Poliisi osallistuu Helsinki Prideen

Poliisi on mukana turvaamassa Helsingissä järjestettävää Pride-kulkuetta aikaisempien vuosien tapaan.

Yhdenvertaisuusvaltuutetulla on Pride-kulkueessa rekka, jonne valtuutettu on pyytänyt mukaan eri organisaatioita juhlimaan ihmisoikeuksia. Myös poliisin edustaja on kipuamassa rekkaan. Poliisilla on virkapuku, koska hän on virka-ajalla ja edustaa koko poliisikuntaa.

Kulkueen jälkeen poliisi on myös mukana Kaivopuistoon pystytetyssä viranomaisten yhteisessä teltassa.

Poliisi tarttui alkuvuonna yhdenvertaisuusvaltuutetun esittämään kutsuun tulla rekkaan mukaan muiden viranomaisten tapaan. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pitää poliisin osallistumista hyvänä mahdollisuutena päästä dialogiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kanssa.

– Poliisin tavoitteena on turvata kaikkien ihmisten perusoikeudet, Kolehmainen korostaa.

Viharikosten määrän kehitystä poliisi on seurannut huolestuneena.

– Noin viisi prosenttia tunnistetuista epäillyistä viharikoksista vuonna 2015 liittyi uhrin seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun. Määrät ovat joka vuosi lisääntyneet hieman ja trendi näyttää jatkuneen myös viime vuonna, poliisitarkastaja Måns Enqvist Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi kannustaa henkilöstöään myös vapaa-aikanaan osallistumaan toimintaan, joka edesauttaa ihmisoikeuksien toteutumista. Poliisi ei kuitenkaan voi vapaa-aikanaan esiintyä virkapuvussa. Mikään ei kuitenkaan estä sitä, että poliisit voisivat osallistua omana ryhmänä siviiliasuisina.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Poliisi osallistuu Helsinki Prideen

 • 20.6.2017 at 13:24
  Permalink

  Jaa jaa… Onko homojen ikeudet jotenkin uhattuina Suomessa? Isänmaallisten turva on paljon uhantumpaa kun EU ja poliisihallitus ajavat kannetta että tietynlaiset ihmiset eivät saa enää kokoontuakkaan yhteen keskustelemaan tai urheilemaan.

  Reply
 • 20.6.2017 at 13:26
  Permalink

  Mahtaako olla Terroristin Työlistalla tämän kulkueen korkkaaminen esim kuorma-autolla ? Itse en kehota menemään lähellekään.Monestakin syystä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.