Puotinharjun operaatiossa löytyi kaksi etsintäkuulutettua ja kaksi laittomasti maassa olevaa

Poliisi, Aluehallintovirasto, Rajavartiolaitos, Tulli, Pelastuslaitos ja Helsingin kaupungin elintarviketarkastajat suorittivat lauantaina 3.2.2018 Puotinharjun ostoskeskuksessa Puhoksessa yhteisen valvontaoperaation. Etukäteen suunniteltuun valvontapäivään osallistui useita Helsingin poliisin partioita.

Valvontaoperaation aikana tarkastettiin lähes kaikki ostoskeskuksen liikkeet. Viranomaiset halusivat selvittää muun muassa, että työnantajilla ja työntekijöillä on asianmukaiset luvat, liikehuoneistoissa on huomioitu paloturvallisuusasiat ja että anniskeluun oikeutetut ravintolat noudattavat anniskelumääräyksiä.

– Valvontaoperaatio sujui kaiken kaikkiaan rauhallisesti ja kaikkien osapuolten osalta erittäin hyvässä hengessä. Poliisi kirjasi kaksi rikosilmoitusta kahdesta ulkomaalaisrikkomuksesta ja kahdesta työnantajan ulkomaalaisrikkomuksesta, sanoo komisario Heli Aaltonen Helsingin poliisilaitokselta.

– Emme kommentoi yksittäistapauksia, mutta yleisesti voidaan todeta, että työnantajaa voidaan sakottaa esimerkiksi siitä, ettei hänen työntekijällään ole työnteko-oikeutta kyseiseen toimialaan, vaikka työntekijä olisi laillisesti maassa. Esimerkiksi siivoojan luvalla ei saa tehdä ravintolatöitä, Aaltonen selventää.

Viranomaiset opastivat liikkeenharjoittajia muun muassa elintarvike- ja paloturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Osassa liikkeistä paloturvallisuusasioissa oli huolestuttavia puutteita.

– Eri viranomaiset tulevat tekemään omalta osaltaan myöhempänä ajankohtana jälkitarkastuksia. Pyrimme hyvään yhteistyöhön eli tahdomme ensin neuvoa ja antaa liikkeenharjoittajalle mahdollisuuden korjata havaitut puutteet. Mikäli asioihin ei tule muutosta, on turvauduttava sanktioihin, Aaltonen toteaa.

Yksi liike jouduttiin sulkemaan välittömästi laittoman liikennetoiminnan vuoksi.

Poliisi selvitti tarkastusten yhteydessä ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta. Ulkomaalaisvalvonta on poliisin lakisääteinen tehtävä.

– Tarkastimme yhteensä 260 ostoskeskuksen alueella oleskelleen henkilön henkilöllisyyden. Joukossa oli sekä ulkomaalaisia että suomalaisia. Tarkastusten yhteydessä tavoitimme kaksi etsintäkuulutettua ja kaksi laittomasti maassa oleskelevaa, Aaltonen listaa.

Myös ostoskeskuksessa sijaitsevaan moskeijaan tehtiin palotarkastus.

– Tässäkin yhteydessä tehtiin henkilöllisyystarkastuksia. Viranomaiset otettiin vastaan asiallisesti, ja huomioimme tarkastuksen ajankohdassa moskeijan rukousajat, Aaltonen kertoo.

Vastaavia valvontaoperaatioita on suoritettu ja tullaan suorittamaan myös muissa ostoskeskuksissa eri puolilla Helsinkiä.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

5 thoughts on “Puotinharjun operaatiossa löytyi kaksi etsintäkuulutettua ja kaksi laittomasti maassa olevaa

 • 5.2.2018 at 15:12
  Permalink

  Komiaa toimintaa,vokkeihin myös tarkastukset käyntiin.

  Reply
 • 5.2.2018 at 15:39
  Permalink

  Ulkomaalaisvalvontaa vain haittaa se kun ei saa profiloida etnisesti….

  Reply
  • 6.2.2018 at 00:34
   Permalink

   Jos henkilö näyttää ulkomaalaiselta, puhuu kuin ulkomaalainen ja käyttäytyy kuin ulkomaalainen niin ulkomaalaisvalvontaa suorittava poliisi ei saa tarkastaa kyseisiä henkilöitä koska silloin kyseessä olisi etninen profilointi?
   Elämmekö todellakin Hölmölässä…

   Reply
 • 6.2.2018 at 05:21
  Permalink

  Toivonta hommaa ja kilven kiillotusta poliisilta. Poliisihallitus saa sanoa että homma on hallussa jota se ei todellakaan ole koska ulkomaalaisvalvonta on karannut käsistä jo aikaa sitten.

  Reply
 • 6.2.2018 at 12:16
  Permalink

  Enää ei polpolta ole löytämättä kuin ne 5998 paperitonta. Polpon todella epäonnistunut kasvojen pesu yritys, eivätkä tule anteeksi saamaan toimiaan sananvapauden tai mielipiteen estämiseksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.