Nuuskaralli kiihtyy – voitot mafialle!

12142093_995975163800591_1157335234_nReaalisosialistisissa maissa syntyy aina mustat markkinat. Näin kävi Neuvostoliitossa, Jugoslaviassa ja sittemmin Venezuelassa – ja kaikkialla – jossa normaali markkintalous kielletään tai sitä rajoitetaan rajusti. Niin kauan kuin on kysyntää, tulee olemaan tarjontaa, on se sitten hyväksyttyä tai ei.

Iltalehti raportoi, että nuuskaralli länsirajalla on hurjaa ja sen kasvulle ei näy loppua. Syynä tähän on se, että EU kielsi nuuskan käytön, jolle on pohjolassa – ja osin Suomessakin – vuosisataiset perinteet. Tällaisten vuosisataisten perinteiden kieltäminen on usein tuuleen huutamista, mutta sillä toki saadaan virkavaltaa työllistettyä ja kansaa ärsytettyä.

Suomessa on koetettu alkoholin kieltolakia suurin piirtein sadan vuoden välein. Hanke on jok’ikinen kerta johtanut mittavaan pirtun salakuljetukseen mm. Eestistä. Tavallisesti kieltolaki on purettu, kun Suomeen on salakuljetettu luokassa miljoona litraa pirtua vuodessa.

Näinkö lopulta käy nuuskankin kanssa, että jossain vaiheessa tuuleen huutaminen ja tavallisten suomalaisten kriminalisointi alkaa kyllästyttää? Nythän me saamme vain nuuskan terveyshaitat, mutta emme tupakkaveroa ja voitot karkaa yhä enemmän järjestyneelle rikollisuudelle.

Suomen rahapelimonopoli perustuu ajatukseen, että on parempi käyttää haitallisten rahapelien tuotot kansanterveyteen kuin antaa näiden voittojen kulkeutua rikollisjärjestöille rahoittamaan ase-, huume- ja ihmiskauppaa.

Tällä hetkellä Suomen valtio verottamisen sijaan antaa verorahat nuuskasta järjestyneelle rikollisuudelle samaan aikaan kun savullisen tupakan kattavat kiellot lisäävät savuttoman tupakan kysyntää rajusti.

 

12725079_1715235202026341_1297831079_n

13402265_142779092795239_1490464172_n

13532087_572588286235940_206864369_n

 

One thought on “Nuuskaralli kiihtyy – voitot mafialle!

 • 2.10.2016 at 11:34
  Permalink

  Eniten minua ihmetyttää se ihmisjoukko joka tunkee tuota tavaraa suuhunsa. Sehän haiseekin ihan hevosen p***lle. Olen aina ihmetellyt mikä ihme saa ihmisen käyttämään esim. nuuskaa tai tupakkaa, alkoholista puhumattakaan. Miksi sairastuttaa sitä ainoaa ruumistaan kun sen terveyttä voi ylläpitää.

  Eurooppalaiset ovat niin turtuneita ajatukseen että kun tulee joku vaiva niin mennään lääkäriin ja saadaa ihmepilleri joka korjaa kaiken. Kiinalaisessa lääketieteessä suurin vastuu omasta terveydestä on ihmisellä itsellään. Se tarkoittaa että lääkäri suomii jos et ole elänyt terveellisesti.

  Monet ihmiset kiukuttelevat pienestä palkasta sekä rahojen riittämättömyydestä ja silti käyttävät elimistöä myrkyttäviä aineita. Olenkin kysynyt monelta että ”mitä tekisit jos saisit 1500e?”. Moni kertoo ostavansa uuden pyykkikoneen tai astianpesukoneen, korjauttavan autonsa tms. Ja tuon verran menee tupakkaan tai nuuskaan vuodessa. Kuinka monet kengät, housut tai puvut tuolla rahalla ostaisi?

  Onko Suomen kansa tyhmentynyt?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.