Syyrialaiselle 9 vuotta vankeutta Potsdamissa: Leikkasi vaimoltaan kielen, yms.

Pakolaisena Saksassa asunut Yahya A. tuomittiin 31.07. yhdeksäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen vaimoonsa kohdistuneesta murhayrityksestä. Hän oli yrittänyt 05.01.2017 leikata vaimoltaan kurkun auki kadulla, mutta ohikulkijoiden puututtua tapahtumaan, nainen jäi henkiin. Hänen kielensä syyrialainen ehti leikata irti. Syyrialaista odottaa vielä syytös oman lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä.


Yahya A. (48v.) meni naimisiin vaimonsa Sanaan (36v.) kanssa tämän ollessa 14-vuotias. Avioliitto ei ollut vaimon puolelta vapaaehtoinen. Tapa on yleinen Syyriassa. Yahyan väkivaltainen suhtautuminen vaimoonsa kärjistyi vaimon aikoessa irtautua miehestään. Yahya oli jo aiemmin uhkaillut vaimoaan. Väkivaltainen käytös vaimoa ja lapsia kohtaan oli ollut Yahyalle normaalia koko avioliiton ajan.

”Syytetty on yrittänyt tappaa vaimonsa alhaisista motiiveista”, sanoi syyttäjä Peter Petersen oikeuden istunnossa Potsdamissa. ”He ajattelevat, että vaimot ovat heidän omaisuuttaan. Jos vaimo haluaa erota, he tappavat hänet”, totesi käräjäoikeuden tuomari Theodor Horstkötter. ”Elleivät saksalaiset olisi tulleet väliin, olisin kuollut”, sanoi Sanaa A.

Ennen kurkunleikkaus-yritystä Yahya A. oli iskenyt vaimoaan veitsellä sydämen alueelle. Tuomioistuin piti tekoa harkittuna yrityksenä tappaa. Mies oli myös aiemmin puhunut paljon aikeestaan tappaa vaimonsa. Yahya A. oli poistunut rikospaikalta vasta luullessaan vaimonsa varmasti kuolevan. Oikeudessa syyrialainen vetosi muistikatkokseen, mitä tuomari Horstkötter ei pitänyt uskottavana.

BZ 31.07.2017. Postdamer Neueste Nachrichter 01.08.2017.

Video: Syyrialaiset Saksassa.


3 thoughts on “Syyrialaiselle 9 vuotta vankeutta Potsdamissa: Leikkasi vaimoltaan kielen, yms.

 • 4.8.2017 at 14:12
  Permalink

  Mies ei sitten ilmeisesti halunnut käyttää avioliittosovittelua, vaan ratkaisi asiat veitsellä. Sillähän se vuohikin tapetaan, kunhan sitä on aikansa kuksittu.

  Reply
 • 4.8.2017 at 21:33
  Permalink

  Pakkoavioliitto 14 -vuotiaana, 22 vuotta jatkuvaa pahoinpitelyä, tyttären seksuaalista hyväksikäyttöä ja lopulta murhayritys, josta jäi pysyvät ruumiinvammat. Miettikää, suomalaiset naiset, ennen kuin solmitte avioliiton Lähi-Idän kulttuureista tulleiden kanssa.

  Reply
 • 5.8.2017 at 02:25
  Permalink

  Kielletty…eiku siis KIELETÖN rakkaus arabityyliin. Ei ihme että suomineidot tykkää -nämä hurmurit suorastaan vievät kielen mennessään!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.