Puolustusvoimat tilaa kotimaisia suojattuja MISU-maastoajoneuvoja

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat 12.12.2017 Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnan esityksen perusteella tilaamaan Protolab Oy:ltä kotimaisia miina-, sirpale- ja luotisuojattuja MISU-maastoajoneuvoja kokeilukäyttöön.

Testisarja käsittää neljä PMPV 6X6 -ajoneuvoa, joita testataan Puolustusvoimissa kenttäolosuhteissa vuosina 2018-2020. Hankinnan avulla kerätään tietoa maastoajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien tulevaisuuden tarpeisiin.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on 4 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus kotimaassa noin 40 henkilötyövuotta. Hankinta liittyy Maapuolustuksen kehittämisohjelmaan, jossa kehitetään joukkojen liikkuvuutta.

Lähde: Puolustusministeriö

5 thoughts on “Puolustusvoimat tilaa kotimaisia suojattuja MISU-maastoajoneuvoja

  • 14.12.2017 at 10:40
    Permalink

    Ja ketä vastaan? Rajat vuotaa edelleen maatamme tuohoavia loisia. Ne ovat pahin uhka tällä hetkellä.

    Reply
  • 14.12.2017 at 11:43
    Permalink

    No valkoihoisia, punaista lihaa syöviä kansallismielisiä heteromiehiä vastaan tietysti. Keitäs muutakaan? Ei nyt ainakaan laittomasti maahan tunkeutuneita saatananpalvojamuslimeita, tai ylpeysmarssivia hinttipuppeleita vastaan.

    Reply
  • 14.12.2017 at 13:16
    Permalink

    Jaa onkohan nämä nyt sitten naamioitu vaikka jäätelöautoiksi etteivät jihadistit osaa tunnistaa kohteiksi? Varusmiehiähän jo neuvotaan luikkimaan siviilivaatteissa omaan maahan päästetyn vihollisen edessä.

    Reply
    • 14.12.2017 at 15:20
      Permalink

      Aika pahasti sanottu, mutta olisi kyllä looginen jatko nykyiselle ”pakene, piiloudu, (m)älytä”-konseptille 🙂

      Reply
  • 14.12.2017 at 18:45
    Permalink

    Että puolustusvoimien mädättäjä sai sentään neljä ajoneuvoa tilattua Suomalaiselta yritykseltä. Että ihan neljä. Samaan aikaan kun puhutaan merivoimien kaupoista ja ilmavoimien kaupoista. Sekä maavoimien muiden yksikköjen kaupoista.

    Sentään armosta neljä ajoneuvoa Suomesta tilasivat.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.