Kolmas mielenosoitusleiri löytynyt Helsingistä – Poliisi neuvoton

Linnanmäen kupeessa Helsingin Kalliossa on ilmeisesti käynnissä pysyväisluonteinen mielenilmaus: Ryhmä telttoja on havaittu kalliolaisten toimesta, ja poliisille on ilmoitettu.

Tiettävästi tälle telttailulle ei ole haettu lupaa, eikä sielunpaimenia ole paikalla nähty. Yle:n toimittajatkaan eivät ole Rautatientorilta ehtineet organisoimaan tiedotusta ja entisten puoluekamraattien mobilisoimista eri virastoissa vaikuttamaan oikeanlaiseen päätöksentekoon.

Komisario Teemu Lappalainen Helsingin poliisista ei ole tietoinen telttaleiristä. Lappalaisen mukaan yleensä näkyvillä paikoilla olevista teltoista ilmoitetaan. – Se ei tarkoita, että jos poliisi siitä tiedon saa, että heti tapahtuu jotain, Lappalainen sanoo.

– Käytännössä, jossa laittomasta majoittautumisesta saadaan tieto, kaupunki käy raivaamassa leirit. Poliisi voi toki ensin käydä käskemässä nämä henkilöt pois, mutta jos mitään ei tapahdu, kaupunki käy purkamassa leirin. Poliisi voi sitten tarvittaessa antaa virka-apua.

Asiasta kertoi Iltasanomat 22.05.2017.

 6 thoughts on “Kolmas mielenosoitusleiri löytynyt Helsingistä – Poliisi neuvoton

 • 22.5.2017 at 22:07
  Permalink

  HELLsinki näyttää mallia miten toimitaan!

  Reply
  • 23.5.2017 at 19:36
   Permalink

   Pikemminkin miten ei kannata toimia.

   Reply
 • 22.5.2017 at 22:12
  Permalink

  Romanian kerjäläiset leireilivät vuosi sitten Sipoon Eriksnäsissä ja jättivät lähtiessään kuntalaisille siivottavaksi järkyttävän kaatopaikan. Mutta kai tämä on sitä Stubbin markkinoimaa rikkautta.

  Reply
  • 22.5.2017 at 22:21
   Permalink

   Leirinuotiot käryää ku kaapeleista poltetaan pois kuoria. Se on muuten hyvin myrkyllä muovien poltto alhaisissa lämpötuloissa.

   Reply
  • 23.5.2017 at 19:37
   Permalink

   Vihreet ja vasurit kans tykkää siitä ja hölmöt pääkaupunkiseutulaiset etunenässä äänestää niitä.

   Reply
 • 23.5.2017 at 13:34
  Permalink

  Antaisivat ihmisten majoittautua minne haluavat, eivätkä aina olisi kiusaamassa! Itsekkin omen rakentanut niin salasaunoja, puutaloja, korsun sekä totaalisen laittoman mökin sähköillä! Ja kyllä, ihan itse omin käsin! Kaikki ovat kunnan mailla ja syystä: mökissä asun, puumaja toimii vierasmajana, saunassa löylyt heittelen ja korsuun menen sitten piiloon naton pommmituksia!

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.