Ranska muisti terrori-iskussa henkensä menettäneitä – Eagles of death metal järjesti minikonsertin uhrien muistolle

Ranska suree tasan kaksi vuotta sitten tapahtuneen terrori-iskun uhreja. 13.11.2015 muistetaan maassa varmasti pitkään, sillä silloin tapahtui yksi maan tuhoisimmista iskuista, jonka seurauksena kuoli 90 konserttivierasta Bataclan-konserttisalissa.

Tuolloin Bataclanissa esiintymässä olleen Eagles of death metal-yhtyeen kaksi jäsentä esiintyivät tapahtumapaikan lähettyvillä iskun uhrien muistolle. Yhtyeen laulajan Jesse Hughesin mukaan he olivat juuri lopettaneet ”Save a Prayer”- (Lausu rukous)-nimisen kappaleen esittämisen, kun asemiehet ryntäsivät sisään ja avasivat tulen konserttiyleisöön.

-”Katsoimme kuinka ihmiset antoivat henkensä ystäviensä puolesta… On meidän tehtävämme kertoa ihmisille sellaisen rakkauden olemassaolosta.”

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kävi keskustelemassa uhrien omaisten kanssa tapahtumapaikan läheisyydessä. Jotkut kansalaiset kieltäytyivät puhumasta presidentin kanssa protestina kokemastaan valtion tuen vähyydestä. Omaiset kertovat ettei kukaan ole puhunut heidän kanssaan sen jälkeen kun Macron päätti sulkea uhrien tukea hoitavan viraston.

Vuoden 2015 jälkeen Ranskassa on kuollut yli 240 ihmistä terrori-iskujen uhreina. Maan kaduilla partioi yhä 7000 sotilasta valvomassa ja varmistamassa kansalaisten turvallisuutta.

Lähde: AFP

2 thoughts on “Ranska muisti terrori-iskussa henkensä menettäneitä – Eagles of death metal järjesti minikonsertin uhrien muistolle

 • 14.11.2017 at 00:43
  Permalink

  Tässä ollaan herkkien asioiden kanssa tekemisessä. Kyse on kuin pierun kuoresta eli hyvin hauraasta ja ohuesta asiasta on kyse. Nimittäin, jos surraan liikaa, se muuttuu jo natsismiksi. Ja sehän on taas vihaa, jota ei saa tuntea ja rasismia niitä kohtaan, jotka harjoittivat vain uskontoaan. Jos harras katolinen sormeilee rukousnauhaansa. Se ei voi olla rikos missään mittapuussa. Ei edes hirsipuussa.

  Reply
 • 14.11.2017 at 15:09
  Permalink

  Kai sitä voi minikonsertiksikin sanoa jos yleisö on murhattu…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.