Pääkirjoitus: Nykysuomi vihapuheen kohteena

Markkinointi&Mainonta-lehden verkkosivuilla julkaistiin eilen Ilkka Jauhiaisen kirjoittama juttu, jossa Jauhiainen on huolissaan verkossa esiintyvästä vihapuheesta. Hän haluaa Suomeenkin käyttöön Saksassa vuoden alusta asti voimassa olleen ylikireän lainsäädännön, jossa ns. vihapuhe pitää poistaa verkosta pikavauhtia mittavien rahallisten sanktioiden uhalla.

Saksan malli on saanut osakseen paljon vastustusta, sillä sen kerrotaan tukahduttavan sananvapauden ja olevan puolueellinen. Toisin sanoen vain valtaa pitäviä arvostelevien ja vallalla olevaa politiikkaa vastustavien puheet luokitellaan vihapuheeksi. Muut saavat mellastaa rauhassa. Syystäkin Saksan lakia on verrattu entiseen DDR:ään ja Stasiin.

Kirjoituksessaan Jauhiainen kertoo Nykysuomen olevan ”mukamasuutissivusto”. Lisäksi hänen mielestään Nykysuomessa on esitetty törkeä valhe ja kunnianloukkaus liittyen verkossa liikkuviin huhuihin siitä, että Sauli Niinistö olisi vaimonsa Jenni Haukion kummi.

Jauhiaisen kirjoituksesta saa sellaisen kuvan, että Nykysuomi levittäisi tällaisia valheita. Jauhiainen jättää kirjoituksessaan selkeästi mainitsematta, että hänen lainaamansa virke on lukijan kommentti Nykysuomen julkaisemaan uutiseen.

Tuossa kyseisessä uutisessa Nykysuomi päin vastoin kumoaa nämä verkossa liikkuneet huhut, ainoana mediana Suomessa. Kysyimme asiaa suoraan presidentin kansliasta. Joku lukija on kuitenkin edelleen eri mieltä asiasta, ja kommentoinut uutisen alle oman näkemyksensä asiaan.

On luokatonta leimata Nykysuomi valeuutissivustoksi sen perusteella, mitä joku lukija jonkun uutisen kommenttiosioon kirjoittaa. Se ei ole Nykysuomen kanta, vaan kommentin kirjoittajan mielipide. Nykysuomen uutisten kommenttiosion alussa lukee, että jokainen kirjoittaja vastaa itse omista kommenteistaan.

Nykysuomi on sensuroimaton media, ja Nykysuomi kannattaa sananvapautta. Törkeimmät, lainvastaiset ylilyönnit toki poistamme kommenteista, mutta yleisesti ottaen arvostamme kommentoijien mielipiteitä. Olemme puolueeton media, ja mielestämme on hyvä, jos asioista keskustellaan. Annamme tilaa myös vastakkaisille mielipiteille, sillä yhden virallisen totuuden julistaminen ja toisinajattelijoiden äänen vaientaminen on vaarallinen tie.

Jauhiainen, perustele väitteesi

Ilkka Jauhiainen haluaa vihapuheen ja sanojensa mukaan ”muun paskan” pois verkosta, mutta samalla kuitenkin itse leimaa luotettavan uutissivuston ”mukamasuutissivustoksi”. Koska Nykysuomi ei ole yksityinen henkilö, ei tässä tapauksessa voida puhua kunnianloukkauksesta, mutta kyllä tuollaisen voi vihapuheeksi laskea. Perusteetonta leimaamista ja liiketoiminnan haittaamista.

Nykysuomi haastaakin Ilkka Jauhiaisen perustelemaan väitteensä ”mukamasuutissivustosta”. Esitä yksikin Nykysuomen sivuilta löytyvä artikkeli, joka on mielestäsi ”mukamasuutinen”, eli joka ei pidä paikkaansa. Mutta huomaa, että mielipidekirjoitukset, näkökulmat, kolumnit ja lukijoiden kommentit eivät ole uutisia.

Nykysuomi uutisoi asioista todenmukaisesti, emmekä levitä esimerkiksi netissä leviäviä huhuja totena, vaan otamme aina selvää asioista ottamalla yhteyttä asianosaisiin henkilöihin tai muihin instansseihin asioiden todellisen laidan selvittämiseksi.

Usein nimenomaan katkaisemme siivet epätosilta huhuilta. Niinistön kummijutun lisäksi esimerkkinä voidaan mainita vaikka tapaus, jossa netissä liikkui huhu maahanmuuttajille jaettavista ilmaisista läppäreistä palkintona lyhyen kurssin suorittamisesta. Otimme selvää asiasta ja kumosimme huhun.

Joskus on käynyt niin, että olemme johonkin ulkomaalaiseen lähteeseen perustuen julkaisseet uutisen, joka onkin faktantarkistuksessa osoittautunut paikkaansapitämättömäksi. Tällöin olemme poistaneet virheellisen uutisen pikavauhtia ja julkaisseet viipymättä oikaisun asiaan.

Tässä toimimme esimerkillisemmin kuin moni valtamedian edustaja, jotka eivät poista tai korjaa virheellisiä kirjoituksiaan tai toimittajien mielipiteisiin tai ennakkoasenteisiin perustuvia ”uutisiaan” edes pyydettäessä.

Esimerkiksi Yle on kunnostautunut tuossa poliittisesti tarkoitushakuisessa uutisoinnissa. Muun muassa ”faktantarkistaja” Johanna Vehkoo on leimannut eräässä Ylen jutussa Nykysuomen vale- ja vihamediaksi, johon ei tule uskoa. Mitään perusteluja Vehkoo ei ole esittänyt, ja kirjoitus onkin täysin hänen henkilökohtainen mielipiteensä, jonka Yle esittää uutisena ja totuutena.

Yle ei ole suostunut poistamaan tai korjaamaan tätä leimaavaa ”uutistaan” pyynnöistä huolimatta. Sekin on Nykysuomen kannalta haitallinen artikkeli, sillä monet Nykysuomea valemediaksi somessa haukkuvat vetoavat siihen kirjoitukseen, vaikka kyseessä onkin uutiseksi naamioitu ja perusteeton mielipidekirjoitus.

Naurettavaksi Ylen tekee se, että se säännöllisesti pari kertaa vuodessa julkaisee yleensä itse teettämiään tutkimuksia, joissa Yle todetaan kaikkein luotettavimmaksi mediaksi. Tuorein tällainen tutkimus julkaistiin tänään. Tällä kertaa tutkimuksen teettäjä tosin ei ollut Yle, vaan Kunnallisalan Kehittämissäätiö.

Tällaisten tutkimusten kuuluisi aina olla täysin puolueettomien tahojen tilaamia ja toteuttamia tutkimuksia. On selvää, että kun tutkimuksen tilaaja ja maksaja on Yle, on lopputulos Ylen kannalta mieluinen. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Yleisesti ottaen sananvapaus on Suomessa vakavasti uhattuna. Valtamedia vaatii ennätystiukkoja lakeja ”vihapuheen” kitkemiseksi. Toisinajattelijat ja vaietun totuuden kertojat leimataan valemedioiksi ja pyritään hiljentämään lainsäädännön avulla ja vihapuheen varjolla, kun se ei muuten onnistu. Vihapuhetta on luonnollisesti kaikki se, joka vastustaa punavihreää, maailmoja halailevaa ja feminististä monikulttuurista politiikkaa. Valtamedian itsensä harjoittama panettelu sen sijaan on sallittua parempaa kivapuhetta.

20 thoughts on “Pääkirjoitus: Nykysuomi vihapuheen kohteena

 • 27.1.2018 at 12:01
  Permalink

  Näekehän sen jokainen lukija joka lukee Jauhiasen purkauksen ja tarkistaa sen jälkeen faktat, että näillä Jauhiaisilla ei ole enää mitään muuta jäljellä kuin takertuminen omaan valheesen ja sen kanssa itkeminen 🙂

  Ikävä kyllä on vielä paljon kritiikittömiä ja faktoja tarkistamattomia lukijoita jotka uskovat valtavalhemedian syöttämiin tarinoihin tarkistamatta faktoja, ja joitakin faktat tuntuvat suorastaan raivostuttavan koska ne uhkaavat huolella ylläpidettyä maailmankuvaa ja mielikuvaa siitä että valtamediaan luottamalla olisivat jotenkin ”voittajan puolella” vaikka asia on täysin päin vastoin, ovat teuraalle talutettavia hölmöjä.

  Reply
 • 27.1.2018 at 12:05
  Permalink

  >>Esimerkiksi Yle on kunnostautunut tuossa poliittisesti tarkoitushakuisessa uutisoinnissa. Muun muassa ”faktantarkistaja” Johanna Vehkoo on leimannut eräässä Ylen jutussa Nykysuomen vale- ja vihamediaksi, johon ei tule uskoa. Mitään perusteluja Vehkoo ei ole esittänyt, ja kirjoitus onkin täysin hänen henkilökohtainen mielipiteensä, jonka Yle esittää uutisena ja totuutena.

  Yle ei ole suostunut poistamaan tai korjaamaan tätä leimaavaa ”uutistaan” pyynnöistä huolimatta. Sekin on Nykysuomen kannalta haitallinen artikkeli, sillä monet Nykysuomea valemediaksi somessa haukkuvat vetoavat siihen kirjoitukseen, vaikka kyseessä onkin uutiseksi naamioitu ja perusteeton mielipidekirjoitus.<<

  No mutta ainahan asiasta voi valittaa Julkisen Sanan Neuvostolle. Ai niin, mutta kyseinen Johanna Vitunvirkkaaja-Vehkoohan sattuu sopivasti olemaan kyseisen puljun puheenjohtaja…

  Reply
 • 27.1.2018 at 12:40
  Permalink

  Ilkka Jauhiaisen peppukipu paranee ainoastaan sillä, että islamistiset muslimit katkaisevat ”yläpään”. Mitään realiteetteja ja totuuteen perustuvia faktoja hän ei suostu tunnustamaan, vaikka hän jäisi niiden alle. Näin ”kuvainnollisesti” sanottuna. Juutalaisten globalistien sätkynukkena sekä kansainvälisten ultra -kapitalistien ja EU:n korruptoituneiden epädemokraattisten kommunistien ja liberaali-kapitalistien vähä-älyisten idiootti -valehtelijoiden ainoa jumala on raha ja valta, jotka ohittavat mennen tullen kaikki inhimilliset arvot ja ihmisoikeudet sekä sen suurimmankin itseisarvon. Ihmisen oikeuden olla olemassa ja tehdä työtä sekä kasvattaa perheensä rinta rottingilla ilman sairasta syyllistämistä vain siksi mitä hän on ja mitä hän tekee päätyen siihen surkeimpaan leimakirveeseen, jota vain kaikkein niljakkaimmat ja matalamielisimmät nilkit voivat käyttää eli siihen valkoiseen rotuun, joka jo sellaisenaan katsotaan suurimmaksi rikokseksi tässä saatanan villitsemässä maailmassa.

  Reply
 • 27.1.2018 at 12:48
  Permalink

  Siis kaikki se mikä ei ole hallituksen rosvokoplan ajaman politiikan myötäilyä olisi Jauhiaisen mukaan vaiennettava vihapuheena ja sen kaltaisen vihapuheen kirjoittajat ja julkaisijat tuomittava vähintääkin elinkautiseen vankeuteen. Niinpä niin. Marxilaisten mielestä se on sitä parempaa vihapuhetta ja sellainen maa ei ole demokratia enää edes paperilla jossa ei ole kuin valtaa pitävien mielipiteet sallittuja. Mitä tulee Saksan sensuuriin, niin ei tarvitse olla kovin fiksu ymmärtääkseen kenen ajatus koko laki on, kun tietää Merkelin taustat. Merkelhän oli DDRn poliittisen eliitin jäsen ja tyhmä pitää olla jos uskoo sen karistaneen marxismin opit kun DDR kaatui. Merkelin sydäntä erityisen lähellä on kommunistien ikuinen haave yhtenäisestä euroopasta jossa ei ole rajoja, eikä kansallisuuksia, ja tämä tietysti toteutettaisiin kommunistien komennossa. Merkel on paha, ja sydänjuuriaan myöden mätä tyyppi josta kertoo jo yksin tuo sensuurilaki jolla pyritään tukahdutamaan oppositio. Malli on suoraan DDRstä ja suoraan sieltä kopioitujen lakien ja säädösten voimaan saattaminen nyky Saksassa ei lopu tuohon. Kohta tulee lisää, siittä voi olla ihan varma. Se taas aiheuttaa Saksan taloudellisen romahduksen ennen pitkää, mutta sitäpä juuri kommunisti Merkel toivoo ja mahdollisimman pian.

  Reply
 • 27.1.2018 at 17:00
  Permalink

  Sauli Niinistö valitteli presidentinvaalitentissä joidenkin somessa toimivien alustojen valheellisista ja jopa rikollisista”kin” huhuista. Hän itse juristina tietänee kunnianloukkauksen rajat täyttävän tunnusmerkistön, joten ei muuta kun haaste vetämään ja saadaan kummikirjat ja papin todistus kumoamaan nämä ikävät huhut pois kiertelemästä.

  Reply
  • 27.1.2018 at 23:00
   Permalink

   Presidentti on kunnioituksensa kansan valittuna ansainnut, totta. Tosin siihen liittyy hänen aikaansaannoksensa ajan funktiona oleellisesti myös. Arvostus ei ole kiinteä suure, muutenhan mikään ei koskaan muuttuisi. Vaalit ovat vaalit ja niiden on tarvis haastaa joskus vähän ehkä raa-astikin sitä joka jo valmiiksi nauttii status quon suomaa etumatkaa. Ja varsinkin ja erityisesti kriisiiytyneessä kansakunnan tilassa, kuten nyt. Elämme Suomen ja suomalaisten kohtalon hetkiä.

   Reply
  • 27.1.2018 at 18:34
   Permalink

   Mikä on Demla?

   ”Kirjainyhdistelmä Demla (ent. Suomen Demokraattiset Lakimiehet) on monille etäisesti tuttu. Se symboloi Suomen oikeuslaitoksen poliittista korruptiota. Demla on kommunistien vuonna 1954 perustama vasemmistolainen lakimiesyhdistys, joka Neuvostoliiton aikana piti tiiviisti yhteyttä idän ”edistyksellisiin” (so. kommunisteihin). Sen tavoitteena on ohjailla suomalaista oikeusjärjestelmää ja lainsäädäntöä oman poliittisen arvopohjansa mukaisesti. Sillä on kautta historiansa ollut huomattavasti valtaa maassamme, ja monet Demlan jäsenistä ovat kuuluneet presidenttiä (Halonen) ja pääministeriä (Jäätteenmäki) myöten korkeimpaan valtiojohtoomme. Juuri järjestön vaikutusvalta tekee siitä vaarallisen; demlalaiset ovat perinteisesti olleet avainasemassa esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikasta päätettäessä.

   Vasemmiston taktiikoille uskollisena Demla on julkilausumissaan piilottanut todelliset tavoitteensa ympäripyöreän ihmisoikeushötön taakse. Kommunismin edistäminen on sittemmin vaihtunut monikulttuurin kannattamiseen ja muun muassa aseiden omistusoikeuden vastustamiseen. 2000-luvulla demlalaisten toiminta on herättänyt suomalaisissa närkästystä etenkin siksi, että yhdistyksen jäsenet ovat pyrkineet aktiivisesti rajoittamaan suomalaisten sananvapautta oikeusteitse.

   Ruben Stiller totesi taannoin Yle Puheen keskusteluohjelmassa, että Suomeen tarvittaisiin lakimiesryhmä, joka ottaisi asiakseen ”rasistien” (eli monikulttuurisuutta vastustavien) jatkuvan ahdistelun. Demla on juuri se ryhmä.”

   Artikkeli oli M a g n e e t t i m e d i a s s a 14.11.2013

   Reply
 • 27.1.2018 at 20:42
  Permalink

  Tämän selkeämmin kukaan ei voi osoittaa että NYKYSUOMI on onnistunut tehtävässään. Valtavalemedian vuosikymmeniä jatkunut kansan tarkoituksellinen harhaanjohtaminen käy päiväpäivältä vaikeammaksi ja se vituttaa varmasti -ainoat keinot on uhittelu ja uhriutuminen mitä eliitin kätyreillä enää on käytettävissä.

  -Kaikki loppuu aikanaan. Kikkeliskokkelis!

  Reply
 • 28.1.2018 at 06:03
  Permalink

  Oli taas valtamedioiden tekemällä tehty ”mielipidekysely” luotettavista medioista (Kunnallisalan kehittämisäätiö) ja kas kummaa YLE oli se ykkönen ja maikkari heti perässä. Iltapaskat eivät olleet niin luotettavia ja olisko syy ollut että ovat alkaneet julkaista myös islamilaisen invaasion haittapuolia mm. raiskauksista. Valtamedioilla alkaa puntti tutista.Tuossa tutkimuksessa tuskin otettiin huomioon vaihtoehtomedioita.
  https://yle.fi/uutiset/3-10044085

  Reply
  • 28.1.2018 at 10:26
   Permalink

   No, se että YLE tekee tai teettää mielipidekyselyn jonka mukaan se on kaikkein luotettavin media, on yhtä uskottava asia kuin jos Kim Jong-un teettää mielipidekyselyn jonka mukaan hän on maailman paras johtaja…

   Reply
   • 10.2.2018 at 00:21
    Permalink

    Olen kirjoittanutkin YLEEN,että Suomi on kuin POHJOIS-KOREA. Pyydetään sinne todistelemaan vaikka minkälaista JUOMARIA JA TUOMARIA/PROFESORIA ,että asia on näin vaikka se olisi kuin valheellinen paskan puhumista ja kansaan uppoo kaikki. Minua suoraan sanoen ottaa päähän ylen/ maikkarin vääristellyt asiat .KANSA HERÄTKÄÄ VAATITAAN VALHEIILE TOTUUTTA JAUHIAINEN/VEHKOO/AHOSNIEMI/YNM.

    Reply
 • 28.1.2018 at 12:57
  Permalink

  Ei noiden torakoiden mielipiteet vaikuta omaan ajatteluun. Eikä ajatteluani myöskään ohjaa mikään vanha tai uusmedia. Kukin jatkaa mallillaan ja hyvä niin. Haluan nähdä väriä ja Nykysuomi antaa sitä, hyvin perussuomalaisten mainostamislinjalla toki, mutta Nykysuomikin osaltaan tekee sitä hyvää ja välttämätöntä työtä mitä puolen miljardin verorahoitettu sinipunaviher-Yle puolestaan laiminlyö tai suorastaan pimittää ja mustamaalaa omassa aivopesutoiminnassaan.

  Reply
  • 28.1.2018 at 13:03
   Permalink

   No joo, YLEN. otsikko tältä päivältä: ”Etkö tiedä ketä äänestäisit? Ei hätää, me autamme!”

   Reply
 • 29.1.2018 at 19:53
  Permalink

  Nämä internetin sensuurivaatimukset ovat ainoastaan uuden ajan kirjarovioita ja totalitarismin henkiin herättämistä. Aina kun vallanpitäjien on tarvinnut haastaa joku oikeuteen, inkvisition tai muun vastaavan elimen tuomittavaksi lausuntojen tai kirjallisen esiintymisen vuoksi tämä on poikkeuksetta johtunut totuuden ilmaisemisesta. Tästä on kysymys edelleenkin; jos joku puhuu läpiä päähänsä- joka sinänsä sekin kuuluu sananvapauden piiriin- faktat esittämällä voidaan helposti asiantila asettaa oikeille urilleen. Monikulttuurinen unelmahöttö ei totuudessa pysyttelemällä selviä hetkeäkään. Siksi tarvitaan mieluiten maailmanlaajuinen yhtenäinen koneisto tukkimaan väärät mielipiteet. Jokainen voi Yhdysvalloista olla mitä mieltä tahansa mutta sananvapaus on siellä edelleen yksi maailman parhaita. Juu ja osaan itsekin nimetä muutamia erittäin epäilyttäviä tapauksia mutta silti mikään viranomainen ei ole vaatimassa samanlaista, käytännössä sensuuritoimintaa, kuin esim. Saksassa nyt tapahtuu. Neuvostoliitto on heräämässä uudelleen eikä välttämättä Venäjän johtamana.

  Reply
 • 30.1.2018 at 07:21
  Permalink

  Jauhiainen ei väitä, että Nykysuomi olisi julkaissut kummiväitteen uutisena. Jauhiainen sanoo, että ”Nykysuomessa KESKUSTELTIIN…” asiasta ja ilmaisee selvästi, että kummiväite on lukijan kirjoittama. Eikös se ole valeuutinen, että te annatte ymmärtää, että Jauhiainen väittäisi teidän puhuneen kummiväitteestä faktana? Sitähän Jauhiainen EI väitä.

  Reply
  • 30.1.2018 at 11:26
   Permalink

   Niin tosiaan käynpä kirjoittamassa feministifasistien vessan seinään, että ”vitun lattarinta läskit mustanmakkaran imijät” Niin voi sitten jauhianen kirjoittaa, että feministien puoluekokouksessa keskustellaan mustasta makkarasta kiihottuneeseen sävyyn. Jos vielä kirjoitan seinälle homo niin mitä sitten tapahtuu? Feministeillä ei taida vaan olla miehille sopivia vessoja korkeintaan sanko kilometrin päässä koska vain vaginalla on valtaa.

   Reply
  • 2.2.2018 at 23:05
   Permalink

   Eikä Nykysuomi väitä, että Jauhiainen olisi väittänyt kummiväitteen olevan uutinen. Nykysuomi kertoo, että Jauhiainen muotoili asian niin epäselvästi, että virhetulkinnoille jää varaa. Jauhiainen ei missään kohtaa mainitse, että kyseessä on lukijan kommentti. Ei selvästi tai edes epäselvästi.

   Reply
 • 31.1.2018 at 21:08
  Permalink

  Onko MV:kin jo mädätetty?

  Minut on nyt bannattu sieltä 1. kerran samaan aikaan kuin taas kerran naamakirjasta.

  Arvaa, tuenko rahallisesti enää MV-mediaa?

  Reply
 • 4.2.2018 at 18:45
  Permalink

  Perusteetonta leimaamista ja liiketoiminnan haittaamista. Toisen elinkeinoa häiritsevä toiminta on ainakin ennen erityisen raskauttavaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.