EU-barometri: syrjivät asenteet Suomessa

EU:n julkaiseman syrjintäbarometrin mukaan yleisintä syrjintä on etnisen taustan vuoksi ja se on lisääntynyt 8 prosenttiyksiköllä vuodesta 2012 vuoteen 2015 mennessä.

Suomalaisista 48% kertoo että olisi enemmän tai vähemmän kiusaantunut, jos oma lapsi olisi muslimin kanssa parisuhteessa.

17% kiusaantuisi lapsen kristitystä kumppanista, 30% ateistista, 30% juutalaisesta, 36% buddhalaisesta ja siis 48% muslimista.Suomalaisista kiusaantumista ilmoittaa kokevansa 10% lasten valkoisesta partnereista, 28% aasialaisesta, 30% mustasta ja 50% romanista oman lapsen seurustelukumppanina.

Valitettavasti lasten parisuhteista kyseltiin myös lapsettomilta, joten lapsia omaavien asenteita me emme nyt tiedä.

Suomalaisista enemmän tai vähemmän kiusaantunut ilmoittaa olevansa 11% valkoisen kanssa työskentelystä, 23% mustan kanssa, 24% aasialaisen kanssa ja 36% romanin kanssa työskentelystä.

Suomalaisten mielestä eniten koko EU:n tasolla vähemmistöt ovat mediassa tarpeeksi esillä liki laidasta laitaan.Suomi on myös EU:n tasolla ensimmäisenä siinä, että ihmiset kertovat tietävänsä oikeutensa, jos heitä syrjitään.

Suomalaisten kannatus moninaisuuskoulutukselle työpaikoilla on pudonnut melkein 10% kolmessa vuodessa ja yli 10% sen suhteen, että moninaisuuden määrää valvottaisiin työpaikoilla.

Yli puolet suomalaisista on täysin sitä mieltä, että työpaikoilla tehdään riittävästi moninaisuuden edistämiseksi.

EU-barometri on vuodelta 2015 ja sitä vertailtiin vuoden 2012 asenteisiin.

Lähde: EU4 thoughts on “EU-barometri: syrjivät asenteet Suomessa

 • 31.7.2017 at 08:17
  Permalink

  Tähänkään barometriin ei voi luottaa. Jos 11% ilmoittaa että kokee kiusaantumista työskennellessään valkoisen kanssa niin silloin kyselyyn ovat osallistuneet muutkin kuin suomalaiset. Esim. Suomen kansalaiset. Ja silloin se ei kerro mitä mieltä suomalaiset ovat. Suomalaisuus kun on rotu. En myöskään usko että 17% kiusaantuisi kristitystä kumppanista tai että 10% lasten valkoisesta partnerista.

  Voidaan siis olettaa että tutkimuksen virhemarginaali on 17%-yksikköä, mikä romuttaa koko tutkimuksen tieteellisyyden.

  Reply
 • 31.7.2017 at 12:31
  Permalink

  Tähän tutkimukseen on mitä ilmeisimmin osallistunut Suomen kansalaisuuden saaneita tapauksia jotka eivät kuitenkaan ole Suomalaisia? Prosentit eivät ole muuten selitettävissä…

  Reply
 • 31.7.2017 at 19:25
  Permalink

  Toisinsanoen muunväriset ovat ihan samalla tavalla SUVAITSEMATTOMIA ja RASISTEJA!

  Reply
 • 31.7.2017 at 19:37
  Permalink

  Mikseivät kysyneet ketä häiritsee olla tekemisissä itse tai lapsensa kautta vankilasta vapautuneen tappajan kanssa. Tai pedofiilin, puskarunkkarin, kakkaleikkejä harrastavan, eläimiinsekaantujan, rattijuopon, huumeidenkäyttäjän, moniavioisen, liivijengiläisen, alkoholistin, aidspotilaan tai kokovartalotatuoidun kanssa.
  Onhan meitä joka lähtöön, pitääkö kaikkia suvaita ja kaikista tykätä?
  Oikeata suvaitsevaista ei ole olemassakaan, miksi jaksetaan jauhaa syrjinnästä ja rasismista? Pääsääntöisesti ihminen haluaa olla kaltaistensa seurassa, oli sitten mistä tahansa ja minkä värinen tahansa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.