Veikko Vallin muistelee Toni Halmeen nousua ja tuhoa

Veikko Vallin toimi vuonna 2003 Toni Halmeen kamppaniapäällikkönä. Veikko muistelee kuinka moni suomalainen varmaan lensi persiilleen kun Halmeen äänet oli laskettu, yhteensä 16,390 ääntä tärähti tiskiin. Äänimäärä oli omassa piirissään järisyttävä, eikä monikaan kerännyt enempää ääniä. Perussuomalaisille tämä oli todellinen piristysruiske. Puolue oli kärsinyt jatkuvasta äänien pulasta ja Toni nosti puolueen ihan uudelle tasolle.

Alkuun kaikki meni hyvin. Toni kommentoi mediassa omaan räikeään sävyynsä esimerkiksi maahanmuuttoa, mutta Veikon mielestä mukana oli aina ripaus huumoria, joten kukaan ei kommenteista sen kummemmin ottanut nokkiinsa, vaikkakin huomiota niillä saatiin reilusti.

Pikkuhiljaa alkoi alamäki. Mukaan astui alkoholi, hormonit ja huumeet. Neljä ihmistä seurasi Tonin tekemisiä ja auttoivat minkä pystyivät. Kuitenkin avunanto on vaikeaa, jos autettava ei ota apua vastaan.

Samana vuonna 2003 Toni laukaisi huumeiden vaikutuksen alaisena pistoolin kotonaan ja vaipui koomaan. Toni heräsi koomasta kolme viikkoa myöhemmin, kuitenkaan Toni ei ollut enää sama mies. Vallin uskoo, että happivaje aiheutti Tonille pysyvän aivovaurion.

10.1.2010 Toni löydettiin kuolleena. Kuusi ja puolivuotta oli ollut pitkää alamäkeä, sisältäen mm avioeron, rattijuopumuksen, suljetun osaston.

Vallin miettii olisiko asiat voinut tehdä jotenkin toisin, mutta tämä on vaan jossittelua..

Halmeen haastattelu 28.2.2008. Haastattelussa käydään läpi eduskuntavaalien jälkeisiä tapahtumia ja Tonin huumeseikkailuja.