Tanskan integraatioministeri julkaisi Muhammed-pilakuvan somessa – ”Meidän pitää olla ylpeitä…”

Tanskan integraatioministeri Inger Støjberg julkaisi tiistaina facebook-tilillään tanskalaisen pilapiirtäjän Kurt Westergaardin kuvan, jossa profeetalla on pommi turbaanissaan. Kyseessä on sama kuva joka vuonna 2005 ja 2006 aiheutti massiivisen kohun julkaisunsa jälkeen. Sen lisäksi että turbaanissa on pommi, lukee pommin kyljessä muslimien uskontunnustus ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammed on hänen profeettansa.”.

Støjberg hehkutti kuvaa ja muistutti että oikeus vastaavanlaisten teosten julkaisuun kuuluu Tanskalaiseen, vapaaseen yhteiskuntaan ja että Tanskalaisten tulisi olla ylpeitä. Ministeri pitää kuvaa kertomansa mukaan tietokoneensa taustakuvana.

Kuva julkaistiin osana sanomalehti Jyllands Postenin kuvakokoelmaa jossa julkaistiin yhteensä 12 pilakuvaa profeetta Muhammedista. Pilakuvat poikivat laajalle levinneen raivon lisäksi pommiuhkauksia ja uhkauksia sekä lehden päätoimittaja Fogh Rasmussenin, että mainitun kuvan piirtäjän Kurt Westergaardin henkeä kohtaan.

Rasmussen kommentoi 2006 asiaa seuraavasti:

-”Sananvapaus on laajaa Tanskassa ja hallituksella ei ole mitään keinoja vaikuttaa lehdistöön. Kuitenkin, lainsäädäntömme kieltää herjaavan ja syrjivän puheen. Loukattu taho voi viedä asiansa käsiteltäväksi tuomioistuimeen, joka tekee päätöksensä kussakin tapauksessa.”

Pilakuvien piirtäjä yritettiin tappaa somalialaisen Mohamed Geelen toimesta 2010 kun mies tunkeutui Westergaardin kotiin veitsen ja kirveen kanssa. Poliisi ampui Geeleä ja hän joutui lopulta yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen murhan yrityksestä ja terrorismista.

Lähde: facebook.com, telegraph

4 thoughts on “Tanskan integraatioministeri julkaisi Muhammed-pilakuvan somessa – ”Meidän pitää olla ylpeitä…”

 • 27.9.2017 at 23:33
  Permalink

  Jos joku tästä piirroksesta mielensä pahoittaa niin se on kyllä sairas. Muutenkin kuin henkisesti.

  Reply
 • 28.9.2017 at 01:20
  Permalink

  Tanskassa ei nöyristellä.Niillä on itsetuntoa.

  Ainoa Pohjoismaa myös joka osaa nauraa päin naamaa ruotsalaisille kun yrittävät tyrkyttää omia tyhmiä ajatuksiaan. Toisin kuin Ruotsin vanhat orjakansat Suomi ja Norja.Kyllä massa, näin tehdään…

  Reply
 • 28.9.2017 at 03:46
  Permalink

  Hävettää myöntää, mutta ikäluokkani, jonka edustajat nyt ovat miehittäneet poliittiset virat ja päätäntäelimet ovat kasvaneet itseinhoisiksi nynnyiksi perseennuolijoiksi, nöyristelijöiksi ja veteliksi valittaviksi pikku paskoiksi.

  Tässä maassa on ajettu tosi miehet ja naiset ahtaalle aivopesulla ja alistamalla. Tilalle on tullut vempattajat ja seläntakana kähmijät.

  Kyllä ihme on jos ei kohta tule uutta Viipurin pamausta.

  Reply
  • 28.9.2017 at 06:26
   Permalink

   Sammoo mieltä. ( En kuitenkaan yhdy etellisseen )

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.