Nainen kävi katsomassa Isäänsä vanhainkodissa – Lue tyttären tilitys: ”Lakanat oli pas**ssa, kolme viikkoa samoissa vaatteissa jne…”

Vanhusten hoito ja kohtelu ovat herättäneet erityisesti viime vuosina keskustelua aina politiikankin korkeinta huippua myöden. Ajoittain ilmaantuu kuitenkin yksittäisiä tapahtumia, jotka konkretisoivat sen, kuinka huonoksi asiat ovat joissakin tilanteissa päässeet. Lue Isänsä luona vierailleen tyttären kertomus mainoksen jälkeen.

”Kyllä oli taas vuoden surullisin päivä. Kävin katsomassa isääni hoitokodissa. Lakanat oli pas..ssa,huoneen lattia täys tahmeita läikkiä,multaa ja hiekkaa. Isällä samat vaatteet kuin kome viikkoa sitten viimeksi käydessäni. Valitti kipua varpaissa ja sukat poistettuani näky ja haju oli karmea. Kuvia laitan tähän kirjoituksen loppuun. Nyt on isällä jo kolmas yksityinen hoitolaitos kierroksessa ja ”meno” ollut joka paikassa yhtä kauheaa jos ei kauheampaakin. Nämä puutteet eivät ole mielestäni mitenkään pieniä ja paikoista maksetaankin suhteellisen paljon kuukaudessa. Aikaisemmassa paikassa asukkaita oli n.50 ja vuorossa iltaisin monesti yksi ihminen hoitamassa ja jo viidentenä päivänä hain isäni pois huomattuani kuinka riskillä sielläkin mentiin potilaiden/asukkaiden turvallisuuden suhteen.Tässä paikassa suurin osa jos ei kaikki,olivat mielenterveys ja päihde puolen ihmisiä ja vaelsivat ulkona ja autoteiden varsilla. Epäilin osaavatko edes takaisin kyseiseen paikkaan ja kysyinkin kerran tätä vuorossa olevalta hoitajalta,niin vastaus oli,että kyllä ne sieltä takaisin yleensä osaavat ja jos ei osaa,niin kyllä kylältä sitten soittavat,että joku meiltä eksynyt. Ajelen tätä tietä melko usein autolla ja näitä ihmisiä väistellen.

Tänään kysyttyäni vuorossa olevalta hoitajalta/ohjaajalta lakanoista ja muista hygienia-asioista sain vastauksen,että nyt on ollut paljon sairastumisia ja sijaisia paljon….mitä ihmettä! Eikö näiden sijaisten kuulu vaihtaa ne lakanat ja hoitaa asukkaat omassa vuorossaan! Kysyin onko kirjauksia tehty ja mitä siellä lukee,niin mitään vastausta en saanut. Jäin miettimään niin kuin monesti ennenkin,että miksi ihmiset hakeutuu hoitoalalle töihin,jos ei työ kiinnosta ja kuinka tunteettomia paskiaisia täytyy ihmisten olla,jos tällä alalla jättävät työnsä tekemättä! Mistäkö voin olla varma,että esim.lakanoita ei ole kuukauteen vaihdettu? Olen itse nämä kaikki lakanat sinne toimittanut ja viimeksi itse myös sänkyyn vaihtanut kuukausi sitten. Tämän kuukauden aikana joku perheestäni käynyt paikalla viikottain ja rekisteröinyt,että samat lakanat edelleen sängyssä ja aina vaan likaisempana. Silloin kuukausi sitten myös imuroin huoneen ja pesin lattian koska oli myös silloin todella törkyinen (kengät jäi joka askeleella kiinni lattiaan) Mainitsin tästä asiasta myös kuukausi sitten. Vastaus tähän oli,eetä kevyesti tuetussa paikassa asukkaan täytyisi osata hoitaa siivoukset ym.itse.

Ihmiset kritisoi aina kunnallisia paikkoja,mutta itsekin sellaisessa työskennelleenä voin hyvällä omalla tunnolla sanoa,että koskaan ei jää tärkeät asiat tekemättä ja varmasti ei asukkaat joudu samoissa kalsareissa viikko tolkulla olemaan. Isolla rahalla pyörittävät yksityisiä laitoksia ja rahat taitavat mennä jonkun johtajan taskuun taskuun. Kulut tietenkin pidetään mahdollisimman pienenä. Isäni sai aivovaurion pahoinpitelyn seurauksena kolme vuotta sitten ja siitä asti elämä ollut yhtä helvettiä,kun kunnollista hoitopaikkaa ei vaan löydy. Kun ikää on vasta 62v niin ei myöskään kuulu vanhus puolelle ja hoitopaikkoja näille tämän tyyppisille ja ikäisille ei vaan rajattomasti kunnallisella puolella ole ja yksityisellä puolella hoito siis ollut ala-arvoista jo useassa paikassa. En mielestäni paljoa pyydä jos vaadin omaisena.että saisi elää puhtaassa ympäristössä,suihkussa käytettäisiin kerran viikossa ja vaikkapa ne kalsarit ja sukat edes vaihdettaisiin samalla. Näillä vaatimuksilla olen valmis näpyttelemään sen kuukausittaisen ison summan rahaa heidän tililleen. Muistutan tässä samalla ihmisiä pitämään huolta laitoshoidossa olevista omaisistaan (etenkin yksityiset laitokset),liian moni jätetään yksin,kun luullaan,että rahalla saa ostettua kaiken välttämättömän hoidon. Ikävä kyllä sillä isolla rahalla ei saa edes niitä puhtaita vaatteita. Saa jakaa!”

Lähde: Facebook

9 thoughts on “Nainen kävi katsomassa Isäänsä vanhainkodissa – Lue tyttären tilitys: ”Lakanat oli pas**ssa, kolme viikkoa samoissa vaatteissa jne…”

 • 13.11.2017 at 22:52
  Permalink

  Noin tomera tytärhän hoitaa isänsä kotona. Ei tarvitse viedä yksityiseen hoitokotiin.

  Reply
  • 14.11.2017 at 00:46
   Permalink

   Vieläkö siinä vittuilet. Odotahan kun olet itse ”kultaisessa iässä”. Ja ellei ikääsi tietämättä sinulla ole jo sitä ”tomeraa tyttöä”. Tee se heti siellä, minkä jo alussa mainistin.

   Reply
 • 14.11.2017 at 00:52
  Permalink

  Parempi olisi lesti Sipilän valepukin ”arvopohjalla” olevan hallituksen aloittaa suomalaisten vanhusten teloittamisen heikkaharjuilla. Nythän meillä on ”oikeita” miehiä ja ”osaajia” 40 000 huonon kohtelun omaavaa rikastuttajaa. Halonen on oikeassa. Suomen ”kestävyysvajeelle” tekee hyvää kun nämä paskoissaan ja kusessaan rypevät nälkää näkevät ihmiset ammutaan kuula takaraivoon ja puskutraktorilla pusketaan joukkohautoihin. Suomen satanistikirkon homokuoro voi käydä laulamassa Etelä-Afrikkalaisen ANC:n taistelulaulun: ”Tappakaa kaikki buurit” tanssien tietenkin ruokottomasti ruokohameet päällä.

  Reply
  • 14.11.2017 at 03:45
   Permalink

   Hyvin sanottu. Kiitos kaikkien Isänmaallisten puolesta.

   Reply
 • 14.11.2017 at 01:57
  Permalink

  Mikähän paikka on kyseessä. Julkisuutta vaan, naristaan ja kauhistellaan mutta ei tehdä asialle mitään.
  Julkisuutta vaan kaikki paska kohtelu ja paikkojen nimet julkisuuteen..

  Reply
 • 14.11.2017 at 06:08
  Permalink

  Vanhusten hoidon rahat on laitettu ”parempaan” käyttöön, kuten entisten irakin armeijan sotilaiden ja ISIS kaulankatkojien ja afgaanien hyysäämiseen.Sipilä ja Orpo ovat vain vaalipuheissaan huolissaan vanhusten asemasta. Veroparatiisien suojelu ja matujen hyysääminen on ykkös asia. Itse olen päättynyt että jos iän myötä alkaa näyttää etten enää itse pysty huolehtimaan itsestäni, loppu on varsin nopea. En halua joutua jonkun kustannustehokkaita sote palveluita tarjoavan monikansallisen yrityksen ja sadistisen keikkahoitajan mielivallan ja huonosta palkasta johtuvan vitutuksen kohteeksi.

  Reply
 • 14.11.2017 at 08:04
  Permalink

  Juha Takaluukku Sipilää ei kiinnosta vanhukset koska rahoille on parempaakin käyttöä. Lestadiolainen pitää huolen omistaan ja vääräuskoiset saa painua vittuun tai kuopan reunalle heilumaan. Vanhukset eivät tuota serkuille ja sukulaisille mitään mutta vokit tuottavat.

  Reply
 • 14.11.2017 at 09:40
  Permalink

  Kaikki rahat käytetään parempaan bisnekseen josta me tinaamme niin kuin Katainen sanoi ja nyt Orpo peesaa tai ainakin hänen vaimonsa , hurraa lisää mamuja tänne

  Reply
 • 15.11.2017 at 07:06
  Permalink

  Juha kirjoitti hyvin ja asiaa ei tarvii ite kirjottaa kun Juha sano niin kun asia on.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.