Rokotukset pelastavat lapsesi hengen!

Rokotukset pelastavat ihmishenkiä. Rokotukset ovat ehkä pelastaneet juuri sinun lapsesi hengen.

hands
Lapsi on vanhempiensa viisaiden valintojen varassa.

Rokotusvastaisuus on viime vuosina noussut joissakin piireissä ja etenkin sen jälkeen, kun Suomen viranomaiset hutiloivat sikainfluenssa-rokotteen kanssa, joka aiheutti joillekin pysyviä haittoja.

Suuri kuva on kuitenkin aivan päinvastainen. Rokotukset ovat pelastaneet lukemattomia ihmishenkiä ja jopa siinä määrin, että Afrikan väestö on nimenomaan osin rokotusten takia paisumassa 1000 miljoonasta jopa 5000 miljoonaan vuosisadan loppuun mennessä.

Rokotukset pelastavat ihmishenkiä. Rokotukset ovat pelastaneet lukemattomien suomalaisten hengen, terveyden ja monen suomalaisen lapsen tulevaisuuden. Rokotukset ovat ehkä pelastaneet juuri sinun lapsesi hengen.

Rokotuksissa on eroa. Niiden laadunvalvonta on tärkeää ja uusien rokotteiden nopea käyttöönotto sisältää aina vaaroja. Silti pitkään käytetyt rokotukset ovat erittäin turvallisia ja niiden vastustaminen on vaarallista foliohattuilua.

Mitä suurempi rokotuskattavuus työpaikoilla saavutetaan työntekijöiden ja heidän perheidensä osalta, sitä vähemmän sairastetaan ja sitä vähemmän tulee sairaspoissaoloja. Rokotukset ovat siis sekä kansanterveydellinen että kansantaloudellinen menestystarina.

 

Jos aihe kiinnostaa enemmän tai kaipaat perusteluja, tutustu Skepsis ry:n kuvaamaan luentoon aiheesta (alla), jonka luennoitsijana on LT erikoistutkija Hanna Nohynek, Rokotusohjelmayksikön päällikkö, THL. Tai tutustu vaikka tähän dokumenttiin.

 

3 thoughts on “Rokotukset pelastavat lapsesi hengen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.