokonaisarvioinnissa parhaiten”, sanoo ministeri Kai Mykkänen.

Tukea saavien kehitysyhteistyöohjelmien toiminta keskittyy vahvasti Itä-Afrikkaan, Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan sekä Lähi-itään. Afrikassa suurimpia yhteistyömaita ovat Uganda, Kenia, Etiopia, Somalia, Tansania ja Etelä-Sudan. Työllään järjestöt kehittävät paikallisten ihmisten työ- ja toimeentulomahdollisuuksia, koulutusta ja terveyspalveluja usein kaikista köyhimpien ihmisten ja yhteisöjen keskuudessa. Tällä pyritään vaikuttamaan eriarvoisuuden vähentämiseen yhteiskunnissa.

Useassa ohjelmassa hyödynsaajina on pakolaisia ja näitä vastaanottavia yhteisöjä kehitysmaissa. Toisaalta toiminnalla pureudutaan muuttoliikkeiden juurisyihin kuten köyhyyteen, yleiseen näköalattomuuteen ja katastrofikestävyyden haasteisiin. Tuettujen joukossa on järjestöjä, jotka ovat asiantuntijoita konfliktinratkaisussa ja demokratian edistämisessä. Ohjelmilla edistetään myös kestävää luonnonvarojen hallintaa. Ilmastonmuutos pyritään ottamaan huomioon kaikessa toiminnassa.

Ulkoministeriön tukemat ohjelmat toteutetaan yhteistyössä paikallisten kumppaneiden kanssa. Toiminnalla pyritään vahvistamaan kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntia siinä, että ne pystyvät edistämään ihmisoikeuksia. Samalla tuetaan viranomaisia kantamaan vastuunsa oikeuksien toteutumisesta ja yhteiskunnallisten palvelujen tuottamisesta. Järjestöjen toiminta keskittyy haasteellisiin ympäristöihin. Useassa kohdemaassa kansalaisyhteiskunnan tila on kaventunut ja tehnyt kansalaisjärjestöjen työn vaikeaksi.

Ohjelmatuki on ulkoministeriön pääasiallinen tukimuoto kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyölle. Ensimmäistä kertaa ohjelmatuen haku järjestettiin siten, että kaikki 22 järjestöä hakivat valtionavustusta samanaikaisesti ja neljälle vuodelle. Vuonna 2021 on tarkoitus järjestää avoin ohjelmatuen haku kaikille kansalaisjärjestöille. Lisäksi ulkoministeriö myöntää valtionavustusta pienten ja keskisuurten järjestöjen yksittäisille hankkeille.

Lähde: Ulkoasiainministeriö

25 thoughts on “Mykkänen myönsi kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 206,8 miljoonaa euroa – Saajina mm. SPR, Kirkon ulkomaanapu ja Suomen lähetysseura

 • 9.2.2018 at 12:00
  Permalink

  Tuolla rahallahan kirkon tulot mahdollistavat taas leveän edustuselämän, mutta mites meidän omat leipäjonot? Afrikan murheet huolettavat valtionjohtoa jostain syystä paljon enemmän kuin omat leipäjonot. Niiden varat ja tarjoilu ovat vapaaehtoisten lahjoitusten ja työn varassa.

  Reply
 • 9.2.2018 at 12:20
  Permalink

  Meneeköhän edes 1% perille? Loppu 99% organisaation ylläpitämiseen.

  Reply
 • 9.2.2018 at 15:00
  Permalink

  Mamukriitikot sanovat vähän väliä, että ei oteta mamuja Suomeen vaan autetaan heitä heidän kotimaissaan. No nyt sitten kun sitä tehdään ja siihen myönnetään rahaa, niin eipä ole hyvä sekään. Tällainen ristiriitainen ajattelutapa paljastaa mamukriitikkojen todelliset tavoitteet, eli mamut pois Suomesta eikä myöskään yhtään apua heidän kotimailleen. Turha on hurskastella ”heidän auttamisestaan kotimaissaan” kun sitäkään ei todellisuudessa haluta.

  Reply
  • 9.2.2018 at 18:23
   Permalink

   Irmeliltä kätevästi ”unohtuu” sellainen pieni seikka että Suomi on 110 miljardia velkaa tahoille jotka eivät taatusti jätä velkojaan perimättä vaan vievät Irmeliltäkin vaikka leivän suusta kun maksun hetki koittaa. Toinen huomion arvoinen seikka on se ettei kehitysmaihin syydetty vastikkeeton raha suinkaan vähennä suomeen tunkeutuvien elättien määrää vaan LISÄÄ tulvaa entisestään! Irmelin kaltaisille haihattelijoille ei näytä mahtuvan ymmärrykseen se fakta että meidän oma maamme on konkurssissa jo nyt -SIIS VAIPUMASSA ITSE KEHITYSMAAKSI.

   Kuten edellä joku jo kirjoittikin niin kehitysapuun syydettävät rahat olisi paljon viisaampaa polttaa juhannuksena kokossa koska silloin ne eivät aiheuttaisi lisää ongelmia kasvavan maahantunkeutumisen muodossa. Olemme saatanallisessa oravanpyörässä jota mielipuoliset hyyssärit pyörittävät yhä kiihtyvällä tahdilla -maksamme itse oman kansamme ja rotumme tuhoa. Voiko ihminen juurikaan mitään hullumpaa enää tehdä? Mitä järkeä on kasvattaa vihollisen joukkoja?

   Reply
  • 9.2.2018 at 19:56
   Permalink

   Maanpetturi-vallanpitäjiemme ja heitä tukevan viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian aivopesemät, heille hyödylliset suvakki-idiootit eivät tiedä mitä kaikkea tuon SUUNNITELMALLISEN, JÄRJESTETYN maahantunkeutuja-invaasion taakse kätkeytyy, kuten esimerkiksi:

   ”Tietovuoto: Soros rahoittaa pakkomonikulttuurisuutta myös Suomessa

   Uutisoimme eilen [16.8.2016], että talousrikoksilla rikastunut juutalaismiljardööri George Soros on joutunut suuren tietovuodon kohteeksi. Vuodot osoittavat, kuinka järjestelmällisesti Soros manipuloi Euroopan ja Yhdysvaltojen politiikkaa likaisella rahallaan.

   Eilen kerroimme siitä, kuinka Soros rahoittaa Pohjoismaissa toimivaa ”rasisminvastaista” äärijärjestö Expoa sekä siitä, keitä suomalaisia europarlamentaarikoita juutalaismiljardööri pitää ”luotettavimpina liittolaisinaan”.

   Suomessa yksikään valtamedia ei ole tietenkään uutisoinut vuodosta, sillä Sorosin toiminnan paljastuminen vie kaiken uskottavuuden tiedotusvälineiden mantralta, jonka mukaan ”monikulttuurisuus on väistämätöntä ja luonnollista”.

   Kuten Soros-vuoto osoittaa, ”monikulttuurisuus” on järjestelmällisen korruption ja salassa tehdyn poliittisen lobbauksen tulos. Siirtolaisvirta ei ole luonnonvoima, vaan rikollisten miljardöörien toimeenpanema suunnitelma.

   Juutalainen Bloomberg-julkaisu pyrki jo etukäteen vähättelemään tietovuodon merkitystä leimaamalla sen – yllätys, yllätys – Vladimir Putinin pirulliseksi informaatio-operaatioksi. Vaikka kukaan ei kiistä asiakirjojen autenttisuutta, kansalaisia kannustetaan pysymään niistä kaukana, sillä ”kiellettyyn tietoon” tutustumalla he tukevat automaattisesti Venäjän globaalia salaliittoa…”

   Koko artikkeli oli siis M a g n e e t t i m e d i a s s a 16.8.2016.

   Reply
   • 9.2.2018 at 20:11
    Permalink

    Vallanpitäjiemme hyödyllisille suvakki-idiooteille ei sekään merkitse mitään, että meidän melkein 110 miljardin euron suuruista valtionvelkaamme tänäkin NOUSUDUHDANNEVUONNA paisutetaan n. 3 miljardilla eurolla. Velka on lähes kaikki KOROLLISTA ULKOMAANVELKAA ja ylittää kriittisenä pidetyn 60% rajan bruttokansantuotteestamme. Tuosta kolmen miljardin lisävelasta kolmanneksen tekevät niiden elintasopakolaisten täysihoitokustannukset, jotka Brysselin lihapatojen ääreltä politrukin virkaa tavoitteleva silloinen sisäministeri PettUri Urpo sai aikaan ottamalla avosylin vastaan nuo 30000 turvapaikkaturistia, vaikka olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne suoraan takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin.

    Reply
   • 9.2.2018 at 20:29
    Permalink

    Meillä valtaapitäville EU-diktatuurin ostamille EUnukeille tämä on laki:

    ”EU tekee mitä YK:n pääsihteeri vaatii: ”Avatkaa rajat, unohtakaa äänestäjät!”

    Komissio linjasi viime viikkolla [joulukuu 12, 2017] EU:n pakolaispolitiikkaa yhä pakottavamman taakanjaon suuntaan. Kansalaismielipiteen sivuuttava komissio toimii YK:n pääsihteerin suosittelemalla tavalla: avatkaa rajat, viis äänestäjistä…”, https://www.suomenuutiset.fi/eu-tekee-mita-ykn-paasihteeri-vaatii-avatkaa-rajat-unohtakaa-aanestajat/

    Britti-patriootti David Noakes:
    ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
    The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.” – ”Expose the EU dictatorship and its police state”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

    Riittäähän siitä meilläkin vallankahvaan kiipineille selkärangattomille, vain omaa etuaan ajaville psykopaateille!

    Reply
    • 9.2.2018 at 21:06
     Permalink

     ”The EU has bribed 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.

     The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. In time, IN TIME, THAT’S SLAVERY FOR ALL OF US.”
     ”Expose the EU dictatorship and its police state”, https://eutruth.org.uk/

     EU-diktatuuria täydellistetään pienten askelten taktiikalla, jotta ihmiset eivät huomaisi minne ollaan menossa ennenkuin se on myöhäistä.

     Reply
  • 9.2.2018 at 20:15
   Permalink

   asiasta totuuteen,, kuuluuko muriaani näille leveysasteille missään vaiheessa, ei luoja luonut kamelin paskan polttajia eikä aasin virtsan nautiskelijoita pohjoiselle pallonpuoliskolle,,,,,

   Reply
   • 9.2.2018 at 20:51
    Permalink

    Kun vallanpitäjämme noita kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomia kamelin paskan polttajia pilvin pimein avosylin maahamme haalivat ja houkuttelevat (erityisesti Sipilä kaiuttaen jopa asuntonsa olevan käytettävissä, kännyköiden välityksellä mustimmankin Afrikan joka kolkkaan), niin milloinkahan vallanpitäjämme työllisyysastettamme nostaakseen ottavat oppia Göteborgista?!

    ”Göteborg aikoo rakentaa kamelipuiston auttaakseen siirtolaisia integroitumaan”,
    https://www.kansalainen.fi/goteborg-aikoo-rakentaa-kamelipuiston-auttaakseen-siirtolaisia-integroitumaan/

    Kun robotit ja tekoäly melko lähellä olevassa tulevaisuudessa vievät suuren osan työpaikoista myös korkean koulutustason omaavilta suomalaisiltakin, täytyyhän noille turvapaikkaturisteille jotain ajankulua keksiä – vaikkahan sitten ulkomaanvelkaamme jatkuvasti paisuttaen kunnes rahansaanti loppuu ja IMF astuu remmiin ja TODELLA RAJUT LEIKKAKSET alkavat eivätkä niiltä säästy enää nuo vallanpitäjiemme mustat sydänkäpysetkään.

    Reply
  • 10.2.2018 at 03:28
   Permalink

   Tarkoitatko mamuja vai matuja? On vain 2 ihan eri asiaa. Ja kohtalaisen vaikea auttaa heitä kotimaassaan oli kyse kummista tahansa jos he ovat jo suomessa. Niin se vsin menee.

   Reply
   • 10.2.2018 at 07:13
    Permalink

    Itselle käsitteenä ne ovat sama asia.Matusta tulee mamu kun saavat luvan ”oleskella”Suomessa. Silloin se rahan meno vasta alkaa kun osaavat vaatia kaikkia niitä tukia ja palveluja mistä esim. kantasuomalainen voi vain unelmoida.Somalit ovat yksi ”kansanryhmä” jotka osaavat vaatia ja myös saavat runsaat palvelut, yli sen minkä ehkä tarvitsisi.Rasismikortti heilahtaa välittömästi jos heidän vaateisiinsa ei suostusta. Myös somalijärjestöt keräävät tehokkaasti rahaa ja kukaan ei valvo mihin rahat menevät. Tosin näissä 2015 tulleissa ”syyrian sotapakolaisissa”oli jo valmiiksi tietoa kuinka vaaditaan HETI parasta palvelua, kuten puolustusvoimien solttuja laukkuja kantamaan.

    Reply
 • 9.2.2018 at 23:25
  Permalink

  Tollanen paskaläjä sitten piti ministeriksi kierrättää, kyllä tollasille matutus firmoille riittää vastikkeetonta rahaa jaettavaksi, aivan kuten usean ns. kansanedustajan pyörittämiin matu vokki bisneksiin.

  Reply
  • 10.2.2018 at 00:01
   Permalink

   Mykkänen on täysin (((niiden))) hallinnassa ja homma menee entistä hullummaksi. Lisää kehitysmaalaisia sisään ja entistä enemmän rahaa maasta ulos.

   Jälki on karmeaa -suomen syöksykierre syvenee.

   Reply
  • 10.2.2018 at 00:55
   Permalink

   Punaviher-liberaali ns. porvari.

   Reply
   • 10.2.2018 at 22:18
    Permalink

    Vielä pahempi suomentuhoaja kuin viherpunikit ja PettUri Urpo: haluaa nostaa ns. kiintiöpakolaisten määräksi 10000 vuodessa.

    Reply
    • 10.2.2018 at 22:34
     Permalink

     Unkarin pääministeri Viktor Orbán ei ole maassaan valkoista kansanmurhaa ajava EU-diktatuurin ostama maanpetturi:

     ” Unkarin pääministeri Viktor Orbán puhui piirikuntien kokouksessa Veszprémissä torstaina.

     Pääministeri Orbán totesi, että menestyksekästä Eurooppaa ei voi olla olemassa ilman hyvinvoivia kansallisvaltioita.

     – Meille Unkari tulee ensin, Orbán sanoi.

     Hän painotti Unkarin 23 suurimman kaupungin pormestareille, että heitä tarvitaan jotta “Unkarin kansa voi suojella Unkaria”.

     Pääministerin mukaan monimuotoisuus ei ole itseisarvo, eikä monimuotoinen välttämättä ole arvokkaampi.

     – EMME HALUA SEKOITTUA MUIDEN KANSSA. Haluamme pysyä samoina, mitä olemme olleet 1 000 vuoden ajan täällä, Karpaattien alueella, Orbán painotti.

     Hän lisäsi, että siirtolaisuus on paha ja vaarallinen asia, eikä Unkari halua olla osallisena sellaisessa.

     – Tämä täytyy sanoa selkeästi, sillä muuten meidät saatetaan yrittää suistaa diplomaattisilla tempuilla … ja menetämme silloin tulevaisuutemme. Meillä lopultakin on tulevaisuus, meillä on nyt jotain mitä suojella, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi.”

     https://www.kansalainen.fi/viktor-orban-eurooppaa-ei-ole-olemassa-ilman-hyvinvoivia-kansallisvaltioita/

     Reply
 • 11.2.2018 at 05:52
  Permalink

  Nämä eivät edes pahoittele köyhimpien kurittamista kun samaan aikaan jaetaan satoja miljoonia ulkomaille. On härskiä touhua.Nuo ovat pikkuhiljaa kokeilleet mikä menee läpi mm. kiky, aktiivimalli ym. ja läpi menee kaikki, joten linja jatkuu. Torkkuvartianen jopa pilkkaa ja halventaa köyhempiä ja jos olisi mahdollista, haluaisi heidät johonkin pakkotyöhän vaikka kaivoksiin kuten natsien ja stalinen aikaan 40-luvulla.

  Reply
  • 11.2.2018 at 12:07
   Permalink

   Ja kuitenkin valtaVALEmedian aivopesemät hyödylliset idiootit äänestävät nuo rikolliset, valehtelevat maanpetturi-psykopaatit kerta toisensa jälkeen uudelleen vallankahvaan jatkamaan suomentuho-toimintaansa.

   Reply
 • 16.2.2018 at 23:02
  Permalink

  Voisiko Veikko Hurstikin saada nyt sen puoli miljoonaa vuodessa, jotta saadaan ruoka-apu pidettyä pyörimässä?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.