Veera Ruoho laukoo haastattelussa perättömiä väitteitä

Kansanedustaja Veera Ruohon mukaan häntä houkuteltiin takaisin PS-eduskuntaryhmään lupaamalla eduskuntaryhmän johtajan pestiä.

Näin alkaa Veera Ruohon juttu iltasanomissa. Veera Ruoho kuuluu ”loikkareiden” joukkoon, jotka irtautuivat perussuomalaisista puheenjohtajavaihdoksen jälkeen.

Veera Ruoho:

”Minulle ehdotettiin, että pääsisin ryhmän puheenjohtajaksi. Arvasin jo silloin, että näitä houkutuksia heitettäisiin muillekin. Veera Ruohon mukaan jäseniä houkutellaan takaisin sanomalla, että Halla-aho on ääniveturi joka tapauksessa. Se on niin kova houkutus ihmisille, että he eivät välitä edes puolueen huonosta maineesta, ja se on valitettavasti ollut pitkälti ansaittu huono maine. Puolueessa toimiminen ei ole mikään meriitti työmarkkinoilla.”

Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho ja Leena Meri ovat täysin erimieltä Ruohon väitteistä. Halla-Aho kommentoi haastattelua sivuillaan sanoin:

”Omasta puolestani, puolueen puheenjohtajiston puolesta sekä Perussuomalaisen eduskuntaryhmän puolesta totean, että edustaja Ruohon kanssa ei ole käyty minkäänlaisia keskusteluja. Kukaan ei ole luvannut hänelle mitään, eikä hän ole tervetullut sen enempää puolueeseen kuin eduskuntaryhmäämmekään. En ole liioin asettumassa tai suunnitellut asettuvani ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä. Toivotamme edustaja Ruoholle kaikkea hyvää, mutta perättömien väitteiden esittäminen ei ole sopivaa eikä hyväksyttävää.”

Myös perussuomalaisten Leena Meri on kommentoinut Ruohon väittämiä julkisesti sanoilla:

”Eduskuntaryhmän puheenjohtajana voin vahvistaa että meillä ei kukaan edustaja ole lupaillut mitään tällaista. Se ei olisi edes ryhmämme toimintatapa. Teemme yhdessä ryhmässä kaikki tällaiset päätökset. Henkilökohtaisesti voin todeta että en ole keskustellut Ruohon kanssa sen jälkeen kun hän lähti ryhmästä kaksi viikkoa sitten.”