Yle tilasi ja maksoi tutkimuksen – Tulos: Yle luotetuin media

Yleisradio tilasi ja maksoi tutkimuksensa maamme medioista, lopputulos hätyyttelee Pohjois-Korean lukemia.

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kertoi ylpeydellä ”tutkimuksen” tuloksesta missä lukemat on huimat, Yle on huimalla prosentilla luotetuin media ja muut jäävät kauas taakse luotettavuudessa. 84 prosenttia suomalaisista sanoo luottavansa Ylen uutisiin. Uutisarvostukset 2023 -tutkimuksen  mukaan Yle on kaikissa ikäryhmissä luotetuin uutismedia.

Somessa on keskusteltu laajasti Yleisradion pröystäilevästä  rahankäytöstä, Yleisradio salaa yksityiskohtaisen rahankäytön ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila onkin puolustanut raivokkaasti Ylen salaista ja holtitonta rahankäyttöä julkisuudessa. Yleisradiolle maksetaan noin 600 miljoonaa euroa vuosittain veronmaksajien rahoja, jonka käytön Yle salaa täysin.

Itä naapurissamme Venäjällä mediat nauttivat huomattavan korkeaa luottamusta kansan keskuudessa, mutta ihan Suomen kaltaisiin lukemiin sielläkään ei ylletä.

Kim Jong Unin johtama Pohjois-Korea on vain hitusen Suomen valtiollista mediaa edellä. Pohjois-Korean valtiollinen media  nauttii yli 90% luottamusta kansan keskuudessa.

Lähde: Yle

Liity Nykysuomen WhatsApp ryhmään:
https://chat.whatsapp.com/DxDon12qrSyHYXR6Q1Zaqi

6 thoughts on “Yle tilasi ja maksoi tutkimuksen – Tulos: Yle luotetuin media

  • 25.1.2024 at 11:14
    Permalink

    Katsoin eilen pitkästä aikaa Yleä, mieleen jäi yksi uutinen: Presindentinvaaleissa on KUVOTTAVA tilanne, Halla-aho on pääsemässä kolmen suosituimman joukkooon.

    Reply
  • 25.1.2024 at 14:52
    Permalink

    Tämä tilastotekninen erikoisuus syntyy, kun YLE:n katsojat tasaisesti vähenevät, niin jäljellejäävät ovat niitä jotka valtionmediaan eniten uskovat. Arvioisin että mainosten puuttuminen lisää katsojakuntaa noin 2%. Käsi pystyyn, keltä on kysytty mielipidettä tätä tutkimusta tehdessä?

    Reply
  • 25.1.2024 at 18:45
    Permalink

    Ilmeisesti Juha ei tiedä mikä on gallup, otanta ja kuinka mielipidetutkimus tehdään. Nämä kannattaisi ensiksi sevlittää itselle, ennen kuin kirjoittelee tälläistä noloa sontaa.

    Reply
  • 25.1.2024 at 18:53
    Permalink

    Lyhyesti: Rappio rehottaa, mutta väliäkö tuolla kun suomi-lampaat ovat tyytyväisiä, vaikka toinen jalka vietäisiin alta.

    Reply
  • 26.1.2024 at 07:31
    Permalink

    Mielestäni Suomen luotetuin uutisoija on Kansalainen.fi

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.