Antti Niemen NHL seura vaihtuu jälleen – Kolmas pelipaita neljään kuukauteen

Surkeasti kautensa aloittanut suomalaismaalivahti Antti Niemi sai yllättäen uuden sopimuksen Florida Panthersin tarjottua miehelle töitä hallitsevan mestarin Pittsburgh Penguinsin laitettua miehen siirtolistalle maanantaina.

Alkukaudesta torjuntaprosentin 79,7 itselleen kopitellut kassari siirtyy floridaan mukanaan 7,5 päästetyn maalin ottelukohtainen keskiarvo, joka on millä tahansa mittarilla katastrofaalinen. Erityisen pahalta se näyttää Niemen papereissa, sillä mies voitti Chicagossa stanley cupin 2010 ja oli ehdolla parhaan maalivahdin palkinnon saajaksi vuonna 2013. Syystä tai toisesta 33 vuotiaan ex-huippumaalivahdin tulostaso on suorastaan romahtanut. Sen mukana myös palkkaus on ollut syöksykierteessä.

Dallas Stars maksoi Niemelle 4,5 miljoonan dollarin kausipalkkaa vielä ennen kesäisiä potkuja. Sopimuksen purkamisen jälkeen sopimus aukesi Pittsburghista, jossa palkka putosi 700 000 dollarin paikkeille. Floridan sopimuksen numeroita ei tiettävästi ole julkistettu, mutta summa ei alkukauden näyttöjen perusteella ole ainakaan nousussa.

Lähde: suomikiekko , YLE

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.