EU-alue kolmannessa pankkikriisissä 10 vuoden aikana

Taloussanomat raportoi, että EU-alue on nyt vajonnut kolmanteen pankkikriisiin kymmenen vuoden sisällä – tai – kolmannen kerran samaan pankkikriisiin, joka alkoi vuonna 2008 Goldman Sachs -suurkeinottelupankin aiheuttamasta n.s. subprime-kriisistä.

Subprime-kriisissä Goldman Sachs myi kelvottomia lainoja parhaalla luokituksella sijoittajille ja järjesti asuntolainoja ihmisille, jotka eivät voineet maksaa niitä. Lukemattomat miljoonat joutuivat köyhyyteen teon ja sen seurausten takia.

Ketään ei kuitenkaan tuomittu näistä rikoksista, vaan sen sijaan Goldman Sachs sai tähtitieteelliset tukiaiset Yhdysvaltain veronmaksajain lompakosta. Goldman-suku on tunnettu myös maailman vaarallisin nainen -titteliä kantaneesta anarkistista, Emma Goldmanista.

Pankit eivät ole hyvittäneet kuin osan aiheuttamistaan tappioista.

Vakavia pankkikriisejä (paniikit) on ollut ainakin:

 

euro_debt

One thought on “EU-alue kolmannessa pankkikriisissä 10 vuoden aikana

 • 6.10.2016 at 18:35
  Permalink

  Jos ajatellaan laajemmin niin ei ole olemassa ”pankkikriisiä”. On vain aika-ajoin tilanteita jolloin kansalta pitää kerätä ylimääräiset rahat- ja omaisuus pois. Se -90/-91 lama on täysin etukäteen nähtävillä ja silloinkin minä varoittelin tuttuja että älkää nyt ihmeessä rakentako tai ottako lainaa. No, 450 000mk paritalon sai kuukausi valmistumisen jälkeen pakkohuutokaupasta 120 000mk hintaan. Ja velat jäivät yksityishenkilölle.

  Tilanne on sama nyt, paitsi että koska euroopasta kuolee enemmän ihmisiä kuin syntyy, kiinteistöjen hinnat romahtavat 45%. Ne ovat tulleet jo alas 10% ja lasku jatkuu sitä jyrkempänä mitä myöhemmin se alkaa.

  Joten, jos sinulla nyt on lainaa tai aiot myydä asuntosi, maksa laiat pois tai laske myyntihinta niin alas että menee ennen vuodenvaihdettakaupaksi. Sen jälkeen meillä eikäydä asuntokauppaa pariin vuoteen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.