Arja Alho: UNRWA:n on mahdotonta toimia ilman yhteyksiä Hamasiin

Arja Alho facebook:

Hamas perustettiin ensimmäien intifadan (palestiinalaisten kansannousun) jälkeen 1987. Hamas nimenä tarkoittaa vastarintaa ja myös urheutta.

Vastarinta oli seurausta Israelin miehityksestä ja laittomien siirtokuntien perustamisesta palestiinalaisalueille, Gazan saartamiselle ja suoranaisille avovankilaolosuhteille, joissa UNRWA:n on suojellut ja tukenut – ja mahdollistanut elämisen perusedellytyksiä.

Myös Hamas on tehnyt paljon Gazan alueen palestiinalaisten hyväksi. Vuoden 2006 palestiinalaisalueiden parlamenttivaaleissa se sai noin 44 prosentin kannatuksen. Hamas on sittemmin hallinnut yksinvaltaisesti Gazaa. Se pyrkii islamistisen valtion muodostamiseen. Se on myös tehnyt raketti-iskuja Israeliin, joihin puolestaan Israel on poikkeuksetta vastannut erittäin kovilla otteilla.

Yhdysvallat ja myös Euroopan Unioni on määrittänyt Hamasin terroristijärjestöksi. YK ei ole niin tehnyt.

Hamasin lokakuista iskua se piti terroristisena. Israel puolestaan ei ole kuunnellut kansainvälisestä yhteisöstä kuuluvia vetoomuksia tulitauosta saati suoranaisen kansanmurhan lopettamisesta. Israelissa on myös sen hallituksen toimia arvostelevia tahoja ja myös rauhan oppositio.

Israelin ja palestiinalaisalueiden konfliktin pitkäkestoisuus ja väkivaltaisuus on johtanut Gazan lohduttomaan tilanteeseen, myös Länsirannalla tilanne on vaikeutunut. Nyt vielä viimeisimmässä sodassa tilanne on johtanut järkyttäviin inhimillisiin kärsimyksiin.

Israelin tiedustelupalvelu on löytänyt UNRWA:n ja Hamasin välisiä yhteyksiä. Ahtaalla kaistaleella on UNRWA:n on mahdotonta toimia ilman yhteyksiä Hamasiin, joka edustaa palestiinalaisia. UNRWA:n joidenkin työntekijöiden osallistumista lokakuiseen iskuun ei ole vielä selvitetty. Mutta nyt jo hutkitaan.
UNRWA:n rahoituksen jäädyttäminen merkitsee samaa kuin Israelin sotatoimet: tosiasiallista kansanmurhaa. Mitä enemmän niin sanottu länsi harrastaa kaksoisstandardeja (tuomitsee kansainvälisen oikeuden loukkaukset loukkaajan mukaan), sitä vaikeammaksi globaali vastakkainasettelu muodostuu: orientti ja oksidentti ovat vihollisuuksien tiellä.Lähde: Arja Alho facebook

 

2 thoughts on “Arja Alho: UNRWA:n on mahdotonta toimia ilman yhteyksiä Hamasiin

  • 5.2.2024 at 21:02
    Permalink

    HAMAS on ”Bibin” firma kun PLO alkoi liian kesyksi, vaikkakin saattoipa ”romua” silloinkin lennellä Lähi-idän ”ainoaan” demokratiaan, jolla EI ole edes perspaperiksi asti olemassa valtion perustuslakia! Nythän on niin, että edm. maata hallitsee äärioikeistolainen kiihkokansallismelinen siionistihallitus, jolla on yhtään liioittelematta joka ministerillä silmät nurinpäin päässä. Muta yhtä kuin jokainen pieni ihmisen taimi osaa äiinsä nisille. Käy tuolta maailman matalinta kypärää käytävä sotajoukko UHRIUTUA siinä samassa, joten kuten huippuälykkyyteen kuuluukin. Ovat he ratkaisseet sen kuinka voi olla KIINNI ja AUKI yhtäaikaa. SHALOM!

    Reply
  • 5.2.2024 at 21:57
    Permalink

    Kumpikin osapuoli on ääriuskonnollisia hörhöjä, siinä sitten aina sivullisetkin kärsii.
    Koko muun maailman pitäisi jättää heidät tappelemaan keskenään, sitten kun kyllästyvät niin katsottaisiin ketä on hengissä? Rahaa tai aseita ei pitäisi kenenkään sinnepäinkään lähettää. Niistä UNRWA:n työntekijöistä tuhannet juhlivat hamasin iskua siviileitä kohtaan niin kaduilla kun somessakin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.