Joka vuosi koiria kuolee sinilevän seurauksena – mistä tunnistat myrkytyksen oireet?

Kun leväaika taas lähestyy on syytä pitä huolta myös perheen karvaisistakin jäsenistä. Koirien sinilevämyrkytykset eivät onneksi ole kovin yleisiä, mutta joka vuosi muutama koira menehtyy sinilevän seurauksena.

Sinilevä aiheuttaa koirille yleensä samanlaisia oireita kuin ihmisellekin. Jos vedessä lutrailun jälkeen koiralla ilmenee oksentelua ja ripulia, on se syytä viedä eläinlääkäriin.

Lievemmissä tapauksissa koira selviää oksentelulla ja ripulilla, mutta sinilevä saattaa aiheuttaa myös neurologisia oireita, kuten kramppeja, kouristuksia tai levottomuutta. Jos koira saa elimistöönsä suuren määrän sinilevää, saattaa se aiheuttaa akuutin maksan- ja munuaisten vajaatoiminnan.

Oireet alkavat yleensä muutamien tuntien tai ensimmäisen vuorokauden aikana.

Paras tapa välttyä myrkytykseltä on kuitenkin olla päästämättä koiraa uimaan tai juomaan vettä, jossa saattaa olla sinilevää.

Lähde: Seinäjoen Sanomat

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.