Trafi tekee tutkintapyynnöt kolmesta lentoliikenteen häirinnästä

Äskettäin Tampere-Pirkkalan lentokentän läheisyydessä sattuneen lääkärihelikopterin häirinnän lisäksi kaksi muutakin pienoiskopterin väärinkäyttöä ylittää Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan syytekynnyksen. Tutkintapyynnöt poliisille tehdään lähipäivinä.

Muut epäillyt ilmaliikenteen häirinnät tapahtuivat Vantaalla ja Levillä. Kauko-ohjattavien pienlennokkien ja -koptereiden yleistyminen on johtanut niiden aiempaa vastuuttomampaan käyttöön. Trafin sivuilla ohjeistetaan, miten toimitaan lentoasemien läheisyydessä:

Määräyksen OPS M1-32 mukaan lennättämisestä on sovittava etukäteen lennonjohdon tai lentotiedotuselimen kanssa, jos lennätystä suunnitellaan lentoaseman valvottuun ilmatilaan tai lentotiedotusvyöhykkeelle alle viiden kilometrin etäisyydelle kiitotiestä ja/tai yli 50 metrin korkeudelle. Useimmissa tapauksissa kyseiset alueet ulottuvat kiitotien suunnassa noin 20 km ja sivusuunnassa noin 13 km lentoasemaa ympäröivään maastoon.

Muilla alueilla ylin sallittu korkeus on 150m. Kauko-ohjattavan lennokin t. dronen lennättäminen yleisön päällä on kiellettyä. Trafin ohjeet löytää täältä: https://www.trafi.fi/tietopalvelut/usein_kysyttya/ilmailu_-_miehittamattomat_ilma-alukset_ja_lennokit

STT, KSML 24.05.2017.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.