Poliisi: Kampaamon työntekijää epäillään asiakkaan syrjinnästä – Rasismia?

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa tapaus, jossa kampaamon työntekijää epäillään asiakkaan syrjinnästä. Epäilty rikos tapahtui helmikuussa 2024.

Poliisi epäilee, että kampaamon työntekijä halvensi asianomistajaa ja esitti hänestä sekä hänen kansanryhmästään erilaisia stereotyyppisiä väitteitä. Epäilty esimerkiksi väitti, että asiakkaan käteinen raha olisi ollut väärennettyä.

Keskustelun kuulivat myös sivulliset henkilöt.

– Meneillään on rasisminvastainen viikko, ja haluamme kiinnittää erityistä huomiota syrjintään ja viharikoksiin. Samalla muistutamme, että viharikosepäilyistä kannattaa aina tehdä poliisille rikosilmoitus. Poliisin tietoon tulleiden viharikosten määrä on noussut viime vuosina, mitä pidän hyvänä asiana, koska ilmoitusten myötä poliisi pystyy tilastoimaan ja selvittämään tapauksia entistä paremmin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen.

Viharikosta ei määritellä erikseen Suomen lainsäädännössä. Viharikoksesta on kyse, jos rikoksessa on motiivina ennakkoluulo tai viha uhrin edustamaa kansanryhmää kohtaan. Tyypillisin motiivi viharikoksissa on asianomistajan etninen tai kansallinen tausta. Viharikos voi perustua myös esimerkiksi seksuaaliseen suuntautumiseen.

Yleisimpiä nimikkeitä viharikoksissa ovat muun muassa kunnianloukkaus, laiton uhkaus ja pahoinpitely.

Lähde: Helsingin poliisi

3 thoughts on “Poliisi: Kampaamon työntekijää epäillään asiakkaan syrjinnästä – Rasismia?

  • 20.3.2024 at 19:51
    Permalink

    Ja paskan marjat! Arvon ”loukattu” voi kohdistaa OMAN vihansa ”oman pesän likaajiin”, jotka ovat vetäneet siinä samassa viattomatkin rotu -sisarensa / -velljensä! ”EI nimi miestä pahenna, mutta MIES pahentaa NIMENSÄ!!! Lisäksi yrittäjällä on oikeus kyseenalaistaa rahan oikeellisuus, sillä jos hän ottaa vastaan väärennettyä rahaa maksuksi. Tietää se väistämätä PERSNETTOA yrittäjälle, jonka on katettava liiketoiminansa menot saaduilla tuloilla eli ehdyllä työsuorituksella. Joista on perin yli-kiinnostunut suomalainen VEROTTAJA yli-epäileväisenä, sillä eihän KUKAAN ole niin pirkuleen KONNA kuin kanta-suomalainen yli-rehellinen ”taakka”. Tälle monikulttuurisuuteen IKI-KULAHTANUT ulkomaalaisten PERSEENNUOLIJA virkaintoisten OMIN MUROIHIN kusijoiden kuspäisten virka-intoisten suomi syöjien jo valmiiksi luonnevikaisten ylipapittariren ja -pappien seurakunta. Lisäksi kys. yrittäjä on JO kerran KUSETETTU ”väärällä vitosella”! Kaupoissa on laite, jonka LÄPI jokainen asiakkaan antama seteliraha ”liukautetaan” läpi VARMUUDEN vuoksi. Onko se VIHARIKOS, josta pitää vetää HERNEPELTO NENÄÄN??? Parturien on hankittava kys. ”lelu”, ettei ”Suomessa EI ole matu-jengejä” polpo herää ”päikyilään”!!!

    Reply
  • 21.3.2024 at 06:57
    Permalink

    Se että ei tykkää miten tietty kansanryhmä käyttäytyy ei tee ihmisestä rasistia.

    Reply
  • 22.3.2024 at 10:34
    Permalink

    suomessa älykkyys laskee valtavalla vauhilla, ensimmäisenä se näkyy poliiseissa. muuhun ne ei tosijaan pysty tänäpäivänä kuin tarttumaan rasistiin,kun siihen ei tarvi polinkaan älykkyyskapasiteettia. se on aivan sama mitä karvaranteelle sanoo , jos se tekee rikosilmoituksen on satavarma että tutkitaan. mutta kun karvaranne hakkaa suomalaisia ,varastaa vaatteet ihmisten päältä. porukalla hakkaavat suomalaiset sairaalakuntoon tai raiskaavat nuorisoa SE ON NORMAALIA KARVARANTEEN TOIMISTAA. KARVARANNE LÄHESTYY NAISTA JA NAISEN ISKEMINEN KUULUU AHFIRIKAN KULTTUURIIN ENSIN RAISKATAAN PORUKALLA, SITTEN KYSELLÄÄN RUPIATKO MEILLE KAIKILLE VAIMOKSI. NUO KAIKKI ON NORMAALIA , EI TUTKITA. tässä on vaan muutama esikerkki

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.