Kansaneläkeindeksi jäädytetään, toimeentulotuen perusosa nousee

Kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien indeksikorotukset jätetään tekemättä ja kansaneläkeindeksi jäädytetään vuoden 2017 tasolle. Muutos on osa valtioneuvoston julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2018 – 2021.

Kansaneläkeindeksiin suunniteltu muutos vaikuttaa kansaneläkkeisiin ja takuueläkkeisiin sekä kaikkiin muihin etuuksiin, jotka on sidottu kansaneläkeindeksiin. Näitä muita etuuksia ovat muun muassa vammaisetuudet, rintamalisät, työttömyysturvalain mukainen peruspäiväraha, työmarkkinatuki sekä lapsikorotus. Muutos koskee myös kansaneläkeindeksiin sidottuja etuuksien määräytymisperusteita sekä rahamääriä, kuten lääkekorvausten vuotuisen omavastuun rajaa.

Indeksitarkistusta koskevaa muutos on tarkoitettu pysyväksi eikä muutosta kompensoida seuraavissa kansaneläkeindeksin tarkastuksissa.

Toimeentulotukea korotetaan 0,68 prosenttia. Yksin asuvan aikuisen laissa säädetty toimeentulotuen perusosan määrä nousee 455 eurosta 458,10 euroon, mitä vastaava perusosan määrä on 491,21 euroa vuonna 2018. Toimeentulotuen perusosan suuruus on sama koko maassa.

Veteraanietuuksiin tehdään tasokorotus. Näin veteraanietuuksien määrät pysyvät vuoden 2017 tasolla.

Tasavallan presidentti vahvisti lait 19. joulukuuta ja ne tulevat voimaan 1.1.2018.

Lähde: STM

4 thoughts on “Kansaneläkeindeksi jäädytetään, toimeentulotuen perusosa nousee

 • 19.12.2017 at 19:21
  Permalink

  Mikä perkele siinä on että tänne haalitaan kaiken maailman sossuveikkoja pyörimään ja sitten viette rahat eläkkeensaajilta. Ja presidentin allekirjoittama.Ootteko menneet sekasin koko porukka. Ajatte Suomalaiset ahdinkoon mitä ei ole sitten sodan jälkeen nähty.Myitte Fortuminkin ja nyt maksetaan perkeleen kovaa sähkölaskua.Koitatte hiljentää kaikki jotka ovat teitä vastaan. Ilmeisesti kaipaatte kansannousua vai miksi sitä verta kaivetaan nenästä joka käänteessä ????

  Reply
 • 19.12.2017 at 19:32
  Permalink

  ”Tasavallan presidentti vahvisti lait 19. joulukuuta ja ne tulevat voimaan 1.1.2018.” Toivottavasti näkyy pressanvaali-tuloksessa? Nyt eläkeläiset, 1000taalan pikka äänestää Paavoa!
  Valtion rahakirstu on tyhjä ja jotain pitäs tehdä kun niitä geelitukkia tuli kyläileen…!

  Reply
 • 19.12.2017 at 21:33
  Permalink

  Tasan ja tarkkaan äänestämään mennään,ja Laura huhtasaarta tietysti. Sauli Niinistö voi haistaa ahollensa,ja muutenkin O. Suomalaisia halveksiva suvakki.Hyi hitto,etten rumemmin sano!.
  Ei jatkoon.

  Reply
 • 20.12.2017 at 16:33
  Permalink

  Lipposelta jäi eläkeläisille perinnöksi taitettu indeksi ja saman paskan Niinistö tartutti Zero-Zippilään. Tarkoituksena on varmaan tappaa eläkeläiset nälkään, jolleivat nämä osaa netissä täyttää tiettyyn aikaan jotain watun Kelan kaavaketta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.