Stubb toruu Sarkozya ”nationalismista”, -ei mulla muuta.

Aleksander Stubb näyttää toipuneen heikonlaisesti kesäisestä äänestystappiostaan Kokoomuksen puoluekokouksessa? Nyt hän otti herneen nenäänsä Ranskan seuraaviin presidentinvaaleihin valmistautuvan Nicolas Sarkozyn ”kiihkokansallisesta” lausunnosta.

Ranskassa on ”vain yksi yhteisö: ranskalainen yhteisö, joka jakaa yhden kielen, yhden kulttuurin ja yhden elämäntavan.”

Että Sarkozy ei ole voinut tarkoittaa tällä mitään vähemmistöille ankeaa yksiarvoisuutta, sen sulkee pois Sarkozyn juutalainen tausta. Hänen ranskalainen yhteisönsä siis sulkee sisäänsä ja hyväksyy vähemmistöt siinä kuin katoliset ranskalaisetkin. Stubbin kritiikkiä ei voi mitenkään ymmärtää.

Edellä siteerattuun Sarkozyn twiittaukseen virkaheitto Stubb vastaa:

Teidän kielenkäyttönne vaikuttaa minusta erittäin nationalistiselta, täysin Euroopan hengen vastaiselta. Populismia vastaan täytyy taistella.

Ei voi kuin yhtyä eurooppalaisiin ihmettelijöihin, ja myös Kustaa-Mauri Armfeltin pojalleen kertomaan viisauteen: ”Poikani, et tiedä kuinka vähällä järjellä maailmaa johdetaan.” Kritiikki ei toki tässä yhteydessä kohdistu Nicolas Sarkozyyn. di-gold

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat 13.09.2016.

One thought on “Stubb toruu Sarkozya ”nationalismista”, -ei mulla muuta.

  • 14.9.2016 at 00:18
    Permalink

    Hah. Tämä Stupidon kommentti osoittaa täyttä tietämättömyyttä. Sarkozy ei koskaan ole ajanut nationalistien agendaa vaan pankkiirien oligarkki-agendaa. Kreikan juutalaisen ja Unkarilaisen jälkikasvuna hän on suojelut aina sionisteja ja toteuttanut heidän tahtoaan. Jospa Stupidomme on vain tyhmä tai sitten hän puhu taqyaa sanoessaan Sarkozyn ajavan Ranskan nationalistien agendaa. Itse veikkaan molempia 50-60 suhteella.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.