Euroopan asevarastot tyhjiä – Asetuotantoa ei voi kasvattaa koska valtiot ei tee tilauksia

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal selvitti Euroopan maiden resursseja ja luvut ovat monin osin karua luettavaa. Ranskalla on alle 90 kappaletta raskasta tykistökalustoa, Tanskalla ei lainkaan. Saksan ammukset riittäisivät kahdeksi päiväksi. Britannia on joutunut harkitsemaan museoitujen raketinheittimien lahjoittamista Ukrainalle, koska muuta ei ole antaa.

Euroopan unioni tiedotti ettei pysty toimittamaan lupaamaansa miljoonaa kranaattia Ukrainalle, kranaatit piti olla toimitettuna tämän vuoden alkupuolella. Nyt uudessa tiedotteessaan Euroopan unioni lupasi toimittaa  kranaatit tämän vuoden loppuun mennessä. EU-maiden aseavun keskeisistä hidasteista on se, ettei mailla ole enää annettavaa. Suuri osa Euroopan maista oli alun perinkin niin huonosti varustauneita, että nyt lähes kahden vuoden Ukrainan tukemisen jälkeen, asevarastot ammottavat tyhjyyttään.

Euroopan asetuotantoa ei pystytä kasvattamaan koska valtiot ei tee tilauksia aseteollisuudelta. Aseteollisuuden yritykset eivät pysty investoimaan lisätuotantoon koska lisätilauksia ei tule. Tämä on ollut viesti aseteollisuudelta jo pitemmän aikaa.

Ylen haastattelussa Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää tilannetta isona epäonnistumisena EU:lle.

– EU:lle tämä on iso nöyryys ja katastrofi, Salonius-Pasternak sanoo Ylen haastattelussa.

Salonius-Pasternakin mukaan epäonnistuminen johtuu pääasiassa siitä, että eri EU-maat, kuten Ranska ja Saksa, vetävät kotiinpäin teollisuuspolitiikassa.

Tutkijan mukaan Ukrainan sota nielee tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia tykinammuksia joka päivä. Määrät ovat yllättäneet Euroopan päättäjät.

Liity Nykysuomen Whatsapp ryhmään
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

3 thoughts on “Euroopan asevarastot tyhjiä – Asetuotantoa ei voi kasvattaa koska valtiot ei tee tilauksia

 • 1.2.2024 at 14:45
  Permalink

  Olet Juha sitten tehnyt ”oman” uutisen yhdistelemällä Iltalehden sekä Ylen jutuista osia.
  Tässä linkki IL:n alkuperäiseen uutiseen: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2b89cc81-7ebe-495f-aaee-f3df53fa05ab
  Yleltä napattuun materiaaliin olet mustanut laittaa linkin, mutta tuo IL:n puuttuu.
  Jutusta puuttuu maininta, kuka on uutisen kirjoittanut sekä selkeät maininnat alkuperäisistä lähteistä.
  Tämä ei todellakaan ole hyvien journalististen tapojen mukaista vaan ihan todella alhaista toimintaa ottaa paloja sieltä täältä, liittää ne yhteen mainitsematta selkeästi mistä ja mitä on lainattu ja lopuksi pitää tuotosta ”omana” uutisenaan.
  Hyi hyi.

  Reply
 • 1.2.2024 at 19:30
  Permalink

  Euroopassa on järkeäkin Britanniaa lukuunottamatta. Ukrainan tukeminen vain aiheuttaa kuolemia ja vahinkoa Ukrainalla. On aivan saman tekevää kuka alueita johtaa seuraavina vuosina. Venäjän kieliset halusivat äänestämällä liittyä Venäjän valtioiksi. Tukeminen aiheuttaa paljon lisää vahinkoja ja aluemenetyksiä, jos Ukraina saa pitkän matkan ohjuksia, mitä tilannetta nykyisin rajoin Venäjä ei salli.
  Sotavarustelu on demokratian suurta idiotismia, josta kansalaiset kärsivät.

  Vuosina 1945-1990 (45 vuotta Baltian maat olivat NL:n osavaltioita omien kansalaisten tahdosta. Itävalta halusi pysyä itsenäisenä ja pysyi. Baltian maista löytyi kommunisteja, jotka halusivat liittyä NL:oon. Ei tätä tarvitse ihmetellä, koska ensin vallan otti NL sitten Saksa ja taas NL. Kaipa suurin osa kansalaisista halusi olla rauhassa.
  Suomessakin kommunisteja oli, mutta enemmistö halusi olla itsenäisiä ja esti kommunistien valtayritykset. Jopa kommunisteissa oli liittovaltion vastustajia.

  Reply
 • 1.2.2024 at 20:20
  Permalink

  Eurooppa haluaa olla ”Retu Kivinen”, jolla EI ole kuin kiviä taskussa. Saksan puna-vihreä hallitus ei omista MITÄÄN muuta kiinnostuksen kohdetta kuin hamtsrata kädellisiä ja sortaa vielä olemassa olevia OIKEITA saksalaisia. WEF ja George Soros määräävät ent. Länsi-Euroopan teollisuuden, ”hyvinvointivaltion”, yheiskunarauhan, eurooppalaisen kulttuurin ja VALKOISEN rodun TUHOSTA. EU nuket tekevät kuin ”kynttelikkö” käskee teknokraatteineen ja nostavat H I R V E Ä N metelin ”ÄÄÄÄÄRRRRRIOIKEISTOSTA”, joka on kuulemma VIELÄ kauheampi kuin se ITSE on!!! Siis kauheampiko???

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.