Vatikaanissa huima korruptiopaljastus – Rahalla saa pyhimyksen arvon, lastensairaalan rahoilla ökytalo kardinaalille jne…

Vatikaanissa kuohuu sen hallinnon työntekijöiden vuodettua salaisia asiakirjoja Italialaismedioille. Asiakirjat paljastavat laajalti rehottavan korruption läpeensä uskonnollisessa kaupunkivaltiossa. Kaksi ”Kuurian” työntekijää on pidätetty eikä kirkko kiellä asiakirjoista ilmi käyviä rikkeitä.

Paavi Franciscuksen johtaman katolisen kirkon taloushallintoa puhdistamaan palkatut virkamiehet ovat vuotaneet medialle asiakirjoja, jotka sisältävät yksityiskohtaista tietoa muunmuassa kardinaali Tarcisio Bertonen asunnon ehostamiseen käytetyistä rahoista, jotka käytettiin Roomalaisen lastensairaalan tueksi perustetusta rahastosta. Asiakirjoista käy kokolailla laajasti ilmi synkkä totuus papiston väärinkäytöksistä, joissa massoittain esimerkiksi köyhien hyväksi kerättyä rahaa onkin päätynyt papiston ökyilyyn.

Vuodetut asiakirjat julkaistaan virallisesti huomenna, kun kaksi erillistä aihetta käsittelevää kirjaa julkaistaan. Teosten kirjoittajat Gianluigi Nuzzi ja Emiliano Fittipaldi kertovat kirjoissaan esimerkiksi seurakuntien tarjoamista lahjuksista. Seurakunnat ovat Nuzzin teoksen mukaan ostaneet pyhimyksen arvonimiä keskimäärin puolen miljoonan euron hintalapulla ja ilman lahjuksia, pelkillä ”pyhillä arvoilla” perustellut pyhimyshakemukset jäävät usein kokonaan käsittelemättä.

Kirkko on uhannut molempia epäiltyjä oikeustoimilla. Se on syyllistänyt vuotajia ”paavin luottamuksen pettämisestä” mutta ei mainitse sanallakaan kirkon ilmenneestä petturuudesta katolista kansaa kohtaan. Mikäli asia etenee oikeuteen ja vuotajat tuomitaan, saattaa näitä odottaa jopa kahdeksan vuoden vankeustuomio. Toinen vuotajaksi väitetty, Francesca Chaouquin kiistää syyllisyytensä.

-”En ole tietovuotaja, enkä ole pettänyt paavia. En ole koskaan antanut mitään papereita kenellekään.”

Edellisen paavin, paavi Benedictuksen epäillään eronneen tehtävästään aiemmin tapahtuneen vuodon vuoksi. Aiemmin paavin hovimestarin todettiin vuotaneen paavin henkilökohtaisia kirjeitä, joista kävi ilmi sekä kirkon korruptiota etä sisäisiä ristiriitoja.

Lähde: YLE

5 thoughts on “Vatikaanissa huima korruptiopaljastus – Rahalla saa pyhimyksen arvon, lastensairaalan rahoilla ökytalo kardinaalille jne…

 • 7.11.2017 at 20:55
  Permalink

  Kardinaalit siellä vähän munailleet, nyt voi sanoa, että tapahtui oikea kardinaalimunaus Vatikaanissa. Noh se kuuluu katoliseen kirkkoon.

  Reply
 • 8.11.2017 at 05:32
  Permalink

  Tässähän ei ole mitään uutta. On tiedetty että katolinen kirkko on maailman suurimpia rikollisuuden keskittymiä joka on naamioitu ”uskonnollisuuden” savuverhoon. Uskonto on se taikasana jonka turvissa voi vaikka tehdä palkkamurhia poliisin puuttumatta. On käsittämätöntä että tällä mafialla on miljoonia kannattajia ympäri maailman ja ihmiset uskovat höpö höpö tarinoihin mitä tämä rikollisjärjestö paasaa. On luonnollista että mm. Soini tuntee tämän järjestön omakseen ja koska tuntee samaa hengenheimolaisuutta vallan huipulla. Siinä pieni ihminen unohtuu audin takapenkillä rukousnauhaa hiplatessa.

  Reply
 • 8.11.2017 at 07:34
  Permalink

  Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sieltä se kardinaalin taskuun vilahtaa!
  Näinhän ne kaikki hyväntekijät ja hyväntekeväisyysyhdistyksetkin toimii!
  Hyväksikäyttäjien yhdistys sopisi paremmin toimenkuvaa kuvaavaksi nimeksi.

  Reply
 • 8.11.2017 at 21:31
  Permalink

  Pyhä Soini, pyhä Berneri, pyhä Sipilä ja pyhä Orpopoika sekä Pyhistä pyhin Kataanen, joka palkittiin pyhällä apupoikakomissaarin viralla mädätettyään Suomen konkurssikypsäksi. Kansalta kerättii miljoonia lastensairaalaan, josta rahat päätyivät kahdelle ruotsinkieliselle säätiölle joita pyhä Berneri johtaa.

  Reply
 • 13.11.2017 at 15:00
  Permalink

  Katolinen kirkko .on kuuluisa homoilusta ja lasten hyväksi käytöstä .siellä liikkkuu iso raha ja .se käytetään väärin .jumalisuyden ulkokuiri mutta kieltävät jumalan voiman …..alamaailma saa .murhata.ihmisiä .pappi antaa anteeksi .luet 10 kertaa aava mariaa .synnillä on seuraus aina .kerran nää papit ja paavit seisovat jumalan valtaistuimen edessä .tuomiolla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.