Jussi Niinistö ja Paula Risikko: Väestösuojien rakentamisesta ei leikata.

Väestösuojien rakentamismääräyksiä piti hallitusohjelmassa löyhentää, säästöjen saavuttamiseksi. Puolustusminiteri Jussi Niinistö (PS), ja sisäministeri Paula Risikko (KOK) tulivat toiseen johtopäätökseen.

Ministeri kertoo myös, että hallitus ei turvallisuussyistä aio vähentää väestönsuojien rakentamista, kuten hallitusohjelmaan oli kirjattu. Päätöksellä oli määrä leikata rakentamisen kustannuksia ja vähentää byrokratiaa.

– Sisäministeri PaulaRisikon (kok) kanssa olemme kriittisesti linjausta tarkastelleet ja todenneet, että nykyiset määräykset pidetään voimassa, Niinistö sanoo.

– Jos muutos tehtäisiin, Seinäjoen kokoisessa kaupungissakaan ei väestösuojia enää uusiin taloihin rakennettaisi. Suojille on yhä tarvetta. Sen näkee esimerkiksi Syyriassa. On ajateltava myös terrorismin uhkaa, hän lisää.

Asiasta kertoi Verkkouutiset 03.12.2016.

Hydridisodankäynnin näyttämöksi joutuneessa Itä-Ukrainassa siviiliväestö on joutunut kärsimään kohtuuttomasti, kun yhteenottoja on puhjennut ilman selviä rintamalinjoja, ja selvästi turvallisille alueille väistäminen ei aina ole ollut mahdollista. Talokohtaiset suojat urbaaneilla alueilla ovat niissä olosuhteissa olleet hyvin hyödyllisiä, ja pahimpina aikoina ihmiset ovat joutuneet asumaan niissä.

Väestösuojien rakentaminen on siis yhä tärkemmäksi muuttuva osa turvallisuusuhkiin varautumista.  di-gold

 

2 thoughts on “Jussi Niinistö ja Paula Risikko: Väestösuojien rakentamisesta ei leikata.

 • 4.12.2016 at 12:28
  Permalink

  No mutta mitä ihmettä? Eikös Persujen ja Kokoomuksen allekirjoittama isäntämaasopimus turvaakkaan suomalaisten tulevaisuutta? Eihän noin kalliin sopimuksen allekirjotuksen jälkeen pitäisi enää olla minkäänlaista sodan tai uloisen uhan vaaraa.

  Vai onko niin että se isäntämaasopimus ajoikin meidän entistä suurempaan uhkaan?

  Reply
 • 4.12.2016 at 15:04
  Permalink

  Ei kukaan tarjoa Suomelle sellaista suojaa, että ”istukaa siellä kädet ristissä ku met hoidellaan hommat”. Uutisen pointti on, että jos on tärkeä ja järkeenkäyvä asia, hallitusohjelmasta voidaan poiketa ministerien ollessa sitä mieltä. Nyt tehtiin niin, ja voitaneen tehä toistekin?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.