Veera Ruoho teki rikosilmoituksen – Anna Kontula spekuloi Hakkaraisen erottamisella

Nykyisin kokoomuksen kansanedustajana toimiva, aiemmin perussuomalaisissa vaikuttanut Veera Ruoho ilmoitti Twitterissä:

”Olen tänään tehnyt rikosilmoituksen eduskunnan ahdistelutapauksesta. Asia on poliisin tutkinnassa. Minulla ei ole enää muuta kommentoitavaa asiasta.”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula otti asiaan välittömästi kantaa Facebookissa. Lisäksi Kontula spekuloi sillä, miten vaikea Hakkaraista olisi erottaa eduskunnasta. Kontula kirjoittaa:

”Hyvin tehty, edustaja Ruoho. Ei voi olla niin, että eduskunta puhuu yhtenä päivänä häirinnän nollatoleranssista ja seuraavana katsoo läpi sormien vakavaa seksuaalista ahdistelua.

Somessa on pohdittu, pitäisikö ”eduskunnan arvovaltaa horjuttavan” edustaja Hakkaraisen erota. Henkilökohtaisesti en voi sanoa olevani kovin kiinnostunut eduskunnan arvovallasta. Vaalikäyttäytymisestä päätellen eivät kansalaisetkaan. Sen sijaan ihmisten, myös poliitikkojen oikeus koskemattomuuteen kyllä kiinnostaa.

Tilannetta ei taida kuitenkaan ratketa eroilla tai erottamisilla. Kansanedustaja on saanut valtakirjan luottamustoimensa hoitoon kansalta, eikä hän voi noin vain mennä eroamaan. Hän voi toki pyytää eroa, mutta tässä tapauksessa sen tavanomaiset myöntämisehdot eivät täyty.

Tietyissä perustuslain nimeämissä tilanteessa eduskunta voi pidättää edustajan tehtävien hoidosta määräaikaisesti tai pysyvästi. Nähdäkseni ehdot eivät täyty myöskään tällaisen prosessin käynnistämiseen. Liioin ei edustajilla ole pomoa, joka voisi puuttua asiaan normaalin työpaikan tapaan.

Kansanedustajan tehtävän hoitamisen estäminen on tehty vaikeaksi hyvästä syystä, järjestelmän ja demokratian periaatteiden suojelemiseksi. Jos tällaista kynnystä ei olisi, pohtisimme ehkä parhaillaan paljon vakavampi legitimiteettiongelmia kuin ”eduskunnan arvovalta”.

Asian tekee kuitenkin mutkikkaaksi se, että myös meillä muilla edustajilla tulisi olla oikeus hoitaa tehtäväämme ilman esteitä, etenkään fyysistä uhkaa työtoverien taholta. Töissä ollaan usein myöhään iltaan, ja usein sattuu, että omalla päivystysvuoroilla välttämättä edes samassa kerroksessa ei ole ketään muita. Mikäli turvallisuutta ei voida taata, on talon sisäisiä turvajärjestelmiä kehitettävä lähemmäs riskiammattien käytäntöjä.

Toivonkin, että edustaja Hakkarainen ymmärtää viimeistään nyt kävellä itse työterveyteen ja varata kuntoutumiseen tarvittavan ajan ja resurssit. Tapahtunut seksuaalinen ahdistelu/pahoinpitely tulee puolestaan hoitaa normaalissa rikosoikeudellisessa prosessissa.”

Lähteet: Twitter, Facebook

 

6 thoughts on “Veera Ruoho teki rikosilmoituksen – Anna Kontula spekuloi Hakkaraisen erottamisella

 • 19.12.2017 at 16:34
  Permalink

  Eivätkös Kokkarit olet liberaaljea ja kumartele/pyllistä sinnepäin mistä tulee jotain hyvää? Eivätkös keski-europpalaiset tervehdykset sitäpaitsi ole nykypäivää?

  Reply
 • 19.12.2017 at 16:49
  Permalink

  Että nämä rakastaa ottaa uhrin viitan harteilleen. Kuitenkin heti perään sylkevät oikeiden rikosten uhrien naamalle, samalla liioitellen älyttömästi omaa tarinaansa ja asian vakavuutta.

  Yrittikö Teuvo pahoinpidellä tai penetroitua tämän valittajan sisään väkisin? Uhkailiko väkivallalla? Oliko tilanne aidosti niin saatanan vakava? Ei tietenkään. Tästä vain saa hienon uhritarinan ja esimerkin kotikutoisesta seksuaaliväkivallasta. Sitten heti perään selittämään somppujen ja arabien raiskauksia ja aitoa ahdistelua millä tahansa selittävällä tekijällä ja ”kyllä Teuvokin” mantralla.

  Hävetkää saatana!

  Reply
 • 19.12.2017 at 18:58
  Permalink

  Toivottavasti ”kansanedustaja” ,joka Suomen lakeja rikkoen piilottelee kotonaan luvattomasti maassa olevia , ymmärtää erota tehtävistään. T. Entinen vasemmistolainen.

  Reply
 • 19.12.2017 at 20:56
  Permalink

  Kaataako suutelukohu hallituksen ja eduskunnan? Oikeususko asetetaan horjuntatilaan kuin pikkujouluissa on maan tapa. 🙂
  … Laajeniko Hakkaraisen poliittinen suuteluvitsi vastaiskuksi meetoo-politikoinnille (johdettu ulkomailta isolla rahalla Suomen eduskuntaan).
  … Saako rakkautta tuomita tai politisoida? by maurijo <3

  Reply
 • 20.12.2017 at 13:43
  Permalink

  Tämä siis tapahtui eduskunnan täysiistunnossa? No, EI! Kun käsittääkseni EK:n pikkujoulussa, jossa kännätään ja lääpitään sekä vieläpä konttuurin siveydensipuli saatuaan hieman taikajuomaa, joka tapahtuukin kerran vuodessa – strippaa pöydällä, josta nyt kenenkään mielestä olisi ollut YHTÄÄN väliksi. Mutta päinvastoin performanssi oli sitä luokkaa, että ”ammattilaistenkin” esitys oli kuin kalpea aavistus. Tuon ”tapahtuman” jälkeen koko konttuurin henkilökunta alimmasta ylimpään saattaakin jäljestäpäin sanoa, että he ”tuntevat” Neiti Näpsän paljon ”paremmin” kuin tähän asti.
  Jos ja kun olisi eduskunnan viinanhuuruisessa ”iltakoulussa” näytelmän osat olleet toisinpäin, niin lehdistä olisi korkeintaan hymähdellyt ja kuitannut sen nyt Suomessa niin suuressa monikulttuurisessa huudossa olevana ”mustana huumorina” tai tämän naispuolisen edustuksellista demokratiaa harrastavan orgaanisen olennon olleen vain hassun vallattomalla tuulella, josta Hakkarainen suuressa puutteessaankin sai osansa kuin onnenkantamoisena, josta sietää olla vain kiitollinen ja lähettää kukkia. Ja jos miehenpuoli olisi itseensä ottanut. Hän olisi vain huumorintajuton ja täysin yksitoikkoinen juntti, joka ei ymmärrä pientä teerenpeliä eli ei edes kestä leikkiä,, mutta eihän nyt sellaista voi yksinkertaiselta ja susirajalta kotoisin olevalta keropää juntilta odottaakaan. Suomen historia on ollut juoppoja ja heidän tekemiään pikku skandaaleja valtion tasolla vuosikymmenienkin takaa. Ei mitään eroamista, jos ei laki määrää, eikä ainakaan savustettuna jakkukalkkunoiden taholta. Feministien edessä ei pidä taipua, sillä jos niilee antaa pikkusormen, vievät ne koko miehen ruumiin.
  Ämmä -edustajat voisivat sen sijaan kiinnittää huomionsa todelliseen ongelmaan, joka saa rehottaa vallattomana. Eli näiden ns. ”pakolaisten” tekemiin islamistisiin joukkoraiskauksiin ja lapsiin sekaantumiseen. Mutta eihän naisilla ole munaa. Eihän?

  Reply
 • 21.12.2017 at 07:18
  Permalink

  Paras tässä keississä oli komentti joltain älypäältä, Ruoho on olympia-tason taekwondo-urheilija. Siis muutama kymmenen kiloa ja vuosisata sitten. Hippo urheilu taekwondoa jolla ei ole itsepuolustuksen kanssa mitään tekemistä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.