Maahanmuutto ennätyksellisen korkealla viime vuonna – 71 918 henkeä

Suomeen muutti viime vuonna ennakkotietojen mukaan 71 918 henkeä, mikä on tilastohistorian suurin määrä. Aiempi ennätys oli edellisvuodelta. Maahanmuuttoja oli 21 920 enemmän kuin vuonna 2022. Myös nettomaahanmuutto oli vuonna 2023 mittaushistorian korkein, 58 496 henkeä. Maahanmuuttojen määrä tulee tarkentumaan lopullisessa tilastossa ylöspäin.

Maastamuuttoja oli 2 213 vähemmän kuin edellisvuonna. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli
7 018 ja maastamuuttajista 8 470.

Ukrainan kansalaisten maahanmuuttoja oli ennakkotietojen mukaan 19 834.

Ukrainalaisten lisäksi myös useiden Aasian maiden kansalaisten maahanmuutot lisääntyivät. Filippiiniläisten, srilankalaisten, intialaisten, bangladeshilaisten ja kiinalaisten maahanmuuttoja oli vuonna 2023 yhteensä reilut 14 000.

 

Sri Lankan kansalaisten maahanmuutot lisääntyivät yli 2 000 muutolla ja Bangladeshin kansalaisten 1 300 muutolla vuoteen 2022 verrattuna.

Eniten vähenivät Venäjän kansalaisten maahanmuutot. Venäläisiä muutti Suomeen 4 311, mikä on yli 1 600 muuttoa edellisvuotta vähemmän. Kansalaisuuksittain tarkasteltuna venäläisten maahanmuuttoja oli kuitenkin kolmanneksi eniten: enemmän oli ainoastaan ukrainalaisten ja suomalaisten maahanmuuttoja.

Lähde: Tilastokeskus

Liity Nykysuomen WhatsApp ryhmään:
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

 

2 thoughts on “Maahanmuutto ennätyksellisen korkealla viime vuonna – 71 918 henkeä

  • 29.1.2024 at 15:08
    Permalink

    Ainakin joku yrittää tosissaan maahanmuuttoa estää!
    ””Agressiivista hyökkäyssotaa Euroopassa käyvä Venäjä on toiminnallaan osoittanut valmiutensa hyödyntää erilaisia pehmeitä kohtia, joita se löytää läntisistä yhteiskunnista. Esimerkiksi rajaturvallisuus, kriittinen infrastruktuuri ja kiinteistöomistukset on jo ennalta suojattava siten, että yhteiskunnan horjuttaminen ei onnistu niiden kautta. Sinisilmäiseen asenteeseen ei ole varaa”, Häkkänen sanoo.”
    Lähde on Valtioneuvosto.

    Todellisen häkäpään kirjoitusta. Mitä vahinkoa tuottaa, jos rikas venäläinen ostaa asunnon Suomesta, verratuna tulijaan, joka tulee siirtolaisena ja tarvitsee kelakortin tuekseen. Perustekin tällaiselle päätökselle on omituinen, koska sama Häkkänen allekirjoittaa USA:n kanssa sopimuksen sotajoukkojen vapaasta oleskelusta Suomessa, koska Venäjä käy hänen mukaansa aggressiivista hyökkäyssotaa Euroopassa. Samaa kuitenkin tekee USA muualla ja myös käy Euroopassa monenlaista piilosotaa, mutta se on merkityksetöntä Häkkäsen mielestä, kun hän ei siitä mainitse.
    Demokratia on massaidiotismia (Voltaire 1970 luku) ja massahypnoosia (Desmet 2000 luku). Vähän sama filosofinen ajatus molemmilla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.