Muslimien ”halal-matkailu” saattaa tulevaisuudessa olla 300 miljardin bisnes

HalalTripin ja Mastercardin toteuttaman tutkimuksen perusteellä näyttäisi siltä, että muslimien matkailu on muodostumassa omaksi jättiluokan bisneksekseen. Suurimmat muslimimatkailijoiden lähteet ovat Saudi-Arabia, Malesia ja Turkki, joista erityisesti nuoret matkustavat ulkomaille. Kohdemaiden yritykset yrittävät kilvan kehittää palveluitaan ”muslimiystävällisiksi”, niin sanotusti ”halal-kohteiksi”.

Fazal Bahardeen, HalalTripin asiantuntija, kertoo ikääntyneempien muslimien matkustavan keskimäärin kerran vuodessa, kun taas 20-36 vuotiaat tekevät useampia matkoja.

-”Käynnissä on matkustusbuumi. Kuluttajat etsivät käytettävissä olevan pääoman lisääntyessä eksoottisempia kokemuksia ja erikoisempia kokemuksia. Vaikka aiempi sukupolvi käyttää matkallaan enemmän rahaa kerralla, vievät nuorempien tekemät useammat matkat nuoret bisneksen vetokärkeen.”

Bahardeenin mukaan suurin osa nyt matkustavista nuorista saavuttavat kymmenen vuoden aikana taloudellisen huippunsa ja erityisesti tähän perustuu arvio siitä, että vuoteen 2026 mennessä halal-matkailu on 300 miljardin dollarin bisnes.

Lähde: AFP

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.